Hoslandiginiz kisiler babaniza benziyor mu?

Babamın vericiliği, merhameti ve duygusallığı eşimde de var ancak babam daha ataerkil, eşim tam tersi. En basiti babam da evde ev işi yapardı ara sıra ancak eşim hepsini kendi yapsa gocunmaz. Babam daha sinirli, eşimin en sinirli anında kullandığı cümle azıcık daha sert bir ses tonuyla 'canım benden daha ne istiyorsun' olur 😅 babamın genç jenerasyon halini bulmuşta olabilirim bilemedim.

Dun bir video izledim Tuna Tuner'in. Diyor ki, kadin babasina benzeyen tanidik karakterlere yoneliyor. Baba alkolik ise, siddet gosteriyorsa, soguksa kadin da ona gore seciyor diyor. Ne dusunuyorsunuz bu konuda? Bunu degistirmek anca terapi ile mi mumkun?
Hayır.o söze hiç katılmıyorum.erkekler tarafından da katılmıyorum.

Dun bir video izledim Tuna Tuner'in. Diyor ki, kadin babasina benzeyen tanidik karakterlere yoneliyor. Baba alkolik ise, siddet gosteriyorsa, soguksa kadin da ona gore seciyor diyor. Ne dusunuyorsunuz bu konuda? Bunu degistirmek anca terapi ile mi mumkun?
O konu şöyle.çocuk yetersizlik ve değersizlere duygularıyla yetiştiği için özgüven ve kendine saygı duyguları gelişmemiş oluyor.eee böyle olunca da sevgi, saygı, merhamet dolu kişileri hayatına çekme ihtimali düşük oluyor.yani hiçbir kadin gidip de bu hanzoyla birlikte olayım demiyordur.olması gerektiğini tecrübe edemediği için doğru değerlendirme de yapamıyor.

Çok doğru bunu ben de duydum çok kişiden.Eşimin bazı huylarını babama çok benzetiyorum.Babam tam bir diktatördür kelimenin tam anlamıyla.Eşin de öyle mi diyeceksiniz Allah korusun.Öyle olsa bi dakka durmazdım.Babam evin dekoruna hep karıştı o orda bu burda duracak diye.Dedim kendi evim olunca kendim karar veririm evin dekoruna öyle olmadı malesef.Evlendim eşim karar veriyor şimdi de.Babamın aksine merhametli yardımcı her anlamda arkamda duran biri ama evin dekoruna karışması beni çok rahatsız ediyor.

Bunlar öyle herkese, her huya genellenebilecek gerçekler değil. Bilinç altında belki alışık olduğumuz bazı davranış biçimlerini çekebiliriz ama bilincimiz de devreye girince farklı seçimleirmiz olabilir.

Babam gibi çok müdahaleci olmasın dedim, hayattan elini eteğini çekmiş biriyle evlenmiştim. Ailemden gördüğüm ve beni mutsuz eden şeylerin tersini istedim. Tersi de çok matah değilmiş, görmüş bulundum. Karambole gidiyor bu işler.
Yalnız şu var, tabi ki istisnalar hariç, aile sevgisini tam olarak görmemiş kişiler, her evliliği kendi kötü evliliği olarak görüp katlanmak zorunda hissediyor. Nasılsa her erkek aynı, daha iyisini mi bulacağım diye boşanmaktan korkuyor. Bunu burada gözlemledim.

Ben bunu başka psikoloklardan da duymuştum. Çünkü iletişim dilini daha iyi biliyor demişti. Bana mantıklı geliyor. Çevremde benzer örnekleri var. Ama kişi durumu fark ederse farklı tercihler yapabilir.

Tam olarak babamın zıttı diyebilirim. Belkide bu yüzden onu seçtim
Zaten ya aynısınonya da tam zıddını seçiyorlarmış. Mesela babası çok baskın kız bu durumu sevmiyor çok sessiz bir adamla eeniyormuş. Normalde olsa o kadar sessiz birini sevmez belki.

Herkes böyle evlenecek diye birşey yok tabiki ama genelde erken evliliklerde bilinçsiz eş seçimlerinde bu görülüyor. Aynısı ya da tam zıddı ile evlenmek.

Evet benziyorlar, sevgilim ve babam ikisi de ince düşünceli kadın ruhundan anlayan insanlardır.Babamın anneme yazdığı günlükler , dolu dolu şiir defterleri vardır, inci gibi yazmış yiğidimm.

Ha bir de yanlarındaysam bana asla bir şey ödetmezler bu huyları çok benziyor , tanışsalar babamın çok seveceğine eminim :)

Doğru değil benim açımdan.
Babamın tam tersi bir adam ile evliyim yıllardır.
Ne fiziki, ne psikolojik, ne de huy olarak benziyor.
Zıttı bir insan ve gayet mutluyum evliliğimde.

O bence insanların yaptığı yanlış tercihlerin üstünün bunun gibi bahaneler ile kaplanması gibi birşey geliyor bana.
Toksik bir ailen varsa, toksik insanları seçersin hayatına demek gibi birşey.
Evet alışıldık her zaman güvenli gelir, ancak kişi kendisini bilirse, neyin zarar vereceğini de bilir.
Önemli olan burada kendinin ne isteyip istemediğini bilmek.
Zararlı olanı ve yararlı olanı bilme dengesi gibi birşey demek istediğim.

Evet kesinlikle öyle doğru bir tespit hayır diyenlerin babalarıyla araları iyiyse babalarından yana bir sorun yasamamıslarsa yönelimleri babaya benzemez ama baba ile bir sorun varsa bilinç altı eksik kalan baba figürünü tamamlamak için baba benzerine yöneliyor. Mesela babam çocukken hep kızardı bana hep ama birseye bahane bulur mutlaka azarlardı büyüyünce sinirli,otoriter erkeklere yöneldim şuan sevdiğim kişi bile bu şekilde yani. Bilinç altım beni o kişiden sevgi görmeye itiyor çünkü ondan sevgi görünce onaylanmış olacağım.Babamdan alamadığım sevgiyi alıp egomu,benliğimi tatmin edeceğim bilinç altıma göre. Bunun farkındayım ama değistirilmiyor yani zaten birkez birini sevince devamı geliyor neden sevdiğinin bir önemi olmuyor ama kalbinde biri yokken bu durumu fark edebildiysen belki çözümünü de bulabilirsin

Benziyorlar. Tabi sonradan farkettim yaşadıkça. Eşim de babam gibi merhametli, zeki, iş bitirici, eli çok acık cömert biri. Tıpkı babam gibi aceleci ve malesef çok çabuk sinirleniyor. Farklılıkları da var tabi ama benzer yanları daha çabuk aklıma geliyor her zaman. Babam bile ara ara “aynı ben” bu çocuk deyip gülüyo hoşuna gidiyo😂

Back
X