Hoslandiginiz kisiler babaniza benziyor mu?

yingyang92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2025
75
43
3
Dun bir video izledim Tuna Tuner'in. Diyor ki, kadin babasina benzeyen tanidik karakterlere yoneliyor. Baba alkolik ise, siddet gosteriyorsa, soguksa kadin da ona gore seciyor diyor. Ne dusunuyorsunuz bu konuda? Bunu degistirmek anca terapi ile mi mumkun?

Benziyor babacığımı çok severim ama özellikle biz cocukken cok gamsızdı annem yapilması gereken seyi 10 kere söylerdi babam tamam diye diye o isi haftalarca ertelerdi sonuc olarak annem dırdırcı biri oldu bilin bakalim simdi kim ayni babam gibi kim ayni annem gibi 🤣 Ayni zamanda kız cocuk düskünlügü de aynı babam gibi eşimin.Babam ben kücükken cok üzerime düserdi esim de cocuklarımiza karsı öyle

Dun bir video izledim Tuna Tuner'in. Diyor ki, kadin babasina benzeyen tanidik karakterlere yoneliyor. Baba alkolik ise, siddet gosteriyorsa, soguksa kadin da ona gore seciyor diyor. Ne dusunuyorsunuz bu konuda? Bunu degistirmek anca terapi ile mi mumkun?
Hayir tam tersi insanlardan hoslandim iui ki de öyle olmus ki esimle evlendim babamla aram iyi değildir asla hayatimda olmasini isteyecegim tarzda bi adam degil

Babamla aynı evde olmamıza rağmen iletişimimiz çok azdır. Aramızda pek sevgi bağı yok. Eski eşim karakteristik olarak babama benzeyen birisiydi. Sonradan mantıklı düşününce bunu fark ettim. Çocukluk döneminde yaşanan travmalar, aile ile olan sorunlar , yetişkinlik dönemindeki ilişkilere yansıyabilir ama bu herkeste olacak diye bir şey yok. Sonrasında karşıma çıkan sevgililerim eski eşin tam zıttıydı. Psikolojik destek de aldım ama tekrar almam gerekiyor. Şema terapisi, bilişsel davranışçı terapi (bdt) bu durumda sağlıklı kararlar vermek için etkili bir yöntem.

Tam olarak öyle değil ama anne-babamızın ilişkisine yakın ilişki kuracağımız eşler seçebiliyormuşuz.
Bir de benim terapistim ilişkide partner seçerken babaya benzeyen biri değil de anneye benzer insanları seçmeye yatkın olduğumuzu söylemişti, benzer demeyeyim de annemizle olan ilişkimizin devamı niteliğinde olan ilişkiler kurabileceğimizi söylemişti. Çünkü bakım veren anne genelde ve ikili ilişkide özellikle 0-3 yaş arasında oluşan şemayı izliyoruz yetişkinlikte.

Hayır hiç alakaları yok. Babam kıskanç bir adam ben hep derdim asla kıskanç biriyle evlenmeyeceğim öyle de oldu.

Bana mantikli gelmedi

Ama sunu sıkca goruyoruz, babasindan sevgi goremeyen herhangi bir erkegin iki tatli sözune kaniyor huyunu suyunu gozardi ederek
Dovse de sovse de katlaniyor annesi de babasina katlaniyor diye dusunerek
kesinlikle,
Birde baba sevgisi görmeyenlerin bedenlerine de çok zarar verdiğini görüyoruz. Yazık...
Her türlü yanlış tercihi ve hareketi katlanılması normal olan bir şey olarak algılıyorlar.

Tam olarak babamın zıttı diyebilirim. Belkide bu yüzden onu seçtim

Benim koca babamın oğlu olabilir. Erkek kardeşim bu kadar benzemiyor babama. Ama benim ki yeni ve güncellenmiş sürümü acayip iyi özellikler de eklenmiş 😂😃😃

Benim eşimle babam aynı. Yukarıda birinin dediği gibi kendi oğlu olsa bu kadar benzerdi diye düşünüyorum. Allah razı olsun ben babamdan çok çok razı ve memnundum. Mükemmel bir baba onun gibisi bu dünyaya gelmez diye düşündüm hep🙏🏻 merhametli, eli açık, dünya görüşü olan, ailesine çocuklarına çok bağlı, kötü söz bilmez, anlayışlı. Hep dua ettim babam gibi biri çıksın diye karşıma çok şükür ki çıktı 🤣 ben çok dua etmiş olabilirim tabi hshshs

Evet malesef kendime babama benzer zor bir eş seçmişim huysuz inatcı aynaya bakınca annemi görüyorum.. bazen böyle derlerdi inanmazdım.

genel manada doğru olması muhtemel kendi tecrübeme göre. ben babadan eksiğim ve buna rağmen ona benzer bir adamı seçtim. (aslında seçmek doğru kelime değil açıklayacağım) ben kendime uyandıktan sonra o tarz bir adamın yanımda olması mümkün değildi. mesele bilinçlenmek, kendini eğitmek, kendini tanımak. inanmazsınız insan evde kendi kendine terapiye benzer yöntemleri kullanabiliyor. hayırdır inşallah bu attığım 3. başlık ama daha önce başka bir konuda yazdığım mesajı atıyorum. kendim tekrarlamak ve durum değerlendirmesi yapmak için ss almıştım. bir çeşit gölge çalışması. carl jung ismiyle araştırabilirsiniz gölge kavramını. insan kendi iradesini kontrol etmeyi öğrenecek, her şey doğalında gelişiyor daha sonra. önce kararlarınızı kendiniz aldığınızın farkına varın. bi de ben böyle ilişki yorumcusu insanları sevmiyorum, instagram postları psikoloji konusunda farkındalık yarattı evet ama insan biraz da kendi düşünüp analiz edecek bence çoğunluğu daha çok hasta ediyor.

Ekran Resmi 2025-03-26 18.58.46.webp

Back
X