Hormon testleri istenmesinin stresi

Guneskiz

Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2017
333
156
18
35
Arkadaşlar merhaba 1 senelik evli olup çocuk elde edememem nedeni ile dr bugun hormon testleri istedi regl 3. Günü gidicem buda regl gecikmeleri yaşadığım için ne zamana tekabül eder kestiremiyorum ama yüksek ihtimalle gecikmeyi hesaba katarak ortalama 20 günü bulur diye düşünüyorum ve bu süreyi nasıl stressiz geçireceğimi bilmiyorum birşey çıkar mi yada kan sayımı ve vajinal muayenede herşey yolunda olduğu için rahat mi olmalıyım sizce? endişe ve belirsizlik çok zor ya Allah iseyen herkese nasip etsin bebiş bu testleri yaptıran arkadaşlar önerilerinize açığım

Sadece kan tahlili olacak bu kadar stres yapmayin..ayrica 1 senelik evli olup cocuk elde edememem demissiniz bu bir basari veya basarisizlik degil ki tamamen takdiri ilahi ...

Hicc stres yapilacak bisey yok.testlerinde sorun cikmamasi tek temennimiz olur.ama olurda i sorun cikarsa en azindan problemin ne oldugunu ve ne yapman gerektigini ogreneceksin.1 seneden sonra zaten herseyi arastirmaya basliyorlar.ins sorun cikmaz ama regl gecikmesi yumurtlamada bi problem oldugunun habercisi olabilir.ama sunu unutma duzensizlikte bi duzendir.yani hic olmuyo degilsin sonucta.

Cnm tahliller normal surec neden stres yaptin anlamadim..

Yani bunlar belli basli seylerdir 1 sene olmayan hastalara once hormon bakilir sonra yumurta takibi daha sonra yumurta cogaltici ilaclar... bunlar normal surecin parcasi.

Adetlerin duzenli degilse duzenli yumurtlaman olmamasi muhtemel ihtimal... ama bir ilac veriyorlar yumurtada olusuyor sen icini ferah tut...

Yeni evli bir arkadasiminda cocugu olmadigi icin 3.ayinda doktora gitti yumurtalarinda sorun varmis bir ilac verdiler hamile kaldi dogum yapti :) icini ferah tut. Stres hormonlarina iyi gelmez canim

Sadece kan tahlili olacak bu kadar stres yapmayin..ayrica 1 senelik evli olup cocuk elde edememem demissiniz bu bir basari veya basarisizlik degil ki tamamen takdiri ilahi ...
Kesinlikle bir başarı yada başarısızlık değil sadece ifade etmek için o kelimeyi kullandim asla dediginiz anlamda değil.

Çok teşekkür ederim evet çok doğru regl geçirmelerinin bile strese bağlı olduğunun farkındayım ama kafamdan çıkaramıyorum inşallah önce bunu başarırsam zaten büyük bi adım atmış olucam:)

Stres yapmayın çünkü stres bazı hormonları olumsuz etkiliyor. Bi sorun varsa çözümüne yönelik adımlar atacaksınız ve sonuca bu şekilde ulaşılıyor. Sorunu bilmeden çözüme varamazsınız.

Cook teşekkür ederim bilgiler için çok aydinlaticiydi bu süreçten sonra bir sıkıntı varsa tedavi olurum en azından haklisiniz sonrasında da inşallah nasip olur içimi ferahlattiniz bi durum görülse dahi düzeleceğine inandım bu bile stresi azaltıyor

Haklisiniz çok doğru belirsizlikten kurtulacak olmam dahi büyük bir gelişme olacak en azından acabalarla bogusmiycam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…