• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hormon testim temiz çıktı.Bu tüyler neden çıkıyo??

fk3009

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
307
1
296
Manisa
Tüylerimle başım dertte olduğu için hormon testi yaptırdım..Ancak herhangi bi anormallik yokmuş.tabi buna sevindim ama doktorum böbrek üstü bezlerine baktırman gerek dedi ve endokroloji bölümüne gitmemi söyledi..
hiç bir bilgim yok..böbrek üstü bezi nedir ne işe yarar..o bölüme gidersem bana ne testi yaparlar?
bilgisi olan varsa yorum bekliyorum kızlarrrrrrrr lütfen..... :(

böbrek üstü bezi hastalıklarıda kıllanmaya sebep olabilen hastalıklardan olabildiğinden bu tetkikide istemiştir doktorunuz,kıllanmaya sebep sadece kanda bakılan hormonlardan ibaret değil çünki.
böbrek üstü bezi tümrleri,börek üstü bezinin fazla çalışması gibi...

böbrek üstü bezi hastalıklarıda kıllanmaya sebep olabilen hastalıklardan olabildiğinden bu tetkikide istemiştir doktorunuz,kıllanmaya sebep sadece kanda bakılan hormonlardan ibaret değil çünki.
böbrek üstü bezi tümrleri,börek üstü bezinin fazla çalışması gibi...

çok teşekkür ederim cevap için..bende biraz araştırdım hormondan sonra bu test geliyomuş..peki nasıl oluyo kan testi mi yapılıyo yine? bu konuda bi bilginiz var mı?

ACTH hormon değerleriniz nasıldı merak ettim?gerçi bütün tahlillerim temiz çıktı demiştiniz ama bu hormonla böbrek üstü bezleri arasında bağlantı var.
böbrek üstü bezlerine sanırım USG ve radyolojik incelemerle bakılıyor,sizden bu testler istendiğinde elinizdeki kağıtta yazması lazım,ne şekilde bakıldığına dair,belkide sadece USG istemiştir.

öyle bi test istemedi doktor benden..
TSH,FSH,LH,E2 ve prolaktin testi yaptırdım..bide ultrasonla baktılar pko falan olabilir mi diye.
hepsi de normal çıktı.test sonuçlarını göstermeye gitiiğimde de bizden bişey yok herşeyin normal Endokrinoloji bölümüne git dedi.orda böbrek üstü bezlerine baksınlar dedi.
o kadar işte :)

benim de bilgim yok tamam dedim ama gitmedim tabi hemen..nasıl bi test yapıldığını bilmeden gitmek istemedim..böbrek üstü bezine nasıl bi test yapılır diye araştırdım ama pek bişey bulamadım nette..
yine kan mı alınıyo noluyo hiç bilmiyorum..??

Back