Hormon testi

dilberak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2024
20
2
23
Merhaba gecen ay bir düşük yaşadım reglin 3. Günü hormon testi verdim
Pcosum var ultrason görüntüsünde görülmüştü
Fsh 5.39
Lh 7.46
Estrodiol 42
Prolaktin 20.40
Dheas 161
Amh 4.52
Sizce değerler nasıl? Tekrar gebelik istiyorum

Merhaba, benimde ilk pcos ile başladı sonrasında rahim filmi istenildi meğer rahmimde perde varmış düşük ihtimalini arttırırmış riske girmek istemedim ameliyat oldum düzeltildi tek sorun pcos olduğuna emin misiniz

Fsh 5.39
Lh 7.46
Estrodiol 42
Prolaktin 20.40
Dheas 161
Amh 4.52
Bence değerler gayet iyi. Ben bi sorun göremedim ama doktora da gösterin. Ben de 2 ay önce bi düşük yaşadım. Siz başka testlee yaptırdınız mı doktor ne dedi düşükle alakalı?

Bence değerler gayet iyi. Ben bi sorun göremedim ama doktora da gösterin. Ben de 2 ay önce bi düşük yaşadım. Siz başka testlee yaptırdınız mı doktor ne dedi düşükle alakalı?
Farklı bi test yapmadı sadece bunlar aynı zamanda diyabetim var onu düşürmemi öyle hamile kalmam gerektiğini söyledi

Fsh 5.39
Lh 7.46
Estrodiol 42
Prolaktin 20.40
Dheas 161
Amh 4.52
Tahlili dongunun hangi doneminde verdiniz?

Pardon zaten yaziyormus 3. Gün diye dikkatimden kaçmış. Hormon değerleriniz PCOS ile uyumlu görünüyor. LH seviyeniz FSH'ye göre biraz yüksek, bu da yumurtlama düzenini etkileyebilir. Prolaktin hafif yüksek; bu da gebe kalmayı zorlaştırabilir. AMH ise yüksek, bu da yumurta rezervinizin fazla, ancak yumurtlama kalitesinin düşük olabileceğini gösteriyor. Gebelik için kadın doğum uzmanına danışarak, yumurtlama düzenini destekleyici bir tedavi planı oluşturmak faydalı olabilir. Tabi yanıladabilirim doktorunuz daha doğrusunu bilir.

Pardon zaten yaziyormus 3. Gün diye dikkatimden kaçmış. Hormon değerleriniz PCOS ile uyumlu görünüyor. LH seviyeniz FSH'ye göre biraz yüksek, bu da yumurtlama düzenini etkileyebilir. Prolaktin hafif yüksek; bu da gebe kalmayı zorlaştırabilir. AMH ise yüksek, bu da yumurta rezervinizin fazla, ancak yumurtlama kalitesinin düşük olabileceğini gösteriyor. Gebelik için kadın doğum uzmanına danışarak, yumurtlama düzenini destekleyici bir tedavi planı oluşturmak faydalı olabilir. Tabi yanıladabilirim doktorunuz daha doğrusunu bilir.
Teşekkürler

X