Hormon testi ve kist!! Bilgisi olan varmı??

minikcadimm83

MeLeĞiM BeNiMLe..
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
2.657
3
316
Diğer
Selam kıslar,
Arkadaşlara sordum ama içim rahat etmedi,piprikliyim biras galiba.ben 6 aya yakındır bebek istiyorum.bugün doktora gittim sağ yumurtalıkta 2 cm kist olduğunu söyledi ve hormon testi istedi.temiz korkulacak bişe ok hamileliğe engel değil dedi.
ama bazı arkadaşlar söylediler.sanırım doğum kontrol hapı veriyolarmış kistler için ama kendiliğinden geçmese ilaç verirdi değilmi doktor.?
ayrıca hormon testi regl iken yapılıyo dediler.fark eder mi?
paranoyak mı oldum dersiniz,kusuruma bakmayın ama merak ediyorum işte.
aydınlatırsanız sevinirim kıslarrr

bu arada kıslar bu ay reglim 1hafta gecikti 39 günde oldum,kistin böyle bi etkisi varmı,çok sinşir bozucu bi durum yaaaa

Son düzenleme:

canım korkma bende 6,5cm,7cm ve en son 3,5 cmlik kistler vardı doğum kontrol hapıyla geçti.canım regliyken daha doğru çıkıyormuş testler o yüzden o zamanda istiyorlar..korkma doktor kendiliğinden geçer dediyse geçer.bende iğne olmuştum kistlerim olmuştu doktor kendiliğinden geçer dedi ilaç vermedi kontrole gittiğimde geçmişlerdi..

canım garantide edilemez aslında sende başka doktora git.6 ay uzun bi süre ya.geçmeyip büyüdüğünü düşün allah korusun patlayabilir.

sağolasın canımcım,banada çok saçma geldi 6 ay sonra çağırması,kendiliğinden geçer demesi.
regliye yakınım onla geçermi demek istedi bilmiyorumki..

canım bendede kistler çıktı benimde adetliyken yapılacak hormon testlerim.Bazı kistler bikaç adet döngüsünde yok olurlar onlara ilaç verilmeyebilir.Ama tedavi gerektiren kistlerde doğum kontrol hapı verilir.Sen yaptırdın mı hormon testlerini

burcum canımmmmm gecmiş olsun bidenemmmmmmmmmmmmm takma kafana doktor gecer dediyse gecer eger allah korusun kötü birsey olsa pat diye söylerler onun icin aklına kötü seyler getirme bebişim bazı kistler bebek olunca geciyormus öyle okumustum ilac bile vermemiş bence üzülmene gerek yok

yaptırdım tuğçecim,bugün yaptıyrdım ben kontrole gtmiştim.kist çıktı.regl değildim ama hormon testi yaptılar adetliyken yapılır dedi burdaki kızlar.
ca falan yazıyodu testlerde bilmiyorum yanii,doktorda gerek yok dedi ama 6 ay bekle dedi kafam karıştı

sağol ablacım canımmm benim iyiki varsınız,ya geçer dedi de 6 ay bekle demesi saçma geldi bana işte-tatlicadiarzu-

canım benim endişelenicek bişey yok ben o kistlerden iki üç ayda bir sahip oluyom sonra kendiliğinden gidiyor yıllar önce çok daha büyük olmuştu 3 katı kadar ilk gittiğim iki doktor derhal ameliyat demişti ilk öğrendiğimde çok korkmuştum yumurtalığını kaybetme riskin var demişlerdi sonra bi başka doktora gitmiştim oda diana35 vermişti bi sonraki ay eser kalmamıştı.
yani sonradan öğrendim bende her bayanda oluşabilen bi durum bu çoğu farketmeden atar bunu eğer atılmazsa büyürse doğumkontrol hapı veriyorlar ben bu son dönemde doktora gitmemde kaç tane kistimi gördüm kaç tanesi gitmişti her defasında yani normal hatta kasık ağrılarıma göre aha kistim oldu diyebiliyorum canım:)))))
kaldıki senin kistin küçük bebişim korkmana gerek yok vucudumuz bunu kendiliğinden atıyor hamişliğede doktorunun dediği gibi engel değil bebişimmmmmm
hormon testleri reglinin 3. günü yapılıyor yumurta rezervin ve hormonların o vakit daha güzel bilgi veriyor canım o yüzden bekle tahlili yaptırmak için ama inşallahh gerek kalmazzzz 9 ay regli olmazsınnnnnnnnnnnnnnnnnn :)))))))))))))))

sağolasın çiçeğim benim bi sitede doktora sormuştum bak ne demiş.

yumurtalıklarda her ay bir yumurta oluşur ve neredeyse 2,5 cmlik bir kist halini alan bu yumurta her ay bir sefer sağ bir sefer sol taraftan patlar ve yumurta atılarak spermi bekler. Yani kadınlarda her ay bir kist patlar. Ama buna biz yumurtlama deriz. Ve bu durum olmazsa eğer çocuk olmaz. Yani sizde kist dediğiniz durum eğer doktorunuz önemsemiyorsa yumurtalıkda gelişmekte olan yumurtalardan biridir. Tabii ki bu durumda takip de gerektirmez

ne dimek canım benim kist oluşan yumurta zaten eğer çatlamazsada olabilir veya başka şeylerden de kaynaklanabilir basit bişey seninde dediğin gibi endişeye mahal yok bebişimmmm opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…