hormon testi sonucumu değerlendirin ne olur?

mucizeguyem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
104
0
96
Ankara
merhaba arkadaşlar ben bir boş gebelik ve ondan 3 ay sonra düşükle sonlanan bir gebelik geçirdim.sonrasında bir yıl istememize rağmen gebe kalamadım bugün hormon testi yaptırdım.adetin 3. günüydü.doktor serophene verdi.geçen ay da vermişti.değerlerimi yorumlayabilir misinz?bana progesteron düşük geldi ama doktor o şu gün çok önemli değil,asıl progesterona 21. gün bakılır dedi.adam başından mı savıyor gerçekten sorun yok mu sizce?
tsh-0,85
fsh- 5,88
lh- 3,70
prolaktin- 15,20
total testosteron- 0,38
progesteron- 0,14

slm cnm öncelikle geçmiş olsun.rabbim şifa versin.bu sonuca göre sende triod var.doktorun bi açıklama yapmadımı

teşekkür ederim cevabın için.peki hangi değere göre bunu söyledin? yardımcı olur musun.öyle bir doktora denk geldim ki sürekli herşey normal serophene ile geçiştiriyor.ne çatlama iğnesi gerekli yada yumurta takibi yapalım gibi bi şey diyo.değiştirmek istiyorum ama bulunduğum ilde iyi bir doktor olarak bilinen birisi.kafam karıştı.peki sence yumurtlamada bir sıkıntı var mı

tshın 1in altında senin acil bi endokronolojiye yani iç hastalıkkları doktoruna gözükmen gerek.bende yumurta çok geç oluşuyor triod yumurtayı tembelleştiriyor.bende saç dökülme şikayetinden gittiğim iç hastalıklarında geçen sene öğrendim troidli oldumu

yahlil kağıdında refarans aralığı yani normal değerlerde yazar ordaki değerlerle sonucunu karşılaştır

anladım ama bendeki tahili kağıdında tsh aralığı 0,34-5,6 olunca benim değer de 0,85 olunca önemsemedim o değeri.benim doktorum da üzerinde durmayınca aklıma gelmedi.

anladım ama bendeki tahili kağıdında tsh aralığı 0,34-5,6 olunca benim değer de 0,85 olunca önemsemedim o değeri.benim doktorum da üzerinde durmayınca aklıma gelmedi.

ben yinede gözük derim triod başlı başına bela.kadın doktorları çok üsütnde durmuyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…