Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bütün hepsi bu mu?
tsh prl falan bakılmadımı.
lh yüksek pco olduğunu gösteriyor sen bunları başka bi dra daha göster bence.
evet hepsi bu başka yaptırmadı doktor
lh bana da yüksek gbi geldi ama baktı kistler gitmiş normal herşey dedi bilmiorum ki şüphe düştü içime
lh ve fsh oranından belli pcos olduğu. bu hastalık malesef iyileşen bir şey değil, sadece baskılanıyor, baskılandığı dönemde de gebelik oluşuyor.
ben de pcos hastayım, yapılan testler çok yetersiz. bunu nerede pcos'lu görsem söylüyorum, vakit kaybetmeden endokrinoloji servisine gidin. onların işi hormon olduğundan çok daha ayrıntılı bakıyorlar her şeye, senelerce kadın doğumcuların verdiği diane 35-aldactone ikilisiyle daha da beter oldum ben. anne olmamı endokrinoloğumun doğru teşhis ve tedavisine borçluyum. metformin tedavisiyle baskılıyoruz hala.
Merhaba. Buraya uye olusumun sebebi yaklasik 3 ay once konulan polikistik over teshisi. O gunden beri bunla yatip bunla kalkiyorum ve acikcasi cok da uzuluyorum. Ben 27 yasindayim ve bekarim en buyuk korkularimdan biri hic cocugumun olmamasi riski. Bu rahatsizlik hematoloji doktoruma gittigimde cikti. Ben ergenlikten beri bi duzenli bi duzensiz adet gordugum icin bunu umursamamistim acikcasi. Bir de cok fazla yolculuk yapmam ve stresli hayatimi bunun sebebi olarak dusunmustum. Haziran ayinda jinekolaga gittim ve bana yumurtaliklarin polikistik gorunumde oldugunu ama adetin 3. gunu bir hormon testi istedigini soyledi. Fsh 7 Lh 12 prolaktin 45 cikti. Prolaktin haric digerlerini normal buldu (lh'i nasil normal buldu simdi hic anlamiyorum) Prolaktin icin dostinex kullanip bitiminden sonra tekrar gelmemi istedi. Simdi ilacin bitmesini bekliyorum ama icim hic rahat degil. Bana yumurtlamayi duzenleyici bi ilac vermedi. Ben 2 ayda bir adet goruyorum ve tuylenme sikayetim hafif var. Kilolu degilim 160 boyum ve kilom 55. Ama bunla ilgili daha fazla hormon testi yapmasi gerekmez miydi? Bende ayni zamanda hipotiroid var ama pcosun sebebi prolaktin ve tsh yuksekligi degil heralde cunku bu ikisi bende ergenlikten beri yuksek degildi sanmiyorum. Hipotiroidim 1 yillik zira. Ve icim hic rahat degil cunku yaptigim arastirmalar sonucunda tip dunyasinda pcos tedavisi icin fikirbirligi saglanamadigini goruyorum. Dogum kontrol hapi verirse doktorum ileri vadede zarari olmaz mi merak ediyorum? Dostinex bitiminden sonra jinekologuma gittikten sonra bir de universitenin endokrinoloji servisine gitmeyi dusunuyorum. Bu hastalikla ilgili daha fazla rahatlar mi icim endokrinolojiye gittigimde? Orada detayli bi sekilde incelenir mi hersey? Hastaligin uzun ve kisa vadede hayatimi nasil etkileyecegini dusunmekten fena halde biktim. Henuz yeni konulan teshis bu tedirginligimin sebebi belki. Sizin tavsiyelerinizi duymak istedim acikcasi. Dilerim bu hastaligin kotu etkilerinden en az sekilde nasibimizi aliriz. Simdiden tesekkur ediyorum.
Aslinda ozelden yazmak istedim ama sistem henuz buna izin vermiyor sanirim. Doktorum baska bir test istemedi ben de oyle ummustum acikcasi. Sadece 3 hormon testi bu sendrom icin yeterli olmasa gerek. İlac bittikten sonra gittigimde herseyi ayrintili olarak sormayi dusunuyorum. İlk etapta o kadar bilgim olmadigi icin fazla soru sormamistim. Sekere filan bakildi ama insulin direnciyle bu ayni sey degil herhalde? Endokrinoloji servisine gidicem insallah. Aksi takdirde icim rahat etmeyecek. En dogru tedavi sekli nedir daha iyi karar verilir saniyorum. Biraz gec farkina varilmis olmasindan dolayi da icim rahat degil. Ancak bu sekilde detayli bilgilenip aydinlanicam herhalde. Sureci sizinle paylasip tavsiyelerinizi almak isterim. Tesekkurler.