• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hormon testi hakkında ?

velavela

Önümüzdki maçlra bakcz :D
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2011
367
-1
46
Gaziantep
Kızlar merhaba hormon testi yaptırmıştım sonuçlarım normal mi diye sormak istiyorum pco luydum ;

FSH :4,85

LH: 14,8

ESTRADİOL (e2): 37,4 ÇIKTI .

bilgisi olan varmı herşey normal mi ? şimdiden çok teşekkür ederim

dr bir şey söylemedi mi? fsh normal,lh yüksek sanki

Son düzenleme:
normal dedi gönderdi bilmiyorum ki banada lh yüksek gbi geldi netten araştırdım biraz ama anlamadım

bütün hepsi bu mu?
tsh prl falan bakılmadımı.
lh yüksek pco olduğunu gösteriyor sen bunları başka bi dra daha göster bence.

evet hepsi bu başka yaptırmadı doktor :15:
lh bana da yüksek gbi geldi ama baktı kistler gitmiş normal herşey dedi bilmiorum ki şüphe düştü içime :ssz::ssz:

kızlar doktorum tsh glikoz ast alt hemogram gibi bir kaç test yaptırmamı istedi hamileykende yapılabilir ama önceden yaptırmakta fayda var dedi ne için bunlar bu testleri daha önce yaptıran varmı?

lh ve fsh oranından belli pcos olduğu. bu hastalık malesef iyileşen bir şey değil, sadece baskılanıyor, baskılandığı dönemde de gebelik oluşuyor.
ben de pcos hastayım, yapılan testler çok yetersiz. bunu nerede pcos'lu görsem söylüyorum, vakit kaybetmeden endokrinoloji servisine gidin. onların işi hormon olduğundan çok daha ayrıntılı bakıyorlar her şeye, senelerce kadın doğumcuların verdiği diane 35-aldactone ikilisiyle daha da beter oldum ben. anne olmamı endokrinoloğumun doğru teşhis ve tedavisine borçluyum. metformin tedavisiyle baskılıyoruz hala.

Son düzenleme:
lh ve fsh oranından belli pcos olduğu. bu hastalık malesef iyileşen bir şey değil, sadece baskılanıyor, baskılandığı dönemde de gebelik oluşuyor.
ben de pcos hastayım, yapılan testler çok yetersiz. bunu nerede pcos'lu görsem söylüyorum, vakit kaybetmeden endokrinoloji servisine gidin. onların işi hormon olduğundan çok daha ayrıntılı bakıyorlar her şeye, senelerce kadın doğumcuların verdiği diane 35-aldactone ikilisiyle daha da beter oldum ben. anne olmamı endokrinoloğumun doğru teşhis ve tedavisine borçluyum. metformin tedavisiyle baskılıyoruz hala.

Merhaba. Buraya uye olusumun sebebi yaklasik 3 ay once konulan polikistik over teshisi. O gunden beri bunla yatip bunla kalkiyorum ve acikcasi cok da uzuluyorum. Ben 27 yasindayim ve bekarim en buyuk korkularimdan biri hic cocugumun olmamasi riski. Bu rahatsizlik hematoloji doktoruma gittigimde cikti. Ben ergenlikten beri bi duzenli bi duzensiz adet gordugum icin bunu umursamamistim acikcasi. Bir de cok fazla yolculuk yapmam ve stresli hayatimi bunun sebebi olarak dusunmustum. Haziran ayinda jinekolaga gittim ve bana yumurtaliklarin polikistik gorunumde oldugunu ama adetin 3. gunu bir hormon testi istedigini soyledi. Fsh 7 Lh 12 prolaktin 45 cikti. Prolaktin haric digerlerini normal buldu (lh'i nasil normal buldu simdi hic anlamiyorum) Prolaktin icin dostinex kullanip bitiminden sonra tekrar gelmemi istedi. Simdi ilacin bitmesini bekliyorum ama icim hic rahat degil. Bana yumurtlamayi duzenleyici bi ilac vermedi. Ben 2 ayda bir adet goruyorum ve tuylenme sikayetim hafif var. Kilolu degilim 160 boyum ve kilom 55. Ama bunla ilgili daha fazla hormon testi yapmasi gerekmez miydi? Bende ayni zamanda hipotiroid var ama pcosun sebebi prolaktin ve tsh yuksekligi degil heralde cunku bu ikisi bende ergenlikten beri yuksek degildi sanmiyorum. Hipotiroidim 1 yillik zira. Ve icim hic rahat degil cunku yaptigim arastirmalar sonucunda tip dunyasinda pcos tedavisi icin fikirbirligi saglanamadigini goruyorum. Dogum kontrol hapi verirse doktorum ileri vadede zarari olmaz mi merak ediyorum? Dostinex bitiminden sonra jinekologuma gittikten sonra bir de universitenin endokrinoloji servisine gitmeyi dusunuyorum. Bu hastalikla ilgili daha fazla rahatlar mi icim endokrinolojiye gittigimde? Orada detayli bi sekilde incelenir mi hersey? Hastaligin uzun ve kisa vadede hayatimi nasil etkileyecegini dusunmekten fena halde biktim. Henuz yeni konulan teshis bu tedirginligimin sebebi belki. Sizin tavsiyelerinizi duymak istedim acikcasi. Dilerim bu hastaligin kotu etkilerinden en az sekilde nasibimizi aliriz. Simdiden tesekkur ediyorum.

Son düzenleme:
Merhaba. Buraya uye olusumun sebebi yaklasik 3 ay once konulan polikistik over teshisi. O gunden beri bunla yatip bunla kalkiyorum ve acikcasi cok da uzuluyorum. Ben 27 yasindayim ve bekarim en buyuk korkularimdan biri hic cocugumun olmamasi riski. Bu rahatsizlik hematoloji doktoruma gittigimde cikti. Ben ergenlikten beri bi duzenli bi duzensiz adet gordugum icin bunu umursamamistim acikcasi. Bir de cok fazla yolculuk yapmam ve stresli hayatimi bunun sebebi olarak dusunmustum. Haziran ayinda jinekolaga gittim ve bana yumurtaliklarin polikistik gorunumde oldugunu ama adetin 3. gunu bir hormon testi istedigini soyledi. Fsh 7 Lh 12 prolaktin 45 cikti. Prolaktin haric digerlerini normal buldu (lh'i nasil normal buldu simdi hic anlamiyorum) Prolaktin icin dostinex kullanip bitiminden sonra tekrar gelmemi istedi. Simdi ilacin bitmesini bekliyorum ama icim hic rahat degil. Bana yumurtlamayi duzenleyici bi ilac vermedi. Ben 2 ayda bir adet goruyorum ve tuylenme sikayetim hafif var. Kilolu degilim 160 boyum ve kilom 55. Ama bunla ilgili daha fazla hormon testi yapmasi gerekmez miydi? Bende ayni zamanda hipotiroid var ama pcosun sebebi prolaktin ve tsh yuksekligi degil heralde cunku bu ikisi bende ergenlikten beri yuksek degildi sanmiyorum. Hipotiroidim 1 yillik zira. Ve icim hic rahat degil cunku yaptigim arastirmalar sonucunda tip dunyasinda pcos tedavisi icin fikirbirligi saglanamadigini goruyorum. Dogum kontrol hapi verirse doktorum ileri vadede zarari olmaz mi merak ediyorum? Dostinex bitiminden sonra jinekologuma gittikten sonra bir de universitenin endokrinoloji servisine gitmeyi dusunuyorum. Bu hastalikla ilgili daha fazla rahatlar mi icim endokrinolojiye gittigimde? Orada detayli bi sekilde incelenir mi hersey? Hastaligin uzun ve kisa vadede hayatimi nasil etkileyecegini dusunmekten fena halde biktim. Henuz yeni konulan teshis bu tedirginligimin sebebi belki. Sizin tavsiyelerinizi duymak istedim acikcasi. Dilerim bu hastaligin kotu etkilerinden en az sekilde nasibimizi aliriz. Simdiden tesekkur ediyorum.

merhaba. öncelikle bir artın var, hastalığını biliyorsun, ciddiyetinin de farkındasın. emin ol iyi bir endokrinolog sorununun çözümü olacak. bende de hipotiroid var, ve bir de hemen her pcos'lu gibi insülin direnci...önceliğin prolactini düşürmek ama sırf bunun için bile endokrinoloğa gidersen çok daha iyi sonuçlar alırsın inan. çünkü hormonlar asıl onların işi. aklına takılan şeyler olursa özelden de yazışabiliriz burada tesadüfen gördüm inan. peki dr bu testler dışında bir şey istemedi mi? polikistik varsa misal dhaso4 yükselir, progesteron düşer, her hormon bir şekilde yer değiştirir malesef...

Aslinda ozelden yazmak istedim ama sistem henuz buna izin vermiyor sanirim. Doktorum baska bir test istemedi ben de oyle ummustum acikcasi. Sadece 3 hormon testi bu sendrom icin yeterli olmasa gerek. İlac bittikten sonra gittigimde herseyi ayrintili olarak sormayi dusunuyorum. İlk etapta o kadar bilgim olmadigi icin fazla soru sormamistim. Sekere filan bakildi ama insulin direnciyle bu ayni sey degil herhalde? Endokrinoloji servisine gidicem insallah. Aksi takdirde icim rahat etmeyecek. En dogru tedavi sekli nedir daha iyi karar verilir saniyorum. Biraz gec farkina varilmis olmasindan dolayi da icim rahat degil. Ancak bu sekilde detayli bilgilenip aydinlanicam herhalde. Sureci sizinle paylasip tavsiyelerinizi almak isterim. Tesekkurler.

Aslinda ozelden yazmak istedim ama sistem henuz buna izin vermiyor sanirim. Doktorum baska bir test istemedi ben de oyle ummustum acikcasi. Sadece 3 hormon testi bu sendrom icin yeterli olmasa gerek. İlac bittikten sonra gittigimde herseyi ayrintili olarak sormayi dusunuyorum. İlk etapta o kadar bilgim olmadigi icin fazla soru sormamistim. Sekere filan bakildi ama insulin direnciyle bu ayni sey degil herhalde? Endokrinoloji servisine gidicem insallah. Aksi takdirde icim rahat etmeyecek. En dogru tedavi sekli nedir daha iyi karar verilir saniyorum. Biraz gec farkina varilmis olmasindan dolayi da icim rahat degil. Ancak bu sekilde detayli bilgilenip aydinlanicam herhalde. Sureci sizinle paylasip tavsiyelerinizi almak isterim. Tesekkurler.

evet canım, benim de şekerim normal ama insülin direncim çok yüksek. bu da beni beslenmeme dikkat etmezsem tip 2 diyabet hastası yapacak. doğum kontrol hapı tedavisini kabul ettiğime ben çok pişmanım, hapı kullandığım sürece baskılandı, bıraktığım an yine başa döndüm. haptan bana bir de migren kaldı. hipotiroid, pcos ve insülin direnci için geldiğini belirt.için rahat etsin geç olduğunu sanmıyorum yoksa kilolar alıp başını giderdi,muhtemelen hipotiroidden sonra gelişen bir durumdur. ara ara buraya bakacağım süreci benimle paylaşırsan sevinirim.

Yazdiklariniz beni rahatlatiyor gercekten. Buradakileri okumadan once kendimi tek gibi hissediyordum acikcasi bu sureci daha onceden beri yasayanlarin tavsiyelerini okumak beni rahatlatti itiraf etmeliyim. Bazen yapilan tum tibbi aciklamalar bir tecrubeyi dinlemek kadar rahatlatmiyor insani. Ben ne yapacagini bilemeyip endise icinde bekleme surecindeyim su an. Ondan tum bu icimin rahat etmeyisi. Dogum kontrol haplariyla ilgili kafam cok karisik zaten. Doktorumun da bu konudaki fikri nedir onu bile bilmiyorum. Yaptigi ilk aciklama evlenince cocugu geciktirme demek oldu. Jinekoloji sanki daha cok kadin dogumla ilgileniyor kadin hastaliklarindan cok. Kendisiyle randevum da ilac bitimiyle oldugu icin henuz bir ay var. Endokrinoloji bolumune de o zaman ancak gidebilicem. O zaman yahut aklima yine birsey takilirsa tekrar buradan yazarim insallah.

mrb bende pikoluyum hormonlarım çok yüksek doğum kontrol hapı kullanıyordum 2 yıldır sadece kullandığım süre zarfında iyi geliyordu bıraktığım an adet düzensizliğim yüzümde tüylenmeler tüm şikayetlerim yeniden başlıyordu.....bu forumdaki tavsiyeler üzerine doğum kontrol hapını bıraktım hayıt tohumu kullanmaya başladım yaklaşıl 1 ay oldu kullanalı gerçekten bu hastalıla ilgili şikayetlerimi azalttı mesela tüylenmelerim durdu yavaş yavaş düzeldiğimi hissediyorum adet olduktan sonra yeniden bi tahlil yaptıracağım bakalım o zaman çok net işe yaradığı ortaya çıkacak...:7:

Back