Benim hormon testim gayet iyi polikistik denildi ama kist var ve aylardır düşmedi ilaçlara rağmen düşmedi doktor tedaviye böyle başladı çatlatma iğnesi vurdum Salı günü hamilelikte kisti düşünebilirsin bu süreçte ameliyat etmek istemiyoruz dedi beklemedeyşm bu ay olmazsa sanırım vazgeçicem Allah kızımı bağışlasın şükürMerhaba ben 31 yasindayim bu yaşıma kadar adetim duzenliydi ve her ay olurdum. 8 ay önce ikinci bebek düşünmeye başladık ve 8 aydır korunuyoruz. Korunmayı biraktigimizdan beri adet düzensizliği başladı erken geldiği de oldu çok geç geldiği de. En son ki fena bozuldu 25 temmuzdan beri adet olamadim. Bana adetli değilken (adet olamıyorum) hormon testi yapıldı fsh ve lh yuksek cıktı hemde bayağı yüksek doktor bana 2 gün önce normal yolla gebe kalmamın imkansız olduğunu söyledi acilen tüp bebeğe başvurun dedi. Sizin değerleriniz nasıldı acaba ? Bir de bende kist cıktı sol yumurtaligimda bundan 1.5 ay önce şehir hastanesinde herşey normal kist filan yok denildi sonra adet olmayınca bi de özele gideyim dedim ozeldeki doktor sol yumurtaligimda 3 cm kist var dedi mr çekildim ve içine kanayan iyi huylu kıstım olduğunu söyledi. Adet olmayı geciktiren bi kist ama aynı zamanda değerlerimden ötürü de adet düzenim iyice bozulmuş belliki. Yanlız ben bir de adet olabilirsem adetliyken gidip test vermek istiyorum doktor çok bisey degistirmez dedi ama yine de aklım kalsın istemiyorum herkes adetliyken vermis çünkü. Size diyebileceğim şey şu muhakkak muayene için ultrasondan vajinal muayene olun. Elbetteki herkeste durum farklı aynı durum olacak diye bisey yok. Ama bi anda bunları öğrendim. En azından kıstınız filan varmi onları öğrenmiş olursunuz. (Dedigim gibi bana biri kist yok derken diğeri içine kanayan kıstım olduğunu söyledi ve mr sonucumda da cikti) Bu durumunuz devam ederse tedbir amaçlı farklı bi doktora daha muayene olun derim