• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hormon Testi-Aşılama-Pcos-Menepoz. Kafam aşırı karışık.

kediannesi0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2024
818
1.958
28
Arkadaşlar şimdi nasıl başlayayım bilmiyorum kafam allak bullak. 27 yaşında ilk kez evlendikten sonra vajinal muayene oldum. Ailemde erken menepoz yaygın, doktor erken menepoz olabilir dedi. Çünkü reglim 3 güne kadar düştü. Alttan muayene de pcos teşhisi koydu. (Düzenli 28 günde bir adet olurum sadece kıllanma problemim var onun dışında pcosla ilgili bir şey yaşamıyorum. Doktor bana direkt yumurta tembelliği var aşılama yapmayı önerdi. Ama hem menepoz olup hem nasıl pcos olabilirdim ki? Her neyse adetin 3.günü test verdim. Sonuclarım ise şu şekilde;
E2: 34.12
Total Testeron: 29.60
Fsh: 5.49
Lh: 5.23
Tsh: 2.66
Prolaktin: 7.68
Doktora randevu bulmak mümkün değil. Devlet hastanesinde çünkü. Ben şimdi pcos muyum, erken menepoz muyum neyim şaştım kaldım. Doktor asla yüzüme bakmıyor açıklama yapmıyor. Direkt aşılama önermesi şok etti çünkü daha önce hiç bebek denemedik ki. Doktoru kesinlikle değiştireceğim. Sonuclarım hakkında yorum yapabilecek bilgili bacılarım var mı? Bugünde doktora gittim randevu yok sonuçlarımı yorumlar mısın diye rica etmeye. Kovmaktan beter etti. Ne diyim. Çok doldum kusura bakmayın.

Bence normaller. Ama kesinlikle yeni bir doktor yorumlasın. Ve amh bakılsın.

Bence normaller. Ama kesinlikle yeni bir doktor yorumlasın. Ve amh bakılsın.
Evet yani ona neden bakmadı anlamadım. 7 gün adet görürdüm 3 e düştü. Menepoz dedi alttan baktı pcos dedi aşılama önerdi. Şoka uğradım. Hangisiyim ben şimdi moralim çok bozuk

Canım alttan muayne ile pcos anlaşılıyor bende de var ama bu gebe kalmaya engel değil ben bir hamilelik geçirdim ama sağlıksızdı düşük oldu şuan tekrar deniyoruz doktorunu değiştir devlette maalesef ilgilenmiyorlar reglinin dönem dönem kısaması uzaması normal bunlar pcosdan kaynaklı muhtemelen cocukda istiyorsanız şimdiden başlayın denemeye hemen aşılama vs yaptırma bence ve başka doktorlarada danış

Amh baktı mı fsrklı bi doktora görün bence mümkünse özele git

Canım alttan muayne ile pcos anlaşılıyor bende de var ama bu gebe kalmaya engel değil ben bir hamilelik geçirdim ama sağlıksızdı düşük oldu şuan tekrar deniyoruz doktorunu değiştir devlette maalesef ilgilenmiyorlar reglinin dönem dönem kısaması uzaması normal bunlar pcosdan kaynaklı muhtemelen cocukda istiyorsanız şimdiden başlayın denemeye hemen aşılama vs yaptırma bence ve başka doktorlarada danış
Çok tşeekkür ederim peki kan sonuçlarım için ne diyorsunuz? Pcosu destekliyor mu sizce?

Amh baktı mı fsrklı bi doktora görün bence mümkünse özele git
Hayır asla bakmadı söyledim hatta. Özele gidicem bu gidişle. Adam benle birlikte 3 hasta daha aldı içeriye herkesin içinde yumurtan tembel aşılama dene dedi.

Çok tşeekkür ederim peki kan sonuçlarım için ne diyorsunuz? Pcosu destekliyor mu sizce?
Bunun için amh a bakması gerekiyordu reglinin 3. Günü ama bakmamış ultrason fotoğrafını aldıysan orda da pcosu görebilirsin bir sürü yumurta var küçük küçük bende öyle yani görüntüsü

Hayır asla bakmadı söyledim hatta. Özele gidicem bu gidişle. Adam benle birlikte 3 hasta daha aldı içeriye herkesin içinde yumurtan tembel aşılama dene dedi.
Bence bi git sonra doğal yolla dene 6 ay olmazsa sonra düşünürsün

Bunun için amh a bakması gerekiyordu reglinin 3. Günü ama bakmamış ultrason fotoğrafını aldıysan orda da pcosu görebilirsin bir sürü yumurta var küçük küçük bende öyle yani görüntüsü
Hayır apar topar çıkardı odadan zaten göremedim hicbir şey 😢 ama çok net pcoslusun dedi. Kan değerlerim normal gibi değil mi

Hayır apar topar çıkardı odadan zaten göremedim hicbir şey 😢 ama çok net pcoslusun dedi. Kan değerlerim normal gibi değil mi
Kan değerlerinden ben pek anlamıyorum ama bu testler regli iken yapılmalı diye biliyorum özel sağlık sigortan varsa özele git bence tüm testleri tekrar yaptır ama unutma reglinin 3. Günü gitmelisin ve şekerinede bakılmasını iste buda gebe kalmadan önce bakılması gereken bir değer

Ben bebiş düşünmüyordum şu an. Ama menepoza giriyorsam bu konu üzerinde düşünmek istiyorum..Emin olmak istiyorum.
O zaman mutlaka başka doktora git üniversite yok mu oraya git bana da hala pcos var mı yoktu demediler. Sadece üreme değil sorun. En kötü dondurma yaparsın tedavi olursun. Bu kadın hastalıkları neden önemsenmiyor ya sanki tek dert üreme

O zaman mutlaka başka doktora git üniversite yok mu oraya git bana da hala pcos var mı yoktu demediler. Sadece üreme değil sorun. En kötü dondurma yaparsın tedavi olursun. Bu kadın hastalıkları neden önemsenmiyor ya sanki tek dert üreme
Tek hatırladığım asistanına yumurtalıklarında 12 mm birseyler izlendi dediği. Bir sürü kist var dedi. Ay bilmiyorum gideceğim özele.

Kan değerlerinden ben pek anlamıyorum ama bu testler regli iken yapılmalı diye biliyorum özel sağlık sigortan varsa özele git bence tüm testleri tekrar yaptır ama unutma reglinin 3. Günü gitmelisin ve şekerinede bakılmasını iste buda gebe kalmadan önce bakılması gereken bir değer
Regl iken yaptırdım üçüncü gün

Kimseyle paylaşamadım. Kendimi tuhaf hissediyorum buraya yazmak istedim. Adetim düzenli diye hiç sorun yoktur diye düşündüm bu zamana kadar
Aynısı benim de hep 28 günde bir olurdu öylesine doktora gittim pcos dedi amh yüksek çıktı ultrasonda bakıyor bir şey demiyor ben özelde 3 doktora gittim devlette 2 hiç tatmin edici cevap alamadım hala bilmiyorum pcos muyum değil miyim. En son gittiğimde bebeğim olduğunu öğrendim. Ama pcos bi sendrom yani.

Bende değerlerime baktım seninkiyle karsılastırmak için yakın çıkmıs kan değerlerimiz amh bende 3.21 cıkmıs ekstra olarak buda pcosu destekleyen bi değer zaten
Amh de adetli iken bakılıyor dimi? Gelecek ay ona baktırayım. Yüksek çıkması mı iyi düşük çıkması mı? Kusura bakmayın o kadar bilgisizm ki

Back