Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gebeliğe Hazırlık Hormon test sonuçları yardım !!!
- Konu Sahibi Yesim1509
- Başlangıç Tarihi
Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 29 Mayıs 2020
- 3.093
- 3.730
- 53
tsh yüksek gebelik için 2.5 altı isteniyor diğerleri normalKızlar bugün adetimin 3.günü hormon testi yaptırdım maalesef bilgim yok sonuçları şimdi e nabızdan görüntüledim bir kaç gün içinde doktora goturucem ama merak ettim sonuçlar sizce nasıl??
Fsh 8.18
Tsh 3.88
Ih 8.8
Prolaktin 12.20
Estradiol 63
Yaşınıza bağlı olarak eğer 35 yaş altındaysanız FSH birazcık yüksek çıkmış olabilir, rezervlerinizde azalmaya işaret ediyor olabilir. Kısırlık vb. kesinlikte değil tabii, endişelenmeyin :)
Düzeltme gireyim de evham olmasın: Vücudunuz size "acele et" diyor gibi bu FSH'a göre. Acele etmekten kasıt 3-4 yıl gibi
Düzeltme gireyim de evham olmasın: Vücudunuz size "acele et" diyor gibi bu FSH'a göre. Acele etmekten kasıt 3-4 yıl gibi
31 yaşındayım o yüzden bir an önce test yaptırmak istedim deneyip deneyip beklemektense kafam rahat olsun dedim fsh istenilen referans araliginda görünüyor sanki ama bilemedim Azıcık araştırayımYaşınıza bağlı olarak eğer 35 yaş altındaysanız FSH birazcık yüksek çıkmış olabilir, rezervlerinizde azalmaya işaret ediyor olabilir. Kısırlık vb. kesinlikte değil tabii, endişelenmeyin :)
Teşekkür ederim doktor onu neden istememiş anlamadımBence amh da baktırın.
- 26 Haziran 2020
- 2.970
- 3.048
- 83
Fsh si 8 canım benim 10 du ama doktor yumurtalarımın gayet iyi olduğunu söyledi neye dayanarak acele et dedinizYaşınıza bağlı olarak eğer 35 yaş altındaysanız FSH birazcık yüksek çıkmış olabilir, rezervlerinizde azalmaya işaret ediyor olabilir. Kısırlık vb. kesinlikte değil tabii, endişelenmeyin :)
- 13 Ocak 2020
- 45.077
- 2
- 171.473
- 548
- 33
Benim de yumurtalara hep iyi dedi doktorun biri meğersem amh düşükmüş 10 fsh ile kesinlikle bakılmalı.Fsh si 8 canım benim 10 du ama doktor yumurtalarımın gayet iyi olduğunu söyledi neye dayanarak acele et dediniz
- 26 Haziran 2020
- 2.970
- 3.048
- 83
Canım 27 tane folikül gördü sadece 1 değil 3 doktora göründüm hepsi de iyi dedi bilmiyorum kiBenim de yumurtalara hep iyi dedi doktorun biri meğersem amh düşükmüş 10 fsh ile kesinlikle bakılmalı.
- 13 Ocak 2020
- 45.077
- 2
- 171.473
- 548
- 33
Sende zaren durum pco gibi amh soeunun olmaz. Ama bi arkadaş da cok pko idi 15 idi onun fsh öyle galiba.Canım 27 tane folikül gördü sadece 1 değil 3 doktora göründüm hepsi de iyi dedi bilmiyorum ki
- 1 Mayıs 2017
- 1.218
- 1.273
- 133
- 26 Haziran 2020
- 2.970
- 3.048
- 83
Canım şimdi baktım fsh 9 lh 5.. şu ana kadar pco denmedi hamileyim bu aradaSende zaren durum pco gibi amh soeunun olmaz. Ama bi arkadaş da cok pko idi 15 idi onun fsh öyle galiba.
- 26 Haziran 2020
- 2.970
- 3.048
- 83
Yani ben de 30 yaşındayım çok küçük bir yaş değil rezervlerim belki azalıyordur inşallah bebişleri sağlıkla alırız kucaklarımıza ileri bırakmamak lazım yaş geçinceFsh in 30 lu yaşların başında olabildiğince düşük olması bekleniyor. Benim 9 ken doktorum amh istemişti.
- 13 Ocak 2020
- 45.077
- 2
- 171.473
- 548
- 33
Kız hamileysen boşver amaaanCanım şimdi baktım fsh 9 lh 5.. şu ana kadar pco denmedi hamileyim bu arada
- 26 Haziran 2020
- 2.970
- 3.048
- 83
ya ne bileyim canım bi düşüğüm var şimdi de endişeliyim işte.. ikiz bu arada rabbim sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasınKız hamileysen boşver amaaan
- 13 Ocak 2020
- 45.077
- 2
- 171.473
- 548
- 33
Sağlıkla gelsinlerya ne bileyim canım bi düşüğüm var şimdi de endişeliyim işte.. ikiz bu arada rabbim sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın
Fsh salgınlanma mantığına göre. Acele et dediğim gene 3-4 yıl çünkü fsh artarak referansın dışına çıkar. Referans dışına çıktığı zaman yumurtalık rezervi iyice azalmış demektir. 8 değeri 40 yaşındaki bir kadın için gayet güzel bir değerken (hala sağlıklı bir şekilde doğurgan olduğunu gösterir) 25 yaşındaki bir kadının önünde doğurgan 15-20 yıl bekleyeceğimiz için oldukça yüksek bir değerdir.Fsh si 8 canım benim 10 du ama doktor yumurtalarımın gayet iyi olduğunu söyledi neye dayanarak acele et dediniz
Tabii ki tek başına fsh ile nihai bir sonuca varılamaz. Merve'nin de dediği gibi amh vb bakmak lazım.
Fsh mantığı ise şöyle oluyor:
Fsh(beyin) ----> yumurtalıklara folikül gelişme yani yumurta olgunlaştırma emri
Cevap (yumurtalıklar) -----> ok yumurtluyorum sıkıntı yok :)
Peki yumurtalık cevap vermezse ne olur? Beyin cevapsız çağrı atmaya devam eder ve daha çok fsh yollar. Bu da kanda Fshın artmasına sebep olur.
Menopozda ne olur? Artık yumurtalıklarda cevap verecek yumurta kalmadığından fsh korkunç yüksek değerlere çıkar.
Özetle fsh değeriniz yaşınıza göre değerlendirilir ve yumurtalıklarınızın aşağı yukarı ömrünü belirler. Ama kesin tanı ve tek kriter bu değildir :) kuruntu yapmanıza gerek yok ama uzun yıllar da ertelemeyin demek.
Edit: e zaten hamileymişsiniz ya :)) artık ikinci istiyorsanız arayı çok açmayın, tam olarak bu anlama geliyor.
Yeşim Hanım sizin de ertelemediğiniz iyi olmuş. Fsh değeri ile hamile kalmanızın şu aşamada alakası yok. Fsh size sadece bekleme yapma diyor o kadar :)
- 26 Haziran 2020
- 2.970
- 3.048
- 83
Canım benim ne güzel yazmışsın çok açıklayıcı olmuş valla..arkadaşa kendi değerimden yola çıkarak yorum yaptım tabii ki her şeyi bilmem imkansız ama doktorlar hiç sorun görmemişlerdi.. ama dediğin gibi tek başına fsh lh de yeterli değerler değil anlamak için bu durum genetikle de alakalı ki benim annem erken menopoza girmiş mesela... ikiz gebeyim rabbim nasip etsin sağlıklı hayırlı olsunlar da yıllar sonraya allah büyükFsh salgınlanma mantığına göre. Acele et dediğim gene 3-4 yıl çünkü fsh artarak referansın dışına çıkar. Referans dışına çıktığı zaman yumurtalık rezervi iyice azalmış demektir. 8 değeri 40 yaşındaki bir kadın için gayet güzel bir değerken (hala sağlıklı bir şekilde doğurgan olduğunu gösterir) 25 yaşındaki bir kadının önünde doğurgan 15-20 yıl bekleyeceğimiz için oldukça yüksek bir değerdir.
Tabii ki tek başına fsh ile nihai bir sonuca varılamaz. Merve'nin de dediği gibi amh vb bakmak lazım.
Fsh mantığı ise şöyle oluyor:
Fsh(beyin) ----> yumurtalıklara folikül gelişme yani yumurta olgunlaştırma emri
Cevap (yumurtalıklar) -----> ok yumurtluyorum sıkıntı yok :)
Peki yumurtalık cevap vermezse ne olur? Beyin cevapsız çağrı atmaya devam eder ve daha çok fsh yollar. Bu da kanda Fshın artmasına sebep olur.
Menopozda ne olur? Artık yumurtalıklarda cevap verecek yumurta kalmadığından fsh korkunç yüksek değerlere çıkar.
Özetle fsh değeriniz yaşınıza göre değerlendirilir ve yumurtalıklarınızın aşağı yukarı ömrünü belirler. Ama kesin tanı ve tek kriter bu değildir :) kuruntu yapmanıza gerek yok ama uzun yıllar da ertelemeyin demek.
Edit: e zaten hamileymişsiniz ya :)) artık ikinci istiyorsanız arayı çok açmayın, tam olarak bu anlama geliyor.
Ayyy ikiz hem de çok güzel yaa :)) allah sağlıkla kavuştursun inşallah bi de 50 yaşına kadar adet olup napıcaz ya, eninde sonunda menopoza gireceksek o kadar da geç olmasın varsın :) haydi iyi gecelerrrrCanım benim ne güzel yazmışsın çok açıklayıcı olmuş valla..arkadaşa kendi değerimden yola çıkarak yorum yaptım tabii ki her şeyi bilmem imkansız ama doktorlar hiç sorun görmemişlerdi.. ama dediğin gibi tek başına fsh lh de yeterli değerler değil anlamak için bu durum genetikle de alakalı ki benim annem erken menopoza girmiş mesela... ikiz gebeyim rabbim nasip etsin sağlıklı hayırlı olsunlar da yıllar sonraya allah büyük
- 26 Haziran 2020
- 2.970
- 3.048
- 83
Amin canım benim... iyi gecelerAyyy ikiz hem de çok güzel yaa :)) allah sağlıkla kavuştursun inşallah bi de 50 yaşına kadar adet olup napıcaz ya, eninde sonunda menopoza gireceksek o kadar da geç olmasın varsın :) haydi iyi gecelerrrr