• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hormon sonuclarim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hayalettim

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
345
151
23
34
Merhaba arkadaşlar..adetin 2.gunu hormon testlerin yapıldı
Tsh 2.00
Total testesteron 0.30
Prolaktin 35.60
Lh 5.58
Fsh 9.19
Adetin 21.gunu progesteron 6.90
2 kez kimyasal gebelik yaşadım..

Merhaba arkadaşlar..adetin 2.gunu hormon testlerin yapıldı
Tsh 2.00
Total testesteron 0.30
Prolaktin 35.60
Lh 5.58
Fsh 9.19
Adetin 21.gunu progesteron 6.90
2 kez kimyasal gebelik yaşadım..
Yumurtan yeterince gelişmiyor ya da geç yumurtlamışsın. Ve prolaktin yüksek. Diğerleri güzel. E2 yok mu sonuçlarda ?

Yani bu sonuçlara göre nasıl bı tedavi seklim olur acaba..çok mu kötü yoksa umut varmı...açıkçası hiç bı bilgim yok

E

Estradiol diye bişey var canm oda 26
Anladım. Yumurta gelişimi yavaş sende. Yumurtan gelişmiyor değil ama yavaş gelişiyor büyük ihtimalle. Normalde progesteron tahlili yumurtlamadan 7gün sonra yapılır. Doktorun tahminen 14ünde yumurtasa 21nde bakarız diye düşünmüştür. Ama e2 düşük olduğu için yumurtlama 14ncü gün olmamış büyük ihtimalle. E2'yi yani estradiol'ü yükseltmen gerekiyor. İncir kürü yapabilirsin diycem ama prolaktin yüksek olduğu için yapamazsın. Adaçayı içebilirsin ama estradiol'ü yükseltir ama prolaktini yükseltmez. Ya da aslanpençesi çayı içebilirsin.

Yani bu sonuçlara göre nasıl bı tedavi seklim olur acaba..çok mu kötü yoksa umut varmı...açıkçası hiç bı bilgim yok
Umut var tabi ki. Öyle aman aman düşük ya da çok yüksek bi değer yok. Ama gerektiği aralıklara çekersen hamile kalman kolaylaşır.

C
Anladım. Yumurta gelişimi yavaş sende. Yumurtan gelişmiyor değil ama yavaş gelişiyor büyük ihtimalle. Normalde progesteron tahlili yumurtlamadan 7gün sonra yapılır. Doktorun tahminen 14ünde yumurtasa 21nde bakarız diye düşünmüştür. Ama e2 düşük olduğu için yumurtlama 14ncü gün olmamış büyük ihtimalle. E2'yi yani estradiol'ü yükseltmen gerekiyor. İncir kürü yapabilirsin diycem ama prolaktin yüksek olduğu için yapamazsın. Adaçayı içebilirsin ama estradiol'ü yükseltir ama prolaktini yükseltmez. Ya da aslanpençesi çayı içebilirsin.
Çok teşekkür ederim canm..Allah razı olsun tavsiyelerini dinleyeceğim mutlaka..peki fsh im nasıl..bana biraz yüksek geldi korktum acikcasi

Rica etsem benimkileride yorumlarmisiniz gerci 1 yil oldu tahlil yaptiralim.
Lh :7,69
E2: 59.30
Prolaktin :8.57
Tsh:2.42
Fsh,:9.48
Adetin 21 gunu progestoron 7.98 cikti. Adetlerim duzenli 1 cocuk sahibiyim tedavifiz simdi ikinciti dusunuyorumtekrar dikora gitmem gerekiyormu

Rica etsem benimkileride yorumlarmisiniz gerci 1 yil oldu tahlil yaptiralim.
Lh :7,69
E2: 59.30
Prolaktin :8.57
Tsh:2.42
Fsh,:9.48
Adetin 21 gunu progestoron 7.98 cikti. Adetlerim duzenli 1 cocuk sahibiyim tedavifiz simdi ikinciti dusunuyorumtekrar dikora gitmem gerekiyormu
Senin değerlerin de fena değil. Pko yok sanırım. Fsh biraz sınırda. Tsh da biraz sınırda. Bende bu değerle hamile kaldım ama çokta problem değil. 2,5'u geçmemeli tsh. hepsi benim değerlerime çok yakın. Progesteron hariç. O düşük. Yani yumurtlamadan 7 gün sonra yapılmamış tahlilin. Erken yapılmış. Senin e2 değerin güzel. O yüzden yumurtlamada sıkıntı olmaz. Adet döngün 28 gün mü ?

Senin değerlerin de fena değil. Pko yok sanırım. Fsh biraz sınırda. Tsh da biraz sınırda. Bende bu değerle hamile kaldım ama çokta problem değil. 2,5'u geçmemeli tsh. hepsi benim değerlerime çok yakın. Progesteron hariç. O düşük. Yani yumurtlamadan 7 gün sonra yapılmamış tahlilin. Erken yapılmış. Senin e2 değerin güzel. O yüzden yumurtlamada sıkıntı olmaz. Adet döngün 28 gün mü ?
Evt canim 28 29 gunde oluyorum duzenli

Cok tsk ederim allah razi olsun korunmayi birakicaz bu ay insallah tez zManda olur.
İnşallah. Şöyle bi tavsiye verebilirim. Aslan pençesi çayı içebilirsin adet olunca yumurtlamaya kadar her gün 2 bardak. Tüm değerlerini düzenliyor.

Ciddimi bilmiyordum. Adetin kacinci gunu icmem gerekiyor kac gun boyunca
Adetin ilk günü başla. Şart değil ama sonradan da olur. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Ama yumurtlama olduktan sonra bi sonraki adete kadar yapma ne olur ne olmaz.

Back