hormon sonuçlarım hakkında..

bsbirkin

Oglum abi olacak insallah..
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
3.653
1.161
133
selam bayanlar..bugun adetimin 3.günü sabah kan verdim ve sonuçlarımı şimdi netten öğrendim henüz doktor görmedi ama biliyorumki burda bu konularda bilgisi olan arkadaşlarım var eğer zahmet olmazsa bi değerlerime bakıp yorum yapabilirmisiniz hangisi az yada çok gibi..
1 E2 ( ESTRADİOL ) 23,62
2 TSH 2,58
3 FSH 4,82
4 LH 7,84 -
5 PROLAKTİN 15,97

şi,mdiden teşekkürler....

fsh hormonu lh dan yüksek olmalı diye biliyorum bu şekilde çıkınca sanırım polikistik over var.benimde sonuçlarım buna benzerdi doktor öyle dedi.hatta bende şimdi fsh:5,54 lh: 18.77 çıktı polikistik over ilerlemiş dedi.yani aradaki fark ne kadar açılırsa polikistik over okadar ciddi oluyor.ama 1 sene önce falan sonuçlarım seninki gibiydi.şimdi dahada ilerlemiş yani.yumurtlama bozukluğu oluyo işte böyle durumlarda ve çocuk sahibi olmakda zor oluyo.düzgün bi yumurtlama takibi ve doğru ilaç kullanımı gerektiriyo.

çok tşk ederim cvp için doktorum ztn muayene sırasında pko var demişti ama bi tedavi vermedi 2 aydır bebek istiyoruz daha erken dedi pko olupta kendi kendine gebe kalan çok dedi brz zmn geçrse tedavi olurmuş

yok malesef bende 6 senelik evliyim 5 senedir bebek istiyoruz ama malesef olmuyodu.şimdi glukofen diye bi şeker ilacı kullanıyorum bu hormonu düzenliyomuş.doktor bizde anlayamadık neden olduğunu ama düzenliyo dedi.bide 3 gün önce laparoskopi oldum yumurta delme işlemi yapıldı.bakalım bunlar işe yarayacakmı görücez.

canım allah en kısa zamanda bebeğine kavuşturur inş

Hormon sonuçlarınız polikistik over ile uyumlu. Bu durumda yumurtlama bozukluğu olabilir, bir süre bekleyin, adetleriniz düzensizsa ve spontan gebe kalamazsanız yumurtlama takibi için doktorunuza müracaat edin. Hoşçakalın

bir sitede kadın doğum uzmanının yorumu bu..
sizce ne kdr beklemem gerekir...

bence 6 ay dolunca bi doktora yumurtlama takibi yaptırın.ama lütfen bu yumurtlama takibini iyi bi doktorda yaptırın çünkü her doktor bu takibi yapamıyo.verilen ilaçlar çok önemli.doğru ilaç verilmezse ve doğru takip yapılmazsa çok zaman kaybedebilirsiniz.bu 6 ay içindede kendi kendinize takip yapın ama.mesela kendinizi takip edin ilişki tarihlerine özellikle.bide kaç yıldır evlisiniz?yaşınız kaç?kilonuz varmı?adetleriniz düzenlimi?bunlarda önemli.

4 ay sonra iyi bi doktor bulayım ben ozmn..
2 yıllık evliyim 24 yaşındfayım ve malesef kilom fazla bende bu 4 aylık süreçte kilo vermeye çalışayım inş verebilirm..
adetlerim de düzensiz 33 ile 40 gün arasında değiyo en uzun 40 gün sürüyo araları..
ilgin ve cvpların için gerçekten çok tşk ederim..

rica ederim canım ne zaman istersen sorabilirsin ben artık 6 senede herşeyi yaşadığım için biçok konuda bilgi sahibi oldum.
sen aynı benim bi arkadaşım gibisin oda kilolu oda 38 günde bir adet oluyo.3 yıllık falan evli ama onunda çocuğu olmuyo.sizdeki polikistik overin sebebi kilo.kilo verdiğinizde düzelir muhtemelen.acilen rejime başlamanız lazım.çünkü 4 ay sonra doktorada gitseniz oda size mutlaka zayıfla diyecektir.çünkü kilo vermeyince tedavide pek faydalı olmuyo.bi bankacımız vardı kadının çocuğu olmuyodu onada doktor zayıfla demiş.kadın kilo verir vermez hamile kaldı hatta şimdi doğurdu bile.daha yaşınız genç olduğu için her yolu rahat rahat deneyebilirsin.ama önce kilo vermekten başla bence.eğer kilonuz çok fazlaysa diyetisyene gitmenizi tavsiye ederim gerçekten güzel kilo verdiriyorlar.eğer çok fazla değilse kilonuz kendinizde rejim yapabilirsiniz.kolay gelsin umarım benim gibi çok uğraşmadan bebişinize kavuşursunuz.Allah gönlünüze göre versin.

Back
X