hormon degerlerim.yardimci olabilirseniz cok sevinirim arkadaslar ?

ESTALRA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2010
667
5
96
Almanya
merhaba kizlar gecen ayki hormon degerlerim ;

normalde prolaktin yüksekligim var.ama 3 ay önce 31 di degerim.yeni bir cocuk isteme merkezine gidiyorum (Almanya) degerler biraz tuhafima geldi anlamadim ,doktor esime vermis sonuc kagidini prolaktin yüksek diyip dostinex vermis sadece.

yardimci olabilicek varsa cok memnun olurum gercekten.

LH :10.27
FSH : 5.44
progesteron : 12,99 p+
prolaktin : 660,5 p+
tsh : 1,35
testosteron : 0,11

cevaplarinizi bekliyorum lütfen :18:,sagolun kizlar :16:

cnm normalde lh fsh tan büyük olunca pko oluyo ynai polikistik over sendromu yumurtlamıyosun halk arasında yumurtlama tembelliği diye biliniyo bende pko luyum 2.ayımda klomenle ikizlerime hamileyim çok şükür ama prolaktin çok yüksek ayrıca senin 660 çok fena tsh ta 2,50 olması lazım hamile kalabilmek için iyi bir kadın doğumcuya gitmende yarar var prolaktin düşürmen için ayrıca düştükten sonra yumurtlamaya yardımcı illaçlar kullanman lazım biraz vahim yazdım ama gerçekler böyle yanlış anlama
merhaba kizlar gecen ayki hormon degerlerim ;

normalde prolaktin yüksekligim var.ama 3 ay önce 31 di degerim.yeni bir cocuk isteme merkezine gidiyorum (Almanya) degerler biraz tuhafima geldi anlamadim ,doktor esime vermis sonuc kagidini prolaktin yüksek diyip dostinex vermis sadece.

yardimci olabilicek varsa cok memnun olurum gercekten.

LH :10.27
FSH : 5.44
progesteron : 12,99 p+
prolaktin : 660,5 p+
tsh : 1,35
testosteron : 0,11

cevaplarinizi bekliyorum lütfen :18:,sagolun kizlar :16:

bence iyi bir kadın doğumcudan önce endokrinoloğa gitmelisin. sonuçta bunların tümü hormon ve hormon ilişkilerinden kadın doğumcudan çok endekrinolog anlar. tsh gayet iyi, 0,40 ile 3,5 arası normal değer. ama prolaktinin gerçekten yüksek. bu hormon süt hormonu, yükselince nasıl lohusayı süt korursa seni de gebelikten koruyor. fsh ve lh bire bir oranda olmalı, sende o denge de bozulmuş prolaktin bozulunca. endokrinoloji kısa sürede seni tedavi eder, bebeğine kavuşursun. önce bir hamile kal,kadın doğuma öyle git.

sagolun kizlar cevaplar icin..
aslinda bi kac ay öncesine kadar 30-35 arasindaydi ama yeni doktora gitmeye basladim sanirim bunun referans araligimi degisik oluyor.kagitta söyle yaziyor sonradan fark ettim

prolaktin ( ulU/ml ) 72-511 ------- 660 p+

sanirim o ilk yazdigim oranin normal degerleri yoksa ben eskisine göre düsündüm 31 nerde 660 nerde diye.yinede yüksek tabiki yaklasik 5 haftadir dostinex kullaniyorum haftada bir tablet acaba etkisi nekadar zamanda olursa artik :(

Son düzenleme:
arkadaslar birde ben dostinex kullaniyorumm ya bu lh seviyesini düzenlemeye yardimci olurmmu aacaba ?:14:

lh'ın yükselme nedeni prolaktin artışıysa yardımcı olabilir. testi yaptırdığın gün de çok önemli. reglinin 2. ve 5.günleri arası, en az 10 saatlik açlıkla, su dışında hiçbir şey içmeden ve sabah 8-9 arası kan vermelisin.hatta mümkünse birkaç gün sütyen takma ya da gevşek ve rahat bir sütyen kullan. senelerdir sapıtmış hormonlarla yaşadığım için biliyorum. en net hormon değerlerini sabah bu saatlerde alırsın.ve stres de çok önemli.bir şekilde düzelecek de,gerilmemeye çalış. tez zamanda şifa bulup bebeğine kavuşman dileğiyle.

cnm normalde lh fsh tan büyük olunca pko oluyo ynai polikistik over sendromu yumurtlamıyosun halk arasında yumurtlama tembelliği diye biliniyo bende pko luyum 2.ayımda klomenle ikizlerime hamileyim çok şükür ama prolaktin çok yüksek ayrıca senin 660 çok fena tsh ta 2,50 olması lazım hamile kalabilmek için iyi bir kadın doğumcuya gitmende yarar var prolaktin düşürmen için ayrıca düştükten sonra yumurtlamaya yardımcı illaçlar kullanman lazım biraz vahim yazdım ama gerçekler böyle yanlış anlama

ooo masallahh canim allah kucagina almayi nasip eylesin,darisi bizlere :) ne güzel umutsuzluk diye bisey olmamasi gerek demekki

lh'ın yükselme nedeni prolaktin artışıysa yardımcı olabilir. testi yaptırdığın gün de çok önemli. reglinin 2. ve 5.günleri arası, en az 10 saatlik açlıkla, su dışında hiçbir şey içmeden ve sabah 8-9 arası kan vermelisin.hatta mümkünse birkaç gün sütyen takma ya da gevşek ve rahat bir sütyen kullan. senelerdir sapıtmış hormonlarla yaşadığım için biliyorum. en net hormon değerlerini sabah bu saatlerde alırsın.ve stres de çok önemli.bir şekilde düzelecek de,gerilmemeye çalış. tez zamanda şifa bulup bebeğine kavuşman dileğiyle.

evet canim zaten simdi gittigim yer normal bi doktor muayenesi degil cocuk isteme merkezi.testlerimi o dedigin sartlar icinde istiyolardi bende bu sIKIlik nedir böyle ya demisdim.ise gidiyorum saban 10 dan önce degilde ögleden sonra gelsem olmazmi dedim,hayir dedi doktorum.

referans araliklarina baktinmi canim ?

Son düzenleme:
Back