• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hormon değerlerim sizce normal mi

iremselvi12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2021
67
25
38
34
Merhaba Herkese, adet gecikmesi sebebiyle doktora gittim. Tarlusal verdi ve sonrasında adet gördüm. 3. Günü gittim ve hormon testi yaptım. E2 120, tsh 2,91, fsh 7,86, lh 4,87, prolaktin ise 27,85 değerinde çıktı. Doktor bana duphaston isimli ilacı verdi ve uzun yıllar boyunca bunu kullanmam gerektiğini söyledi. Yoksa çocuk sahibi olamaz ve adetim kesilirmiş. Bekarım ve çok çok korkuyorum. Sizin yorumunuz nasıl olur

Merhaba canım ben pcosluyum. Prolaktinim 37 cıkmıstı benim de doktor dostinex diye bir ilac verdi düştü. Hamile kalmak istiyordum. Bir düşük yaşadım. Sonrasında yumurtalık kistim olustu 7 santim. Bir ay dogum kontrol hapı ile kuculttuk doktor klomen verdi adet olunca kullan dedi. Ama kendi kendime adet olamadım tarlusal içtim oyle oldum. İlacı kullandım ama yumurtam hiç büyümemiş. Bu ay duphaston ve femara verdi duphastan biteli 6 gün oldu ama hala adet olamadım belki de hamileyim su an bilemiyorum. Benim doktorum cok iyi bir doktor bence duphastonu hamile kalmak istediğinde kullanabilirsin. Adwt olmuyorsan kendi kendine her ay da kullanabilirsin bir sıkıntı olmaz. Ama ben bu durumdayken bile bana doktorum sen hep bu ilacı kullanacaksın yoksa hamile kalamazsın demedi. Stresten uzak dur. Kilon ideal degilse kilo vermeye calıs. Pcos ve prolaktin yüksekliği kiloyu hic sevmiyor cunku. Ben su an 66 kiloyum. 60 kiloyken düzenli adet oluyordum. Her ay gitmesen bile bir bucuk iki ayda bir doktor kontrolune git baktır hormonlarına yumurtalıklarına. Ama bence baska bir doktora daha danış. Hormonlarında önemli bir yükseklik ve düşüklik yok merak etme

Merhaba canım ben pcosluyum. Prolaktinim 37 cıkmıstı benim de doktor dostinex diye bir ilac verdi düştü. Hamile kalmak istiyordum. Bir düşük yaşadım. Sonrasında yumurtalık kistim olustu 7 santim. Bir ay dogum kontrol hapı ile kuculttuk doktor klomen verdi adet olunca kullan dedi. Ama kendi kendime adet olamadım tarlusal içtim oyle oldum. İlacı kullandım ama yumurtam hiç büyümemiş. Bu ay duphaston ve femara verdi duphastan biteli 6 gün oldu ama hala adet olamadım belki de hamileyim su an bilemiyorum. Benim doktorum cok iyi bir doktor bence duphastonu hamile kalmak istediğinde kullanabilirsin. Adwt olmuyorsan kendi kendine her ay da kullanabilirsin bir sıkıntı olmaz. Ama ben bu durumdayken bile bana doktorum sen hep bu ilacı kullanacaksın yoksa hamile kalamazsın demedi. Stresten uzak dur. Kilon ideal degilse kilo vermeye calıs. Pcos ve prolaktin yüksekliği kiloyu hic sevmiyor cunku. Ben su an 66 kiloyum. 60 kiloyken düzenli adet oluyordum. Her ay gitmesen bile bir bucuk iki ayda bir doktor kontrolune git baktır hormonlarına yumurtalıklarına. Ama bence baska bir doktora daha danış. Hormonlarında önemli bir yükseklik ve düşüklik yok merak etme
Merhabalar peki prolaktin değeriniz 37 olduğu için mi oluşmuyormuş benim de 30 çıktı doktor randevusunu bekliyorum ama bende prolaktinden şüpheleniyorum düşünce mi gebelik oluştu?

Normal yolla hamile kalmısım ben. 6 haftalıkken maleswf kaybettim ondan sonra her ay düzenli doktora gittim. Önce hormonlarıma baktı doktor prolaktinim yüksek cıktı. İlac verdi dedi ki düşene kadar korun cunku düşük sebebi olabiliyor. İlacı kullandım sonra diğer ay kontrole gittim dusmustu. Doktor yumurta tembelliği oldugu için inofolic adında bir takviye verdi. Kullandım fakat 3 ay adet görmedim. En sonunda doktora gittim ve bana 7 cm kistim oluatugunu hemen ameliyat olmam gerektiğini soyledi. 6 doktoa gittim ve simdiki doktoruumdan allah razı olsun ameliyatsız beni kistten kurtardı. Simdi duphaston kullandım adet okunca femara kullanacagım. Bu arada dogal yolla hamile kalamadıgım icin kullanıyorum bunları. Prolaktin yüksekliği adwt geciktiriyor düşüge sebep olabiliyor yani bebek iyi tutunamıyor cunku rahim duvarı kalınlaşamıyor. Duphaston isimli ilac hem adeti düzenliyor hem de bebeğin tutunması için rahmi hazırlıyor.

Merhaba farklı bir doktora gittim ve amh değerime baktı. 0,42 imiş. Dünya başıma yıkıldı diyebilirim. Kaç gündür ağla ağla iyice harap oldum. Evli olsam böyle olmazdı tabi. Doktor hiçbir ilaç kullanma dedi. Biraz bekle eğer yine olmazsan tarlusal kullan dedi. Stres yok dedi ama strese girmemek mümkün mü? Amh değişir mi sizce kürler işe yarar mı

Merhaba kaç yaşındasınız oncelikle .. ben de dün hormon testi yaptırdım amh bakılmamış o yüzden hangi değer araliginda olur bilmiyorum üzülmeyin stres yapmayın .. evli değişmişsiniz bir an önce tedavilere başlayın bence

Merhaba, 30 yaşındayım ve doğru dürüst bir tedavi vermedi doktorlar. Hemen yumurta dondur dediler. Bu işlem de alttan olacak bakirelik durumun değişecek dediler. Çok üzgünüm çok

Merhaba, 30 yaşındayım ve doğru dürüst bir tedavi vermedi doktorlar. Hemen yumurta dondur dediler. Bu işlem de alttan olacak bakirelik durumun değişecek dediler. Çok üzgünüm çok
İyi bir doktora gidin bence moralinizi bozmayın lütfen.. zor bir durum yaşıyorsunuz ama Allah buyuk 🙏 İstanbul da oturuyorsanız Levent hastanesinde Şebnem hanım var bir görüşün isterseniz geç kalmadan bir şekilde tedavi olmanız lazım evli olmamanıza takılmadan tedaviye odaklanın

Back