Hormon bozukluğu

Ays45

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2017
19
7
1
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 ay önce kadın doğuma gittim. Çene bölgesinde olusan sivilceler ve kulak altindaki hafif tuylenmeler sebebiyle. Kan testi ve hormon testi yapildi ve hormon bozukluğu olduğu tespit edildi. Doktorum diane 35 verdi kullanmaya basladim. Ilk ay problem yoktu ama 2. Ayin 2. Haftasi akıntılarım renk degistirmeye basladi. Normal adet rengi gibi iken en son kahverengimsi akintim geldi. Doktorum normal dedi ama korkuyorum. Bunun nesi normal. :( lutfen bilgisi olan yardimci olabilir mi?

Kahverengi akinti kirli kanin vucuttan atilmasi anlamina geliyor. Benim her adetim kahverengiyle biter mesela. Belki de pko oldugum icin. 5 gün kanama, 3 gun kahverengi akinti. 8.gün temizleniyorum. Sizin de ilaclar hormonlarinizi duzene sokuyor sanirim sebebi bu.

pko da kahverengi akıntılar başlar. Adet başlangıcı ve bitiminde bu görülür. Normal bi şey yani bende diane 35 kullandım 2 ay kullandım ama bıraktım çok ağır yan etkileri var pek çok yerde yasaklandı diye biliyorum. Doğum kontrol hapları hormon tedavisinde kullanılıyor kahvrengimsi akıntıda bir önceki adetten kalan kalıntılardan kaynaklı bişeydir.

Kahverengi akinti kirli kanin vucuttan atilmasi anlamina geliyor. Benim her adetim kahverengiyle biter mesela. Belki de pko oldugum icin. 5 gün kanama, 3 gun kahverengi akinti. 8.gün temizleniyorum. Sizin de ilaclar hormonlarinizi duzene sokuyor sanirim sebebi bu.

1. Kutu hapi bitirdim ve adet gordum. 2. Kutu hapa basladim 2. Haftasi leke leke kan gelmeye basladi ama rahatsiz edicek sekilde degil. Bugun ilk defa kahverengi akintim geldi bende tedirgin oldum. Bu arada sorumu Cevapladiginiz icin tesekkur ederim

pko da kahverengi akıntılar başlar. Adet başlangıcı ve bitiminde bu görülür. Normal bi şey yani bende diane 35 kullandım 2 ay kullandım ama bıraktım çok ağır yan etkileri var pek çok yerde yasaklandı diye biliyorum. Doğum kontrol hapları hormon tedavisinde kullanılıyor kahvrengimsi akıntıda bir önceki adetten kalan kalıntılardan kaynaklı bişeydir.
Doktorumda normal dedi ama ilk defa boyle oldugu icin tedirgin oldum. Yardimci oldugunuz icin tesekkur ederim

1.Kutu hapi bitirdim ve adet gordum. 2. Kutu hapa basladim 2. Haftasi leke leke kan gelmeye basladi ama rahatsiz edicek sekilde degil. Bugun ilk defa kahverengi akintim geldi bende tedirgin oldum. Bu arada sorumu Cevapladiginiz icin tesekkur ederim

Adetin bittikten ne kadar sonra kan ve kahverengi geldi

Bu arada hapimda bitmek uzere acaba adetim yaklastigi icin mi boyle oldu

Adetinden 2 hafta sonra tekrar adet veya kahve akinti getirmemesi lazım. Zira 2 haftada daha yumurtlama olayı yeni olur. Benim bildigim bu ilac 21 gun kullanilir, adetin gelir, 1 hafta ara verip yeniden baslarsin. Sonra yine ayni döngü.. Doktor normal demis ama sen bi baska doktora daha sor istersen. Yani bu kahverengi akinti polikistikover ı olanlarda normal karsilanir ama 15 gün olmusken gelmesi bence normal degil.
Kesinlikle bir baska doktora daha sor canim. Yan etkileri fazla olan bir ilac bu. Tedbirli kullanmakta fayda var. İçin rahat etsin.
Beni de bilgilendirirsen sevinirim, öğrenmiş olurum. Cok gecmis olsun..

ilacı adetin kaçıncı günü kullanmaya başladın. ben kistler için 5.gün başlamıştım ve bu şekilde devam ettim. Yani kutu bitiyor yeni kutu alıyorum 5.gün başlıyorum bu şekilde düzenliydi. Yalnız diane 35 ağır bir doğum kontrol hapı belki yan etki olmuş olabilir. yan etkisi çok fazla olan bir ilaç çünkü. Genel de mide bulantısı çok yapar

Adetinden 2 hafta sonra tekrar adet veya kahve akinti getirmemesi lazım. Zira 2 haftada daha yumurtlama olayı yeni olur. Benim bildigim bu ilac 21 gun kullanilir, adetin gelir, 1 hafta ara verip yeniden baslarsin. Sonra yine ayni döngü.. Doktor normal demis ama sen bi baska doktora daha sor istersen. Yani bu kahverengi akinti polikistikover ı olanlarda normal karsilanir ama 15 gün olmusken gelmesi bence normal degil.
Kesinlikle bir baska doktora daha sor canim. Yan etkileri fazla olan bir ilac bu. Tedbirli kullanmakta fayda var. İçin rahat etsin.
Beni de bilgilendirirsen sevinirim, öğrenmiş olurum. Cok gecmis olsun..
Tesekkur ederimmm.. Ilaci ilk defa kullaniyorum bilgim de yok. :( En iyisi bir baska doktora da gitmek. Mutlaka haberdar ederim.

Back