Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Hormon Bozukluğu..

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

xgamzex

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
218
0
46
Aydın
Kızlar hormon bozukluğu saç dökülmesine neden olur mu ?
Daha önce saç dökülmesi için kan testi yaptırmıştım.. şeker, tansiyon, demir eksikliği gibi şeyler.. hepsi normal çıkmıştı sorun yok demişti doktor.. ama hala dökülüyo kafayı yicem
Şu aralar hormon bozukluğu ve saç dökülmesi diye şeyler duyuyorum..
Hormon testi nedir? Nasıl ve nerde yapılır.. En önemlisi saçla alakası var mıdır

saç dökülmesi tam tersi ise tüylenme ve kilo eşlik ediyosa kesin hormon ben aynen saç dökülmesi vardı hormonlarım bozuk kadın doğum cuya gisen henem kada baktırır

saç dökülmesi tam tersi ise tüylenme ve kilo eşlik ediyosa kesin hormon ben aynen saç dökülmesi vardı hormonlarım bozuk kadın doğum cuya gisen henem kada baktırır

tüylenme sorunum yok, biraz kilo fazlalığım var 5 kilo kadar ama o da çok yediğimden

guatrın saç dökülmesi ve kaş dökülmesi yaptığını biliyorum
böyle bi sorununuz varsa hormon testinde çıkıyo bundan olabilir yani

benim de saçımın ön kısımlarında sorun var. cildiyecilere gittim hiç biri işe yaramadı. hormonal olabilir mi diye sorduğumda hayır cevabını verdiler. ben de inandım tabi çareyi yağlarda kürlerde aradım. onlar da bir işe yaramadı. internette araştırdım hormonal olabilirmiş. endokrinoloji bölümü sadece üniversitede vardı ve orası bir halta yaramıyordu. şimdi numuneye de açıldı bu bölüm oraya gittim. dökülmenin nedeni testosteron hormonuymuş. ve benimki fazla çıktı zaten. adet akıntım da az. 5 gün oluyorum, 5 günün hasılatını toplasan bir ped dolmaz. şimdi hormon ilaçları kullanıyorum. hormonlarım dengelenmeye başladı. bakalım saçlarımın durumu noolacak. endokrinoloji bölümüne gitmelisin bence.

Benimde yaptırmam lazım..
ama sigortam yok o yüzden yaptıramadım özeller malum...
sağlık ocakları yapıyormuş dendi gittim kan tahlilimi yaptı hormon testi yapamıyoruz dedi..
eee yaptıranlar olmuş dedim bazen izin veriliyor bazen verilmiyor sürekli arayın sorun yapıldığında yaparız dedi dıdımın dıdısıııı..
Ne biçim bişidir şaştım kaldım..
özellerdede aradıkları her bişe başına para alıyorlarmışş muayine ücreti ödemem gerekiyo kafama göre ben hormon testi yaptırmaya geldim de diyemem önce muayine etcek ona göre isticek..

Hormon testii tiroidin az çalışması yada çok çalışması testosteron(erkeklik hormonu) fazla yada az salgılandığında yumurtalık kistlerinde polikistikover bunlar saç dökülmesine sebep
ama mesela guatr olmak sebep diil hormonların az yada gereğinden fazla çalışması saç dökülmesine sebep
hepsi hormon testinde çıkıyormuş

?Bilen arkadaşlara bişi sorucam ben ssk yok ama ssk da yaptırmak istesem orda muayine olsam nasıl olabilirim?
ne gibi ücret talep ediyorlar ssk da bilen varsa ve bilgilendirirse çok mutlu olucam...

benimde skk yok..bende yeşilkarta başvurdum 1 haftada çıktı...sende git başvur al bi yeşilkart tüm teslerini yaptır arkadaşım..

benimde skk yok..bende yeşilkarta başvurdum 1 haftada çıktı...sende git başvur al bi yeşilkart tüm teslerini yaptır arkadaşım..

çok saol cnm yaa özel hatanelerin ssk olmayanları sömürmesinden bıktım..
Ufacık bişi için bilee bi sürü test isityorlar karşılayamam şuan hasta olmaya korkar durumdayız
Eşime şuan diretiyorum sigortanı öde diye olmazsa son çarem o olcak

Bence son çare olarak bekleme canım...zaten 2-3 evrak istiyorlar ...hemen alırsın karneni..

benim topii bi oku derim tatlım faydası olabilir

Endokrinoloji dr una kontrole giderseniz bence orada teşhisiniz daha rahat konulabilir ama genelde kansızlık, stres gibi bi derdiniz yoksa androjen hormonlarının etkisiyle başlayan saç dökülmeleri hormon bozukluğunun habercisi, hatta bazen tek bir belirti bile bunu gösterir. Geçmiş olsun.

arkadaşlar.. benim de çok uzun bir zamandır saçlarım dökülüyor. kel kalmak üzereyim. saç mezoterapisi diye bir şey duydum. bursada esteticare diye bi yer var. önce saç döklmenin sebebi araştırılmalı daha sonra tedaviye destek oarak yapılmalı dediler. endekronolji bölümüne gitmem gerektiği söylendi. pazartesi gidicem hormon testi yaptırıcam. eğer hormonlarla ilgili bir bozukluğum varsa... onunla birlikte saç mezoterapisi yaptırıcam.inş. bi işe yarar..

Benim kuzenimin saclari dokuluyordu asiri derecede. Yaptigi tahlillerde hormon bozuklugu cikti ve de ilac tedavisine basladi zamanla duzeldi. Yani sacla alakasi olduguna eminim bizzat sahit oldugum icin olaya. Gecmis olsun canim..

saç dökülmesi için hormon testi yaptırmak istiyorum bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

ssk yok..

sağlık ocağı yapamadığını söledi hormon testini..
özele gitsem aradıkları her bişi başına ücret alıyorlarmış 100 lirayı geçkin bi ücret..
ben bu testi nasıl yaptırcam şaştım kaldım..
saçım dökülüyo bu yüzden yaptırmak istiyorum..
yaptırıpda bişi çıkmazsa boşuna hastaneye 150 lira baymış olucam(40 muayine ücreti) ee ilaçlarıda cebimden vericem
ben napcam yhaa:26:
bıktım sigortasızlıkdan

mrb arkdaslar asırı derecede sac dokulmem var benımde gıtmedıgım doktor kalmadı dhea hormonum yuksekmıs ıstda yasıyorum capa hastahanesıne gıttım 2 ay kadar once endokrınolojı bolumunun dolu oldugunu 2 yıldır almadıklarını hasta soyledıler bakırkoy devlet zaten endokrınolojı bolumu ayakta ıncelıyor hıcc ılgılenmıyor hasekı ya da cerrahpasa aklımda ama oralarda kesın doludur bılgısı olan var mı devlette endokrınolojı neresı ıyı bu arada tuylenmede var bende

canım endokriloji doktoruna bende gitcem ama çalıştığım için fırsatım olmadı ben hastanede çalışıyorum ve sana herkese önerdiğim badem yağı+bemiks evigen bepanten karışımı öneriyorum çünkü burdaki bu başlıktaki yorumlara bakarsan çoğunluk memnun ayrıca ben hastanede çalışıyorum cildiye doktorumuzada sordum hastalar memnun bende yazıyorum dedi ben bugüne kadar bi çok şey denedm ama pek faydasını görmedm hap kullandım bıraktım tekrar tahlil yaptırdım yine aynı hapa devam ediyorum çünkü tahlillerde hep tsh ım yüksek çıkıyo ama dışardanda destek almak lazım o yüzden burdaki yorumlardan ve doktorun önerisiyle eczanede karışımı hazırlattım ve başladım başlarda dökülmem artı saçımı yıkadığımda yıkanmamış gibiydi bırakmayı düşündüm ama yorumlarda herkeste aynı şey olmuş devam ettim ve dökülmem azaldı ayrıca uzamayan saçlarım hızlıca uzamaya başladı ve canlı olmasını sağladı çünkü badem yağının saçı onarıcı dökülmeyi azaltıcı etkisi var ampullerde ise saçın ihtiyacı olan vitaminler var bence bunu kullanmalısın ben arkadaşıma önerdim oda gördü faydasını ama ben 2 haftadan sonra gördüysem arkadaşım 3 haftadan sonra gördü bünyeden bünyeye değişebiliyo karışımla ilgili yorumları oku kullan derim ben

zuhalcım sagol cok tsk ederım bende alıp kullanmaya baslıycam ama benım dhea hormonum yuksek sen hangı hapı kullanıyorsun? dıane ya da yasmın mı?

zuhalcım sagol cok tsk ederım bende alıp kullanmaya baslıycam ama benım dhea hormonum yuksek sen hangı hapı kullanıyorsun? dıane ya da yasmın mı?

canım benim arkadaşında tahlillerinde bişey çıkmamıştı ama kullandı gördü faydasını benim hapın adı eutrox tshım yüksek çıktığından bu hapı kullanıyorum seninki farklıdırsen doktorun verdiği hapı düzenli kullan ama bu karışımıda kullan derim karışımla ilgili yorumlarıda oku istersen fikrin olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…