Hormon bozukluğu için...

aynı sorun bendede var 25 yaşındayım 17 yaşımdan beri tüylenme şikayetim var erkeklik hormonlarım yüksek
pco yok adetlerim düzenli sadece tüylenme şikayetim var hepsi bu.
yumurtlamam falan gayet düzenli ama gebe kalamıyorum bakalım doktor neyle düşürcek bu hormonu
doğum kontrol hapı kullanmıştım bekarken ama hiçte bi işe yaramadı.
umarım sende yarar.

estradiol sonucu: 46.6 açıklama A
FSH: 5.29 AÇIKLAMA N
LÜTEİNLEŞTİREN HORMON LH: 6.29 AÇIKLAMA N
TSH: 2.02 AÇIKLAMA N
SERBEST T3 4.5 AÇIKLŞAMA N
T4: 15.76 AÇIKLAMA N
PROLAKTİN: 21.35 AÇIKLAMA N
kızlar bişi anlamadım sonuçlarımdan düzensizligim var çok hormon testi yapıldı

aynı sorun bendede var 25 yaşındayım 17 yaşımdan beri tüylenme şikayetim var erkeklik hormonlarım yüksek
yumurtlamam falan gayet düzenli ama gebe kalamıyorum bakalım doktor neyle düşürcek bu hormonu
umarım sende yarar.

cnm gebe kalamamanın nedeni neymiş:KK43::KK43:adetlerinde düzenli.pko da yok maşallah.

umarım sende yarar.

çok geçmiş olsun tatlım.. sen hangi doğum kontrol hapını kullanmıştın??

Merhaba arkadaşlar ,ben 22 yaşındayım ve hafif adet düzensizliği, sancılı adet görme, sivilce, saç dökülmesi ,ve yüzde biraz tüylenme gibi sorunlar yaşıyorum.
Doktora gittim ultrasonla yumurtalıklarıma bakıldı ve temiz çıktı yani pco yok bende.. Ama kan tahlilerimde testestoron hormonu normalden birazcık daha yüksek çıktı. :KK25: Şikayetlerim bundan kaynaklanıyormuş.. Doktorum istersen doğum kontrol hapı verebilirim dedi ama ben kararsız kalınca yazmadı... :44:

o zamandan beri araştırıyorum bu konuyu, acaba doğum kontrol hapı kullansammı diye.. Kilo aldırma gibi bi yan etkisi olabiliyormuş ama benim için hiiç problem değil zaten deli gibi kilo almaya çalışıyorum.. bekarım dolayısıyla gebelik kontrolu gibi bi amacım yok ama bu sorunlarımdan da çok şikayetçiyim.. :KK5:

acaba aranızda benim gibi pco olmayan ama test.. hormonu yüksek çıkan varmı? doğum kontrol hapı kullanmalımıyım sizce? veya testestorn hormonu yüksekliği için önerebileceğiniz doğal bi yöntem varmı?? :KK39:

canım tüylenme için ne yapıyorsun.? bende de hafif tüylenme var ama almıyorum dökülür diye.

canım o genel bir yanılgıı.evlenmenin bir faydası yok hormon bozukluklarına bunu özellikle jinekolğuma sormuştum. yalnız şu var bir hamilelik hormonlarını düzenleyebiliyor sanırım eskileirmiz buna göre söylüyor. doğum kontrol hapları sorunu erteliyor sadece çözüm değil doktorlar alışmış fatura gibi dkh veriyorlar. bende kullandım geçmişte faydasından çok zararını gördüm. sevgilim06 canım sende pko var mı yoksa sadece testeron hormonu yüksekliği mi var?
Mrb bana tüylenme problemim için aldactone verdiler bu ilaç hakkında bilgin var mı bnde sadece testesteron ve tsh yükseliği var

--

senin yaşadığın şu anki sıkıntıları ben lise döneminden beri yaşadım o dönmlerde aynen söylendiği gibi erkklik hormonlarında yükseklik olduğu söylenmişti ve düzensiz adetlerim vardı 3 ay olmazdım gibi...doğum kontrol hapıyla düzenlenmeye başlamıştı ama ilaç imeyince de yine aynı sıkıntıları yaşıyordum..bende şuan 24 yaşındayım ve evliyim hala aynı sıkıntılarım devam ediyor nitekim şu günlerde pko teşhisi konuldu ..bende de kilo sıkıntısı yoktu ama aşırı sivilcelenme ve belli bölgelerde hızlı tüylenmeler vardı mesela baldırım üst arka kısmı gibi..bunlarda erkeklik hormonu salgısından kaynaklanıyor haliyle..o yüzden evlenmeden en iyi şeklde takip et derim sana bu konuyu..ben şimdilerde çocuk isteğiyle telaşeye düşmüş durumdayım..telaşe etme tabi ki ama tedaviyide ihmal etme tatlım..

Sevgiler :KK54:
Yaksamlar ben 17 yaşındayım ve kiloluyum adet düzensizliği için kadın doğuma gittim fakat tuylenme olduğunu soylmedim dökülür dediler hep 3 hormonuma bakıldı tsh prolaktin beta normal çıktılar tarlusal verdi kullandım adet oldum bu ay ultrasonda milimetrik dizilimli folikul kistler var dediler doktor bununla ilgili birşey demedi adet olmazsn gel dedi ben oldum ama tuylenme için şikayette bulunmadım bu normal geçici kistmidir pkomudur sizce ve ne yapmalıyım diğer hormonlarıma bakilmadi tekrar mi gitmeliyim doktoruma ?

X