• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Horlama....

Reykom33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2016
441
40
48
41
14 yaşında oğlum uykuda horluyor neden olabilir sizlerin çocuklarında bu durum varsa Nasıl tedavi ettirdiniz ve memnun kaldınızmı veya kendi kendine geçermi çünkü yeni horlamaya başladı
 
Kbb ya gosterin bendede cocuklugumdan beri var.
Magerse burun kemigim egri ve etleri buyukmus
 
Dr. Yusuf Can bu konuda uzman ilk önce sebebi neyse ona bakıp ona göre muayene şekillerini kontrol ediyor biz memnun kaldık tavsiye ederim.
 
Doktora gidin. Yani o bulur inşaAllah.
 
Çocuklarda Uyku Apnesi

Yapılan araştırmalara göre uyku bozukluğu her 100 çocuktan 7-10 ‘unun sorunu. Çocuklarda uyku bozukluğu nedenleri başlıca şunlardır ; Geniz eti büyüklüğü , bademcik büyüklüğü , akut yada kronik sinüzit , burun eti şişlikleri ,alerjik rinitler, Burun deliklerini burun içinden ayiran olusumun egriligi , Nezle, Burunda Yabanci cisim, Burun içi ve gerisinde dogumsal olarak görülen kitle ve kistler ,Dil arkasi lenf dokusunun büyümesi, Çenenin iskelet yapisinda gelisme geriligi, Büyük dil , Genizde kitle, boğazda infeksiyon , Ödem , Kitle ,Aşırı sismanlık v.b.

Ayrıca araştırmacılar, obez çocuklarda obstrüktif uyku apnesi görülme olasılığının 2 kat fazla olduğunu belirlediler Çocuklarında horlama ve uykuda soluk kesilme sorunu olan ailelerin hemen bu konudaki uzman doktorlara başvurmaları gereklidir. Aksi halde çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimleri olumsuz etkileniyor.

Horlama ve soluk kesilmesi gibi uyku bozuklukları çocuklarda aşırı hareketlilik sorununa yol açarken okul başarısını da olumsuz etkiliyor. Çocuklarda kişilik sorunlarına (hırçın, uyumsuz, hiperaktif), okul başarısızlıklarına ve fizik-mental gelişim sorunlarına neden olabiliyor. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite teşhisi konan çocukların yüzde 25′inde uyku apnesi tespit edilmiştir. Sonuç ise davranış bozuklukları, öğrenme güçlükleri, dalgınlık, huysuzluk, aşırı yaramazlık gibi problemlerden gece altını ıslatmaya varan çok sayıda soruna yol açabilir.

Uyku apnesi kesin ilişkisi bilinmemesine karşın bazı Ani Çocuk Ölüm Sendromu vakalarıyla ilişkilidir. Uyku apnesinin ani çocuk ölüm sendromundaki muhtemel rolü halen araştırılmaktadır.

Tıkayıcı uyku apnesi sırasında klinik olarak çarpıcı bulgular gözlenir. Uykuda sıçramalar , uyanmalar ve bozulmus uyku düzeni olusur . Çocuk terleyerek , bazen boğularak, çırpınmalar ile birlikte uyanır. Gündüz ise okul performansı düser, gündüz uyuklamaları ve konsantrasyon bozukluğu oluşur. Uykuda büyüme hormonu salgılandığından , uyku bozukluklarında bu hormonun salgısı azalır ve gelişme geriliği görülebilir.

Bütün bu belirtilerin görülmesi halinde, Endoskopik sistem ile tam bir kulak burun boğaz muayenesi yapılır. Gerekli görülmesi halinde, radyografiler çekilir ve hasta uyku laboratuarına gönderilir.

Çocukların nasıl ve ne şiddette horladıkları ile uyku apnesinin varlığı veya yokluğu arasında ilişki yoktur. Erken dönemde teşhis ve tedavi ile problem çözümlenebilir.

Geniz eti ve bademciklerde üst solunum yollarında darlığa neden olacak aşırı büyüme mevcut ise bu dokuların alınması veya boyunda, burun ve genizde yer kaplayıcı dokuların çıkartılması , gerekli olduğu hallerde çocuk tekniğine uygun olarak septum deviasyon cerrahisi, dil kökü bademciklerinin lazer ile çıkartılması, şişman çocuklarda açlık , kan şekeri gibi sistemik incelemelerin yapılması ve diyet tedavisi , uygulanacak tedaviler arasındadır. Kıasaca tedavi anatomik engelleri cerrahi yollarla açmak ya da cerrahi dışı yöntemlerle solunum yolunu rahatlatmaktır.
 
Back