Utrecht University
Hollanda'nın göbeğinde yer alan Utrecht gelenekler üzerine kurulmuş, ülkenin en büyük okuludur. Okul 1636'da kurulmuş, yıllar içerisinde Hollanda'nın en fazla dalda program sunan ve Avrupa'nın en oturmuş üniversitelerinden birisi haline gelmiştir. 7 fakülte, 45 Lisans programı ve 180 Master programıyla - 90 uluslararası Master programı da dahil olmak üzere - Utrecht Hollanda'daki bütün okullardan daha fazla sayıda program sunar. Her sene çok sayıda yabancı öğrenci İngilizce sunulan programlara dahil olur. Üniversite yabancı öğrencilerine kendilerini evlerinde hissedebilecekleri konaklama seçenekleri sunar. Bunun yanı sıra her konuda danışma desteği vererek vize konusunda da yardımcı olur. Yakın zamanda Shanghai Jiap Tong University tarafından bir araya getirilen dünyanın en iyi üniversiteleri listesinde Utrecht dünyada 39. Avrupa'da 6. ve Hollanda'da 1. sırada yer almıştır. Bu sıralama okulun aldığı Nobel ödüller, ve akademik kadrosunun akademik arenada aldığı başarıların yansımasıdır.
Utrecht University
Admissions Office UU
E-mail:
admissions@uu.nl Website:
www.uu.nl/internationalmasters TU Delft
TU Delft Hollanda'nın bütün mühendislik dallarında eğitim veren en büyük üniversitesidir. 156 yılı aşkın zamandır bilim adamları ve öğrenciler teknoloji alanındaki en son gelişmeler üzerinde TU Delft'te çalışmaktadırlar. TU Delft'in en başta gelen görevleri üst düzeyden teknik eğitim vermek ve yaratıcı araştırmalar düzenlemektir. Üniversitede 5000'den fazla çalışan ve yaklaşık 14000 öğrenci mevcuttur. Öğrenci topluluğunun yaklaşık %10'unu 50'den fazla ülkeden gelen yabancı öğrenciler oluşturur. TU Delft mezunlarının bir çoğu Hollandalı ya da uluslararası kuruluşlarda yüksek düzeyde çalışmaktadırlar.
TU Deflt araştırma programları ve diğer eğitim programlarına dair ulusal ve uluslararası arenada mükemmel bir üne sahiptir. Okul uluslararası şirketler, endüstri, diğer üniversiteler ve araştırma kurumlarıyla sıkı bağ içerisinde olduğundan öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını bu kuruluşlarda geçirirler.
İki senelik MSc (Fen Bilimleri dallarında master programı) üniversiteyi fen bilimleri dallarından birinde okumuş yetenekli öğrencileri hedefler. MSc programları Mühendislik alanında çok sayıda MSC dersini bir araya getirir. Program öğrencilerin uluslararası kariyer perspektifini geliştiren akademik eğitim sağlar. Program boyunca eğitimin dili İngilizce'dir.
Website:
www.tudelft.nl Tilburg University
Tilburg mükemmel eğitimi ve araştırma olanaklarıyla Hollanda'nın Sosyal Bilimler dalında en iyi üniversitelerindendir. Üniversitenin Ekonomi ve İşletme Fakültesi Ekonomi araştırma programları arasında Avrupa'da bir numara olmakla birlikte bütün iş idaresi programları da AACSB tarafından tanınmaktadır. Ekonomi ve İşletme fakültelerine ek olarak Hukuk fakültesi de Avrupa'nın en iyileri arasında olan Tilburg bu 3 dalda Avrupa'da lider bir eğitim kurumudur.
Okulda sayısı hızla artan uluslararası öğrencilere İngilizce lisans, lisansüstü ve doktora programları sunuyoruz.
E-mail:
study-info@uvt.nl Web:
www.tilburguniversity.nl Eindhoven Teknik Üniversitesi
Eindhoven Teknik Üniversitesi (TU/e), Avrupa'nın teknoloji merkezine yerleşmiş olan seçkin bir teknik üniversitedir; iki yıllık master ve tasarım eğitimleri ve teknik alanda çeşitli PhD programları sunmaktadır.
Eğitim ve araştırma kuvvetli bir şekilde birbirine bağlıdır.
TU/e, uluslararası bilimsel ve akademik dünyanın en yüksek seviyesinde uğraş gösteren uluslararası bir üniversitedir. TU/e'nin uluslararası üstünlüğü ayrıca saygın akademik yayınlardan ve üniversitenin bilimsel çalışmaları hakkında yapılan alıntılardan
anlaşılmaktadır. Avrupa'da, Cambridge'den sonra TU/e ikinci sırayı almaktadır.
TU/e'nin bulunduğu şehir Eindhoven, uluslararası bilginin yoğun olduğu bir bölgedir, ayrıca Belçika ve Almanya sınırına yakındır. Philips dahil olmak üzere, 350' yi aşkın uluslararası firma Eindhoven bölgesine yerleşmiştir. Philips, şu an yaklaşık 10.000 araştırmacı için yeni bir araştırma kampüsü inşa etmektedir. TU/e kampüsünde, uluslararası firmaların varlığından öğrenci olarak faydalanabilirsiniz.
Eindhoven Teknik Üniversitesi (TU/e)'nin dokuz fakültesi vardır. Her biri master programları sunmaktadır. Her bir master programı iki yıl sürmekte ve çeşitli uzmanlıklar sunmaktadır. Tüm master programları İngilizce verilmektedir.
Okul internet adresi:
www.tue.nl/masterprograms Maastricht University
1976 kurulan Maastricht Üniversitesi Hollanda'nın en genç üniversitesidir. Küçük bir üniversite olması ve öğrenci merkezli bir yaklaşım olan Soruna Göre Öğrenim anlayışına sahip olması bakımından Hollanda'daki diğer üniversitelerden ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Üniversitenin diğer bir göze çarpan özelliği ise eğitim sistemindeki uluslararasılık anlayışıdır. Toplam 12,000 öğrencinin %28'inin yabancı pasaporta sahip olması bunun kanıtıdır. Bunlara ek olarak Maastricht Üniversitesi her yıl yaklaşık 700 değişim öğrencisini kabul etmektedir.
Maastricht Hollanda'nın en eski şehridir. Birçok tarihi yapıya rastlayabileceğiniz şehir aynı zamanda sanat galerileri, alışveriş merkezleri, hoteller ve cafeler ile zenginleşmiştir. Tarihi kesişim noktalarında kurulu olması, yabancıların etkisi ve geleneksel kültürel değişim şehire apayrı bir uluslararasılık havası katmaktadır. Çeşitli Uluslararası kurumlar Maastricht'i kendilerine merkez olarak seçmiştir. 135,000 yerli nüfusa sahip Maastricht 12,000 öğrencisi, sanat, müzik ve dil okulları ile mükemmel bir yerleşim yeridir.
Programlar ;
Maastricht Üniversitesi aşağıdaki lisans ve master programlarını sunmaktadır:
* iktisat & işletme , hukuk , sanat & kültür, sosyal & siyasi bilimler, hayat bilimleri, sağlık, tıp, psikoloji, bilgisayar bilimleri
Kabul şartları
Üniversitedeki herhangi bir uluslararası programa başvurmak için, yeterli İngilizce bilgisi gerekmektedir ( minimum IELTS 6,0 veya TOEFL 550 ). Çalışma programına bağlı olarak kabul şartları ve harçlar farklılık göstermektedir.
Detaylı bilgi için:
www.unimaas.nl veya
studinfo@ssc.unimaas.nl The Universiteit van Amsterdam
Universiteit van Amsterdam'da (UvA) eğitim görmek öğrencilere 2 harika fırsat sunmaktadır: entellektüel bir içeriğe sahip seçkin bir akademik eğitim ve Amsterdam'ın heyecan verici ortamı. UvA küçük bir üniversitedir ancak kurulduğu tarihten bu yana büyük bir gelişim göstermiştir. Amsterdam popüler bir kültür ve medya merkezi ve ticari firmalar ve araştırma kurumlarının kesişme noktasıdır.
UvA İktisat, Dişçilik, İnsani Bilimler, Hukuk, Tıp, Sosyal Bilimler ve Bilim olmak üzere 7 ayrı fakültesi, 23,000 öğrencisi ve 5,000 çalışanı ile çok geniş bir üniversitedir. Üniversitemiz daima uluslararası işbirliğini desteklemiştir ve üniversitemizde 100'den fazla ülkeden gelen 2,500 uluslararası öğrenci ve öğretim görevlisi vardır.
UvA 60'dan fazla alanda lisans ve yüksek lisans derece programları sunmaktadır. Bu programlardan lisans seviyesinde olan yaklaşık 80 tanesi İngilizce verilmektedir. Öğrenciler görevli danışmanlar eşliğinde kendi yetenek, ilgi ve amaçlarına en uygun programları seçebilirler.
UvA günümüzün Avrupa eğitim kurumları arasında dünyanın çeşitli yerlerinden gelen öğrencilerine bu ölçüde kapsamlı bir ders programı sunan en büyük üniversitesidir. Sınıfların birçoğunun çeşitli ülkelerden gelen uluslararası öğrencilerden oluşması uluslararası bilgi alışverişini geliştirmektedir. Amsterdam'da yaşam heyecan verici ve harekete geçiricidir ve siz de uluslararası bir kaliteye sahip üniversiteye kaydolup bu bütünün bir parçası olmak istiyorsanız Universiteit van Amsterdam (UvA) harika bir seçim olacaktır.
E-mail:
j.m.a.vanstrien@uva.nl Internet:
www.uva.nl/isp Inholland University
INHOLLAND bir çok meslek alanını kapsayan ve uluslararası öğrenciler için hazırlanmış çok sayıda program sunmaktadır. Programları arasında öğretim dili İngilizce olan 12 lisans programı mevcuttur. Öğrenciler Randstad adı verilen Hollanda'nın batı kıyısını kapsayan bölge içerisinde yer alan bir çok merkezden birisinde öğrenim görebilirler. Burada hayatınıza yön vermek istediğiniz meslek üzerine eğitim alırken aynı zamanda Avrupa'nın kültürel olarak en renkli ve ekonomik olarak canlı toplumunun da bir parçası olacaksınız. Yurtdışı eğitim kararınızı Hollanda üzerine verdiğiniz anda size yakın bir INHOLLAND merkezi bulacaksınız. Ortaklık ve iletişim ağı içerisinde bulunduğu şirket ve eğitim kurumları sayesinde Hollanda'da eğitim ve tecrübe kazanma şansınız olacak.
Daha fazla bilgi için lütfen web sitesini ziyaret ediniz;
Email:
info@inholland.nl Website
www.inholland.com HES- Amsterdam School of Business
1867'e kadar giden geçmişiyle HES Amsterdam School of Business (HES) Hollanda'da sadece İşletme üzerinde yoğunlaşan en büyük okul olma özelliğini taşır. HES öğrencileri lisans ve yüksek lisans programlarına hazırlayan çok sayıda iş idaresi programı sunar. Bunun yanı sıra yabancı diller, hukuk ve psikoloji gibi alanlarda yardımcı dersler de mevcuttur. Okulun 300 kişilik kadrosu yaklaşık 5500 kaydolmuş öğrenciye hizmet vermektedir.
Okul uluslar arası öğrenciler için özel olarak hazırlanmış İngilizce programlar da sunar, bunların arasında Almanya, Fransa, İngiltere, Meksika, İspanya ve İşveç'deki ortak okullarımızla birlikte yürütülen çift diploma programları vardır. Okulun sunduğu çok sayıda değişim programı sayesinde Avrupa'nın dört bir köşesinden, ABD, Kanada, Meksika, Afrika, Avustralya ve Asya'dan birçok öğrenci her sene uluslar arası eğitimlerini sonuçlandırmak için Amsterdam'da bir araya gelirler.
Şu anda yukarıda bahsedilen çift diploma programları, Uluslararası İşletme ve İş İdaresi programındaki öğrencilere açıktır. Uluslararası Finans İdaresi programına devam etmekte olan öğrenciler Berlin'deki Fachhochschule für Wirtschaft'da Çift Diploma Programına katılabilirler.
HES Amsterdam İleri Düzeyde Profesyonel İşletme okuludur. Geleceklerini orta yada yüksek düzey yönetici olarak sürdürmeye hazırlanana öğrenciler burada bulundukları süre boyunca hareketli ve heyecanlı iş dünyasına dair tecrübelerini onlarla paylaşmak isteyen profesyoneller tarafından eğitilirler. HES Amsterdam öğrencileri Amerikan sisteminde olduğu gibi kendi isteklerine yönelik 4 senelik bir program seçme özgürlüğüne sahiptirler. Sınıflar küçük olmakla birlikte eğitim tam gündür. Uluslar arası gelişmelerin takip edilebilmesini sağlayabilmek için bütün dersler en yeni gelişmelere yönelik hazırlanır.
HES Amsterdam
Email:
international@hesasd.nl Website:
www.hesasd.nl University of Groningen
1614 yılında kurulan Groningen Avrupa'daki en eski araştırmaya dayalı üniversitelerden birisidir. Üniversite, öğrencilerine mükemmel eğitimin yanı sıra etkin uluslararası ilişkiler ve kişisel gelişim olanakları sağlar. Öğrenciler yapıcı tartışmalara açık, karşılıklı iletişimin desteklendiği bir ortamda eğitim görürler. Uluslararası bir atmosfer araştırma ve eğitim açısından büyük önem taşıdığından Groningen'de de en çok önem verilen konuların başında gelir, her birey yaratıcı fikirlerin alışverişinden yarar görür. Bundan yola çıkarak dünyada seçkin üniversitelerle uzun süreli bağlantılar kurulmuştur. Bu kurumların arasında Uppsala, Fudan, Peking, McGill, Wisconsin, ITB Bandung Osaka ve Tokyo üniversiteleri sayılabilir.
Groningen'de lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında 70'den fazla ders İngilizce öğretilmektedir.
Fakülteler: Hukuk, Tıbbi Bilimler, Sanat, Doğa Bilimleri, Davranış Bilimleri ve Sosyal Bilimler, Filozofi, Ekonomi ve İşletme.
Rakamlarla Groningen: 21,000 öğrenci, 95 ülkeden 1,250 yabancı öğrenci, 380 yabancı doktora öğrencisi, Avrupa'nın en iyi 25 üniversitesinden birisi, 6,000 çalışan, EUR 445 milyonluk yıllık bütçe, vize servisi, konaklama, yabancı dil kursları, modern kütüphane ve bilgisayar laboratuarları.
University of Groningen
isd@bureau.rug.nl www.rug.nl CHN University
Konukseverlik, turizm, perakende, iş ve hizmet sektörleri yapıları gereği çoğunlukla uluslar arası endüstri ve ekonomi aktiviteleridir. CHN'nin misyonu iş adamlarını ve yöneticilerini eğitmek ve onlara çok kültürlü ve uluslar arası bir ortamda sosyal ve profesyonel davranarak işlerini en verimli biçimde yürütebilecekleri araçları sağlamaktır.
CHN'nin lisans ve yüksek lisans programları öğrencileri hızlı ve sürekli değişim, çok kültürlülük, esnek talepler ve iş yerinin değişimi/dönüşümü gibi faktörler tarafından belirlenen yeni bir çağa hazırlar. Ulusal veya uluslar arası kariyer konusundaki seçiminiz ne olursa olsun CHN'in yönetim programlarından birini bitirdiğiniz takdirde önünüzdeki profesyonel iş seçenekleri artacaktır. CHN'in esnek ve geniş tabanlı profesyonel yönetim eğitimi hem Hollanda hem de uluslar arası iş ve hizmet endüstrisi tarafından itibar görmektedir. CHN'in yönetim eğitiminin kalitesinin en iyi göstergesi mezunlarının hizmet ve iş sektöründe edindikleri pozisyonlar ve onlara kucaklarını açan iş verenleridir.
CHN University
syucedag@chn.nl www.chn.nl Leiden Üniversitesi
Leiden Üniversitesi (1575) Hollanda'nın en eski üniversitesidir. Birçok alanda Avrupanın en önde gelen üniversiteleri arasındadır. Üniversitemiz 400 uluslararası öğrencisine İngilizce Yurtdışında Eğitim, Yüksek Lisans ve PhD programları sunmaktadır ve "EUROPAEVM" ağı, coimbra Grup ve Avrupa Araştırma Üniversiteleri Topluluğu kurucu üyesidir.
Leiden Üniversitesi yaklaşık 1600 uluslararası öğrenci dahil olmak üzere 16000 kayıtlı öğrencisiyle tanınmış bir üniversitedir. Üniversite'de çeşitli dallarda Nobel ödülüne aday gösterilmiş bir çok seçkin aydın ve bilim adamı yetiştirmiştir.
Sayıları hızla artan uluslararası öğrenciler ve öğretim görevlileri üniversite bünyesindeki eğitimleri ve araştırmalarıyla kendilerini geliştirmektedir. Üniversite 9 fakülteye sahiptir: Arkeoloji, Hukuk, edebiyat, Tıp, Doğal bilimler, Felsefe, Sosyal bilimler, İlahiyat ve Yaratıcı Sanatlar. Bunlara ek olarak Asya, Afrika ve Amerikan yerlileri dilleri ve kültürlerinden hukuka ve çeşitli bilim dallarına kadar bir çok alanda 80'den fazla program sunulmaktadır.
Modern bilimsel, tıbbi araştırma ve öğretim Leiden Üniversitesi'nde Herman Boerhaave (1668-1738) ile başladı. Leiden özgün buluşların mekanıdır; ışığın kırılması(Snellius), kondansatör (Van Musschenbrook), termodinamiğin moleküler temeli (Van der Vaals), elektron teorisi (Lorentz), süperiletkenlik (Kamerlingh Onnes), electrokardiografi (Einthoven), galaksinin yapısı ve kuyrukluyıldızların kaynağı (Oort). Albert Einstein da Leiden üniveristesinde bir kürsüye sahipti. Leiden Üniversitesi 4 asırdır Avrupa'nın en seçkin bilim merkezidir.
Leiden Üniversitesi, LUWP
study@luwp.leidenuniv.nl www.leiden.edu