Hollanda'da Türk çocukların ailelerinden alınması

19bUsrA05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2013
134
0
26
Diğer
Kizlar konuyu dogru yerde actimi bilmiyorum ama bu hafta atv haberde gormusunuzdur belki, hollandada genclik dairesi turk cocuklarini sebepsiz yere ailelerinden aliyorlar ve hollandali ailelere, lezbiyen ciftlere veriliyorlar. Turk cocuklarimiz bu hollandali ailelerde tacize, tecavuze uguruyorlar iskence goruyorlar, kiliseye goturuyorlar. Bunlari gordukce insanin ici okadar aciyor ki Okadar uzuluyorum ki bu cocuklar ve aileleri icin. Ruyama bile girmeye basladi
 
Ben haberi izleyemedim yalnızca tanıtımına denk geldim.
Annemin anlatmasına göre;
türk aileler çoçuklarına şiddet uyguladığı için değil aksine aşırı sevgi gösterilerinde bulundukları için çoçukları ellerinden alınmış.
Bir anne diyormuş ki
'benim tek suçum çocugumu çok sevmek ve ona sarılmak.'
bilmiyorum hele hele lezbiyen bir aileye verilmesi anlayamıyorum.
Bu aileler neden hala o ülkede kalıyor bilmiyorum.
Evlatları resmen asimile edilmeye çalışılıyor.
Allah yardımcıları olsun.
 
Ben hollandada yasiyorum daha once egitimini aldik.
Hic bir cocuk sebepsiz yere evden alinmiyor.
Bazen sebepleri cok kucuk olupta abartilabiliyor.
Aileler guclu birbirine sevgiyle bagli olduklarini gosterdikten sonra boyle bisey olmus olamaz.
Sorun o cocuklarin ailelerden alinmasindan cok, verilebilecekleri musluman ailelerinin az olmasi aslinda.
 

Dogrudur malesef, Bir anne cocugunu kucagina alip sevdigi icin elinden alindi, diger bi anneye "sen böcek hayali görüyorsun" diyerek cocugunu elinden aldilar, ve bir cok bahanelerle cocuklar ailelerinden aliniyor hollandali ailelere veriliyor bu cocuklar tecavuze ve iskenceye ugruyor cok berbat birsey. sadece türk cocuklari degil diger yabanci cocuklarada göz koyuyorlar, mesela baska bi aileden ikiz cocuklari evde ana dillerini konustuklari icin alindilar. Ve bu gavurlar nekadar cocuk aldiklarinda okadar cok para kazaniyorlar. rezillik! 21 mart baskanimiz Recep Tayyip Erdogan hollandaya gelecek bu konuyu konusmak icin. Protesto yürüyüsü yapilacak. Allah yardimcilari olsun.
 

Bende hollandada yasiyorum, ve bu genclik dairesimidir ben ufak cocuken bizim kapiyida caldilar cok korkunc birsey. Ve beni alabilmek icinde bahaneler uydurmustular ama basaramadilar cok sükür. ailemle cok mutluyum. insallah o bahanelerle alinan cocuklarda ailelerine kavusur. tabi evde gercekten iskence gören cocuklarda var bu cocuklari kurtarmak icin alabilirler. ama bi anne cocugunu kucagina alip sevdigi icin alinirmi, veya evde ana dilini konustugu icin, bunlar cok sacma. cocuklar hollandali ailelere veriliyor ve kendi ana dillerini konusmasi yasaklaniyor bu sekilde bu cocuklar ana dillerinide unutuyor.
 
Peki Hollandalıların genç nufüs oranı nasıl.
Yani Holllanda halkında genc nufus gıtgıde bıtme sevıyesıne mı gelıyor?
 
Anladım ne denilir ki bu saçmalıklara.
Yani bir anne baba evladına işkence uygulamadıktan sonra nıye onu alırsınız kı elınden.
Bir kuş olup orada ki protestolara ucarak gelmeyı cok ısterdım.
İnşAllah faydası olur yürüyüşlerin.
 
Hollanda, Türk hükümetinin eşcinsel aileye verilen Türk çocuğu ile ilgili girişimlerini eleştirdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Asscher, "Türkiye'nin olaya müdahale etme hakkı yok" dedi.

Hollanda Hükümeti, Türkiye'nin, Gençlik Koruma Bürosu tarafından eşcinsel koruyucu ailenin yanına yerleştirilen 9 yaşındaki Y.A. adlı Türk kökenli çocukla ilgili girişimlerinin uygun olmadığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, Türkiye'nin olaya müdahale etme hakkı olmadığını savunarak, çocuklar koruyucu ailelerin yanına yerleştirilirken dine ve ırka göre bir tercihin yapılmadığını söyledi. Asscher, konunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta Hollanda'ya yapacağı resmi ziyarette gündeme geleceğini de kaydetti.

Hollanda'da çocukların ailelerinden belirli bir prosedür çerçevesinde alındığını, bunu düzenleyen yasaların bulunduğunu ve koruyucu ailelerin dikkatli süreçten sonra belirlendiğini ifade eden Asscher, 'Çocukların nereden geldiklerine değil geleceklerine bakılıyor' ifadelerini kullandı.

'GÜVENLİK GEREKÇESİYLE SAKLANIYORLAR'


Koruyucu ailelere büyük bir saygı duyduklarını anlatan Asscher, Türk kökenli Y.A'ya bakan koruyucu ailenin son günlerde yaşanan olaylardan dolayı güvenlik gerekçesiyle saklanmak zorunda kaldığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Martin van Rijn de gizli bir adreste kaldığı açıklanan koruyucu ailenin durumuna üzüldüğünü belirterek, bu ailenin eleştirileri hak etmediğini, aksine anıtının dikilmesi gerektiğini savundu.

Türkiye'de son günlerde sıkça gündeme gelen 9 yaşındaki Y.A, 2004 yılında henüz 6 aylıkken ailesinden alınarak koruyucu ailenin yanına yerleştirilmişti.

AA
 
Son düzenleme:
Hollanda Hükümeti, Türkiye'nin, Gençlik Koruma Bürosu tarafından eşcinsel koruyucu ailenin yanına yerleştirilen 9 yaşındaki Y.A. adlı Türk kökenli çocukla ilgili girişimlerinin uygun olmadığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, Türkiye'nin olaya müdahale etme hakkı olmadığını savunarak, çocuklar koruyucu ailelerin yanına yerleştirilirken dine ve ırka göre bir tercihin yapılmadığını söyledi. Asscher, konunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta Hollanda'ya yapacağı resmi ziyarette gündeme geleceğini de kaydetti.

Hollanda'da çocukların ailelerinden belirli bir prosedür çerçevesinde alındığını, bunu düzenleyen yasaların bulunduğunu ve koruyucu ailelerin dikkatli süreçten sonra belirlendiğini ifade eden Asscher, ''Çocukların nereden geldiklerine değil geleceklerine bakılıyor'' ifadelerini kullandı.

Koruyucu ailelere büyük bir saygı duyduklarını anlatan Asscher, Türk kökenli Y.A'ya bakan koruyucu ailenin son günlerde yaşanan olaylardan dolayı güvenlik gerekçesiyle saklanmak zorunda kaldığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Martin van Rijn de gizli bir adreste kaldığı açıklanan koruyucu ailenin durumuna üzüldüğünü belirterek, bu ailenin eleştirileri hak etmediğini, aksine anıtının dikilmesi gerektiğini savundu.

Türkiye'de son günlerde sıkça gündeme gelen 9 yaşındaki Y.A, 2004 yılında henüz 6 aylıkken ailesinden alınarak koruyucu ailenin yanına yerleştirilmişti.


AA
 
Hollanda'da farklı sebeplerle ailelerin elinden alınan çocuk sayısının 6 bini aştığı açıklandı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın desteği ile Hollanda merkezli Festival Vakfı tarafından Lahey'de düzenlenen toplantıda, gençlik koruma daireleri tarafından ailelerinden alınan Türk çocukların durumları ele alındı.

Programda söz alan Rotterdam İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Dr. Özcan Hıdır, Avrupa'da yaşayan 7 milyona yakın Türkün koruyucu aile meselesine yakından ilgi göstermesi gerektiğini söyledi.

AİLELERİNDEN ALINAN 25 BİN ÇOCUĞUN 6 BİNİ TÜRK

Hıdır, "Koruyucu aile meselesi çok ciddi. Benim araştırmalarıma göre, meselenin birkaç temel problemi var. Dini ve psikolojik boyutunun bilinmemesinin yanı sıra, bizler Hollanda'da bunun işleyişini de tam anlamı ile bilemiyoruz. Misyonerlerin ve Hıristiyanlık üzerine çalışmalar yapan kurum ve kuruluşların bu konuyu son derece istismar eden çalışmalar yaptıklarını araştırmalarım da tespit ettim. Dolayısıyla Hollanda'da bu sistemin özünü tartışmıyoruz.Koruyucu aile sistem iyi niyetli. Bunun kullanımında sorun var." şeklinde konuştu.

Özcan Hıdır, "Özellikle 11 Eylül'den sonraki süreçte, İslam karşıtlığı ve aşırı sağcı partilerin ön planda olduğu bir sistem içerisinde, Müslümanlara karşı çifte standart uygulanmaya başlandığına ve ayrımcı politikalara şahit oluyoruz. Burada Müslümanlar olarak aktif bir şekilde işin içine girmeliyiz." dedi.

Hollanda'da 25 binin üzerinde çocuğun ailelerin elinden alındığını, bu çocuklardan yaklaşık 6 binin Türk kökenli Müslüman çocuklar olduğunu belirten Doç. Dr. Hıdır, "Türk kökenli koruyucu aile sayısının az olması insanımızın Hollanda'daki geleceği adına ciddi bir sorun teşkil ediyor. Koruyucu ailelerin bir çoğunun eşcinsel ailelerden olması son derece düşündürücü bir durum." diyerek Türklerden bu çerçevede koruyucu aile olmalarını istedi ve çocukların hepsinin haksız bir şekilde ailelerinden alınmadığına dikkat çekti.

Festival Vakfı Başkanı Mehmet Akbulut ise yapılan bu toplantıların amacının farklı nedenlerden dolayı ailelerinden alınan çocukların Müslüman bir ailede kalmasını teşvik etmek olduğunu söyledi.

HOLLANDA GENELİNDE TÜRK KÖKENLİ KORUYUCU AİLE SAYISI 20

Geçici olarak başka ailelere verilen Türk ve Faslı aile sayısının gün geçtikçe artarken, Türk kökenli koruyucu aile sayısının ise az olduğu görülüyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri ise ailelerin Hollanda'daki imkanlardan haberdar olmamaları ve bu sebeple müracaat etmemeler. Amsterdam'da 700 koruyucu aileden sadece 2'si Türk. Hollanda genelinde ise 20'ye yakın Türk kökenli koruyucu aile bulunuyor.

Sabah
 


Kac aile evde gercekten buyuk sorunlari oldugunu kabul ederki? Kac kisi ayibini anlatacak kadar cesur? Ailelerin cogu yillarca hollandada yasadiklari halde kendilerini bu konuda savunacak kadar dil bilmedikleri icin cogu seyler baslarina geldi.
Sunu unutmayalim cocuklar velilerinin aynasidir. Evde gordukleri hal ve hareketleri taklit ederler. Suan 4 yas sinifinda ogretmenlik yapiyorum cocuk hic alakasi yokken benim babam annemi dovuyor dedi. Bu konuda sikayet bildirebilirim. Hem sinifimdaki cocuk hemde ablasi cok icine kapanik cocuklar, belliki evde yasanan sorunlar onlarin uzerinde buyuk bir etki yapiyor.
Cocuklarin okulda sinifta veya herhangi yerde soyledikleri seyler yuzunden belki bazi onlemler alinmistir. Tabi cocuklarin davranislari halleri hareketlerinede cok dikkat ediliyor.
Bizim yapmamiz gereken sey insanlari aile olma hakkinda bilgilendirme, Siddetin aile hayatinda yeri olmadigini gostermemiz lazim.
20 yildir hollandada yasadigi halde dil ogrenememis insanlarada acilen dil ogretilmesi lazim.
Aksi taktirde kimse kendini savunamaz. Birde cocuklarimiz icin okul secerken cok dikkat etmeliyiz mumkunse turk ogretmenlerin cok oldugu okullara gonderelim. Kendi cocugunuzun ogretmeni ile anlasamadiginiz zaman en azindan bir turk ogretmenede danisabilirsiniz,
belki yardim alabilirsiniz.
 

Sanki bu gavurlarin bu cocuklara taciz etme iskence etme haklari var:S Tabi cnm o lez ciftler elestirileri haketmiyormus. Bence onlar bu cocuklari haketmiyorlar, resmen yunusun abilerine taciz etmisler vicdansizlar bunun hesabini nasil vereceksiniz. Cocuklari korumak amacla aliyorlar daha iyi iskence görüyorlar yazik! Güya özgür bi ülkeymis, insan hakki cocuk hakki varmis, NAH.

Ailelerin ve cocuklarin videolari:
Çocuklarımıza Dokunma Hollanda 1 - YouTube

Çocuklarımıza dokunma Hollanda 2 - YouTube

Çocuklarımıza Dokunma Hollanda 3 - YouTube

Çocuklarımıza Dokunma Hollanda 4 - YouTube

Çocuklarımıza Dokunma Hollanda 5 - YouTube
 

Burda sende haklisin tabi bi babanin cocugun annesini dövmeside cocuklara kötü örnektir cocugun psikolojisini bozabilir dersleri kötüye gidebilir, bu durumda bence aileyle konusmak lazim bu kavgalarin bitmesi icin kavgalar son bulmuyorsa cocuklarinda huzuru icin aileden uzaklastirabilir bence, ama gercekten evde sorunlari olan cocuklarda alinirken dogru düzgün bi koruyucu aileye verilmeli, dün haberde koruyucu aileden kadin resmen kendi agziyla dedi evet dogru ben bu cocuga cinsel rahatsizlik veriyorum ve cocuk 17 yasina geldiginde bunu daha kolay yapacagim diye, böyle olmamasi lazim, sebepsiz, bahanelerlede alinmamali cocuklar aileden.
 
Somut kanitlar olmadan bir çocugu nasil ailesinden alabilirler ki?
AB uyesi bir ulkede sebepsiz yere bir çocugun ailesinden alinacagina inanmiyorum sahsen
Fakat geçerli sebepleri olsa dahi escinsel ailelere verilmeleri dogru degil
 

allah sabır versın aılelerıne bende ızledım ve uzuldum (
 
Oyle hersey medyanin gosterdigi gibi degil malesef..
Oyle cat kapi gelip cocuk almiyolar. Mutlaka en az 3 ay gozetimde tutuluyo. Ellerinde kanit oluyo ve mudahele ediliyo.
Yakindan tanidigim cok insan var cocuklari alinmis olan.
Annenin sucu yok ama abi kucuk kiza iskence ediyo ve genclik dairesinden abi 18 yas ustu evden ciksin diye uyari geliyo ve aile hic bisi olmamis gibi hala patirtili hayata devam ediyo. Cocuk okuldan alininip aileye gosterilmiyo. Uyarildigi halde cocuk tehlikede oldugu halde bisi yapmayip cocuk elden gidince gece gunduz aglaniliyo..

Diger kadin 3 cocuga bir ogun yemek yapmayip abur cubur seylerle gecistiriyo ve agzini acsa cocuk butun gucuyle anneden dayak yiyo. Cocuklar gelisim bozuklugu yasadigi icin aliniyo anneden. Anne tv karsisinda konusuyo " cok seviyodum yedikleri onunde yemedikleri arkasindaydi. Nefes alamiyorum cocuklar olmadan " bu arada agliyo ayilip bayiliyo... Tabi tanimasam kadini bende derim aaa bak zavalli diye. Ama o dayak yerken bagiran cocuklari biliyorum..

Diger anne cocugu itip kafasini carpmasina sebep oluyo ve cocuk hastaneden alinip goturuyo..

Buyuk abi okulda konusuyo annem boyle babam soyle diye. Cocuklar gozetime aliniyo ve baba sorunlu cikiyo. 3 cocuk aliniyo...

Daha cok var boyle. Cocugun uzerinde sigara sonduren aileler var yaaa...
Arada bi istisna olanlar var tabi hastaligi bahane edilen.
Bence biz hollandaya karsi degil de cocugu dovenlere karsi olalim.
Erdogan bisi yapamadi degil yapmak istedi ama hollanda kanitladi ona alinan cocuklarin bir sebebi oldugunu ( resim video sahit)
 

Yazdiklarinda bir nevi haklisin..peki ama neden bu son olaydaki cocugu ozellikle lezbiyen bir aileye veriyorlar??? Ayrica 3 sene once resmi mahkeme karari oldugu halde ailesine verilmesi icin, neden bu cocuk ailesine geri verilmiyor?

Neden surekli cocugu ailesinden kaciriyor bu lezbiyen cift? Bunlarin cete oldugu soyleniyor…ayrica bu kucuk cocuk diyorki; buyuyunce bende cinsiyet degistirecegim…iki tane lez ciftin arasinda buyuyen bir cocuk baska nasil olabilirdiki???…kimse ama kimse musluman bir cocugun tevafuk olarak lezbiyen bir cifte verildigini soylemesin. Buna asla inanmam…ayrica sunuda biliyormusun arkadasim ama bir cok avrupa ulkesinde bastada hollandada olmak uzere turk ailelerine turk cocuklarini vermiyorlar…turke turk vermiyorlar ama sapiklara muslumanlari gayette guzel veriyorlar bakmalari icin. Bunlarin hic birinin tesaduf oldugu soylenmesin, buna inanmam

birde bu cift kendiside zaten sutten cikma ak kasik degil...hem sapik hemde kafalari guzel bir cift. cocugun kendi ailesi kotu oldugunu var sayarsak..ailesinden alinip boyle kisilere verilmesi dogru mu?
 
Son düzenleme:

Hollanda da escinsel olmak gayet normal. Bir sapkinlik degil cinsiyet secimi. Onlarda evlenip cocuk sahibi olma hakkina sahip malesef..
Her kose basinda 4mg lik uyusturucu satan marketlerimiz vardir. Ve uyusturucu bagimlisi olmak en dogal gorulen bir eyldir.

Tek kural insan hakklarina saygi duymak.
Cocuk senin olabilir ama asla onun hakkini kisitlayamazsin. Eger oyle bi durum varsa mudahale ederler.
Buyudugunde sorunlu bi vatandas olmaktansa escinsel bir vatandas olmasi hic sorun degil. ( bu ulkenin gorusu)

Koruyucu aile olarak muslumanlar basvuru yapmiyo. Neden yapsin ki??
Zaten herkez kendi 3-5 cocuklu...

Cocugu mahkeme aileye veriyo ama genclik dairesi teslim etmiyo.. Cunku cocugun evden alinma sebebi ortadan kalkmiyo..

Gecen hafta bir cocuk daha ailesinden koparildi. Bagira bagira agladi krizler gecirdi cocuk.. Sebep evdr elektrik yok isitici yok baba calismak istemiyo.. Anneden cocuk kopariliyo..
Suclu baba aciyi ceken anne

Bunlar burda derin konular. Turkiye mudahale ettikce dahada cikmaza giriyo. Kimsenin elinden bisi gelmiyo.
Benimde iki cocugum var. Kac defa tehdit ettiler. Iki gun once okuldan sikayet geldi. Butun gun stresliymis.
Gidip aciklama yaptim birde. Saat degisimi nedeniyle uyku saatinde bocalama yasadik uyku sorunu stres yapiyo diye.. Ama ben umursamasam gozetime alicaklar.
Ya bu ulkeden gidilicek yada cocuklara ekstra ilgi gosterilicek..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…