Hollanda emekli işleri

Masum bakisli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2019
38
2
88
29
Selam hayirli Ramazanlar ...hollandada emekli olmuş ve geri dönus yasasiyla temelli dönmuş biriyle evlendim .hic hollanda da bulunmadim.Allah korusun vefati halinde dul yetim ayligi alabiliyormuyum suan 11 aylik bebegim var eşimde tam bilemediginden burdan sormaya karar verdik bilenler cevaplarsa cok sevinirim.

Büyük ihtimalle alırsınız. Benim bir tanıdığım aynı şekilde isviçreden alıyor.

Eşiniz sigortasını arayıp sorsa sizinde içiniz rahat etse

Usenmeden araştırdım sizin için :)) Eşinizin vefaati (Allah gecinden versin) durumunda eş kişisine maaş bağlanabiliyor. Eş kisisinden bağımsız (yani diyelimki partner yok sadece çocuk var) 18 yaşından kucuk çocukta babasinin aldığı maaşın yarısını alabiliyor.

Tabi bu yazdıklarımdan bagimsiz olarak Depresif Penguen 'in yazdıklarına katılıyorum. Böyle şeyleri konuşabilmeniz banada çok abes geldi. Ben asla eşime kıyıp böyle şeyleri konuşamam yani bu zamana kadar hiç aklımada gelmedi :)) Kendiniz bir işe girip çalışırsanız bu kadar gelecek kayginiz olmaz.

Ben de az çok biliyorum ve etrafımda çok böyle insan eşe maaştan ziyade sosyal yardım yapılıyor 65 yaşında emekli olup maaşa bağlıyorlar malesef bende de aynı durum var maaş hakkım yok 65 yasına kadar

Adam ya 65+ yada devletten sosyal yardim
parasi aliyor. Eger sosyal yardim para aliyorsa hakkimi helal etmiyorum. O para bizden, yani calisanlardan, kesiliyor. Genc kadini hamile birakmasini biliyorsa gitsin calissin. Igrencsiniz kari koca

Bunu esinizin bilmesi gerekir. Bu arada kac yasinda tam olarak? Calissin, madem kucuk bebegi var

Bu ama sadece kesin dönüs yapmadan önce sigortadan parasini cekmedigise gecerli.

Canim ya neler demissin esim kendisi bilemediginden aslinda beraber buraya yazdik.
Kötü bir şey demedim ki ben olsam üzülür o konuşmak istese konuyu ben kapatırdım. Zaten emeklilik şartlarını bilmemesi çok daha ilginç. Siz gençsiniz isteseniz siz de çalışıp kendi emekliliğinizi kazanırsınız kocanızınkine ihtiyacınız olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…