HOCAM vaktinizi alacağım ama kafam çok karıştı...

brcozcelik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2016
104
83
48
43
Antalya'dayım.. akdeniz üniversitesi tıp fakültesinde hpv cin2 den ötürü Murat hoca tedavimi yaptı. Kolposkopi, peeling ve küretaj yapıldı. ardından aynı hastanede şafak hoca ya yönlendirdi tüp bebek için. sağolsunlar ilk denemede tuttu ve bana artık hamilelik takibi için doktor bulmam söylendi. Murat hoca tam benim doğum dönemimde tatilde olacağı için medikal parkta başka bir doktorda hamilelik takibim başladı. Bazı olumsuzluklar olduğundan isim vermek istemiyorum ama bana ilk başta nasıl doğurmayı düşünüyorsun dediğinde bir sakıncası yoksa vajinal doğum isterim demiştim (elinde bütün tıbbi geçmişim vardı) ve evet bir sıkıntı yok yapabilirsin demişti. Ama bundan bir ay önce bebeğin tahmini doğum tarihini öğrenmek için gittiğimizde 17 hazirana sezaryen tarihi verdi. sebepte hpv imiş. Haliyle moralimiz biraz bozuldu ve Murat hocamızı aradık o da hpv nin 200 den fazla tipi olduğunu bendeki tipinin bebeğe bulaşma riski olmadığını yeni doktoruma bütün tahlil sonuçlarını verip vermediğimi sordu.. velhasıl kelam bizim de bu durumdan rahatsızlığımız oldu ve yine doktor değiştirdik. Bütün belgelerimizi verdik vs.. doktorum bebek çok büyük olmadığı, doğum esnasında bir terslik olmadığı müddetçe vajinal doğum yapabileceğimi bendeki hpv nin bebeğin ses telleri vb.. gibi bir yerine zarar vermeyeceğini aktif lezyonun olmadığını söyledi. Lakin daha önceki doktorların söylemediği yeni bir tanı koydu servikal yetmezlik...
22. haftanın içindeyim bir miktar araştırdım, normalde bebek 13-14 haftalıkken yapılan bir işlemmiş serklaj işlemi. daha önceden düşük vb.. gibi bir geçmişim yok. Ayrıca düşük ihtimal de olsa doğumun başlaması, enfeksiyon vb.. gibi riskler mevcutmuş. Şimdi bana doktorumun dediği 7 aydan sonra doğum olabilir şu an 0.5 milimlik bir açıklık var. kafamda tarttığımda bu işlemi yaptırmazsam 7 aylık doğarsa bebeğim yaşama şansı yüksek... ama bu işlemi yaptırırsam ve doğum başlarsa bebeğimin hayatta kalma şansı yok.. açıkçası çok muallakta kaldım. daha önceki doktorlarım böye bir tanı koymamıştı... Tekrar doktor değiştirmek istemiyorum ama kafam da allak bullak oldu... 2 yıldır bir şey bitti başkası başladı... kusura bakmayın ne olur... yardımcı olabilirseniz sevinirim ben bu serklaj işlemini yaptırmalı mıyım yaptırmamalı mıyım? bu bebeği kaybedersem bir daha çocuğumun olmama riski çok yüksek

merhabalar : konu ıle ılgılı deneyımli bir perınatolog( yüksek risklı gebelıkler bolumu) ıle gorusmenız ,muayene ve öykünüze göre nasıl bır tedavı yolu ızlenmelı karar verılmeli.Guzel ve sorunsuz bır gebelık surecı dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…