hocam sizce neden böyle olmuştur

aleyna84

ya mücib
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2010
7.040
2
358
İstanbul
merhaba hocam.........

hastanız olmadıgım muayne etmediyiniz için zor olacak ama soruma cevap verirseniz cok sevinirim

ben tüp bebek yaptırdım benim 11 yumurtam oldu 1 boş cıktı 10 tane dolu yumurtam oldu eşimin morfolojisi yuzde 5 cıktı ama embiriyolarımız 2. günden sonra gelişimleri yavaşladı ve dr böyle devam ederse belkide taransver yapmayız 5. günü bekliyelim dedi tabi ben cok üzüldüm 10 embiriyodan 2 tane orta kalite 5. gün kaldı

ve donduruldu sizce neden böyle olmuş olabilir yaşım 27 eşimin 32 embiyolog embiriyoların etrafında fıragmastasyonun cok oldugunu söylediler bu neden olmuştur sizce yumurtalarım dolu cıktı eşimin morfoloji yüzde 5

genetik testlerimiz temiz cıktı bende MTHFR A1298C Homozigot Mutan bu cıktı hamile kalamamın sebebi bu testin sonucu olabilirmi

eşimin sonucları tüp bebek için verdiyi sonucta söyle
Volüm : 2 CC 2-8 cc
Renk : SARI-BEYAZ
Likefaksiyon Süresi : 30 DK 30 dak
Sperm Sayısı (ml) : 11 MİLYON >20 milyon
Motilite (%) : 20% >%30
Progresyon : %10(+3) %10(+2) >%30
Aglütinasyon : Yok
Yuvarlak Hücre : Yok
Döküntü :
Morfolojik Analiz : >%5

Yıkama İşleminden Sonra

Sperm Sayısı : 8 MİLYON
Motilite (%) : 80%
Progresyon : %5(+4) %65(+3) %10(+2)

eşimde varikosel var spermleri etkilemiş olabilirmi

hocam bizim neden saglıklı kaliteli embiriyomuz olmamıştır eşimden mi yoksa benden kaynaklanan bişiymi

dondurulmuşlar olmassa tekrardan tüp bebekmi yaptrmamız lazım yoksa ikimizdde tedavimi olmalıyız

lütfen hocam cevabınızı cok merak ediyorum herşey için sagolun ALLAH razı olsun

Son düzenleme:
Bence doktorunuz gayet güzel sizi takip etmiş. Geç gelişen embriyoları transfer etmenin fazla yararı olmaz. Embriyo kalityesizliğinin bir çok nedeni olabilir. Verilen ilçalardan tutun genetik yapıya kadar değişebilir. Bu durumda domdurulmuş embriyolarınızı transfer ettirin. Umarım gebe kalırsınız. Tüp bebek tedavisinde herşey kontrol altında olamiyor onun için nasip dediğimiz bir faktör de vardır. Bazen iyi kalite embriyo ile gebelik elde edilemezken kötü kaliteli tabir ettiğimiz embriyo ile gebe kalınabiliyor. Herşey gönlünüzce olsun

hocam cok sagolun ....

bişi daha sorsam cok olmam umarım benim 2 tane orta kalite embiriyom fikrinizi almak istiyorum bozulabilirler mi cözülürken

genetik testlerimiz eşiminde benimde temiz cıktı dr sorun yok dedi ilaclarımda ilk 3 gün ganol f ve meriyonel sonra fostimon kullandım

hocam yavaş gelişen embiriyolar tutunursa anne karnındada yavaş gilişirler mi buda benim kafama taklıyo

hacam gercekten nasip ALLAHIM embiriyolarıma hayat verirse olacaktır

teşekkür ederim .......

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…