• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hocam bi bakar mısınız acaba ?

deli_kiz0606

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
7.271
9
0
Diğer
hocam merhabalar bana da yardımcı olursanız sevinirim..
3 ay önce spermiyogram testimiz şöyle idi :
konsantrasyon : 77.000.000
miktar 3 ml çözünme süresi 30 dakika vizkosite : normal ph : 7,5
motilite : progresif hızlı : %14 progresif yavaş : %28 yerinde : %5 hareket etmeyen : %53
baş anomalisi : %40
boyun anomalisi :%22 normal
kuyruk anomalisi : %18
normal akrozom anomalisi : %12
her sahada 1-2 lokosit görüldü ..

doktorlar normal dedi ama 17 aydır bebek yok bu ay aşılama yaptık ..bu arada bende de sorun yok ..aşılama tutmadı ..
aşılamada 64 milyon sperm ileri hızlı %10 , ileri yavaş %20 yerinde % 5 çıktı ..yıkama sonrası ise 33 milyon sperm ve %95 hareketli sperm oluştu ..ama yine de tutmadı ..ultarsonda da eşim tertemiz çıktı ..sperm değerleri normal diyorlar ama bilmiyorum yaa ..doğal yoldan çocuğumuz olurmu aşılama şartmı ..şimdiden çok teşekkürler

Merhaba bana gönderdiğiniz sperm sonuçları normal. Eşinizin de muayeneleri normal ise bu durumda sırasıyla basitten zora doğru tedavi seçenekleri denenmelidir. Aşılma ile başlamış olmanız doğrudur. 2-3 denemenin ardından sonuç elde edilemez ise tüp bebek için görüşmelere başlayınız. Sevgiler.

Konsantrasyon : 77.000.000
miktar 3 ml çözünme süresi 30 dakika vizkosite : Normal ph : 7,5
motilite : Progresif hızlı : %14 progresif yavaş : %28 yerinde : %5 hareket etmeyen : %53

Doktorlar normal dedi ama 17 aydır bebek yok bu ay aşılama yaptık ..bu arada bende de sorun yok ..aşılama tutmadı ..
Aşılamada 64 milyon sperm ileri hızlı %10 , ileri yavaş %20 yerinde % 5 çıktı ..yıkama sonrası ise 33 milyon sperm ve %95 hareketli sperm oluştu ..ama yine de tutmadı ..ultarsonda da eşim tertemiz çıktı ..sperm değerleri normal diyorlar ama bilmiyorum yaa ..doğal yoldan çocuğumuz olurmu aşılama şartmı ..şimdiden çok teşekkürler

Merhaba bana gönderdiğiniz sperm sonuçları normal. Eşinizin de muayeneleri normal ise bu durumda sırasıyla basitten zora doğru tedavi seçenekleri denenmelidir. Aşılma ile başlamış olmanız doğrudur. 2-3 denemenin ardından sonuç elde edilemez ise tüp bebek için görüşmelere başlayınız. Sevgiler.

Konsantrasyon : 77.000.000
miktar 3 ml çözünme süresi 30 dakika vizkosite : Normal ph : 7,5
motilite : Progresif hızlı : %14 progresif yavaş : %28 yerinde : %5 hareket etmeyen : %53

Doktorlar normal dedi ama 17 aydır bebek yok bu ay aşılama yaptık ..bu arada bende de sorun yok ..aşılama tutmadı ..
Aşılamada 64 milyon sperm ileri hızlı %10 , ileri yavaş %20 yerinde % 5 çıktı ..yıkama sonrası ise 33 milyon sperm ve %95 hareketli sperm oluştu ..ama yine de tutmadı ..ultarsonda da eşim tertemiz çıktı ..sperm değerleri normal diyorlar ama bilmiyorum yaa ..doğal yoldan çocuğumuz olurmu aşılama şartmı ..şimdiden çok teşekkürler

hocam çok teşekkür ederim cevabınız için...en ufak sorun yok ama bi türlü bebeğimiz olmuyor ..ben rahim filmi ,abdominal ve vajinal ultrason ,hormon ,kültür tüm testleri oldum ..eşim de spermiyogram ve ultrason verdi onlarda da sorun yok ..yaptırmamız gereken başka bir test var mı acaba ? eşim aşılamanın normal ilşkiden farkı yok ,bir yıl bekleyelim olmazsa direk tüp bebeğe geçeriz diyor ..sizce bu doğru bir yöntemmidir ? yoksa illaki aşılamayı denemek gerekir mi ? en hiçbir sorun olmamasına rağmen doktora gidip gelmekten çok yoruldum ..6 aydır tedavilerle uğraşıyorum ..iki kere klomen + iğne denedim ama olmadı ..klomenle 4 yumurtam oluyor ,çatlıyor ama 4 yumurtadan hiçbiri döllenmiyordu ..psikolojim çok bozuldu çok yoruldum ..

selam tekrar, aşılama illa denemesi gerekn bir basamak değildir hele de sizinki gibi durumlarda. bekleyip daha sonra direkt tüp bebeğe geçilebilir. hem kimbilir belkü bekleme sürecinde kendiliğinden gebelik sağlanır. sevgiler.

hocam çok teşekkür ederim cevabınız için...en ufak sorun yok ama bi türlü bebeğimiz olmuyor ..ben rahim filmi ,abdominal ve vajinal ultrason ,hormon ,kültür tüm testleri oldum ..eşim de spermiyogram ve ultrason verdi onlarda da sorun yok ..yaptırmamız gereken başka bir test var mı acaba ? eşim aşılamanın normal ilşkiden farkı yok ,bir yıl bekleyelim olmazsa direk tüp bebeğe geçeriz diyor ..sizce bu doğru bir yöntemmidir ? yoksa illaki aşılamayı denemek gerekir mi ? en hiçbir sorun olmamasına rağmen doktora gidip gelmekten çok yoruldum ..6 aydır tedavilerle uğraşıyorum ..iki kere klomen + iğne denedim ama olmadı ..klomenle 4 yumurtam oluyor ,çatlıyor ama 4 yumurtadan hiçbiri döllenmiyordu ..psikolojim çok bozuldu çok yoruldum ..

hocam merhaba,bizde 1,5 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz.

2gün önce doktora gittim ve ultrason muanesinde çok olumlu konuştu
herhangi bir kist falan görmediğini ve son derece normal olduğumu söyledi..
HSG içinde 3 sene sonra dedi..32 yaşındayım.

şimdilik adetliyken gel dedi ve ertesi gün adet görmeye başladım yani dün..

adetin kaçıncı gününde gitmemi önerirsiniz?bugün 2.günümdeyim.

adetlerimde düzenlidir,eşimden de spermiyogram istedi ama şimdilik
o testin sonucunu acil beklemiyoruz..
ancak bayramdan sonra testi yaptıracağız..
adetliyken yumurtalarmı oluşuyor hocam?yumurta takibine adetliykenmi başlanıyor?

teşekkür ederim.

Son düzenleme:
merhaba eşinizin sperm testi olmadan herhangi bir tedaviye başlamanızı önermem. çünkü nasıl ilerleneceğini spermiogram sonucu belirler. herşey normalse yumurta takibi yapılması önerilirse adetin 3. günü ya ilaç başanır ya da sizin normal geliştireceğiniz yumurta beklenir ki o da adet gününüze göre ortalama 10-15 gün içinde gelişecektir. çocuk istemiyle ilgilenen jinekolog arkadaşlarım sizi bu konuda daha sağlıklı yönlendireceklerdir diye düşünüyorum. saygılarımla.

QUOTE=_DoLuNaY;21531643]hocam merhaba,bizde 1,5 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz.

adetliyken yumurtalarmı oluşuyor hocam?yumurta takibine adetliykenmi başlanıyor?

teşekkür ederim.[/QUOTE]

cevabınız için çok teşekkür ederim...

merhaba eşinizin sperm testi olmadan herhangi bir tedaviye başlamanızı önermem. çünkü nasıl ilerleneceğini spermiogram sonucu belirler. herşey normalse yumurta takibi yapılması önerilirse adetin 3. günü ya ilaç başanır ya da sizin normal geliştireceğiniz yumurta beklenir ki o da adet gününüze göre ortalama 10-15 gün içinde gelişecektir. çocuk istemiyle ilgilenen jinekolog arkadaşlarım sizi bu konuda daha sağlıklı yönlendireceklerdir diye düşünüyorum. saygılarımla.

QUOTE=_DoLuNaY;21531643]hocam merhaba,bizde 1,5 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz.

teşekkür ederim.
[/QUOTE]

merhaba, eşim 2007 yılında varikosel ameliyatı oldu ancak tüp bebek dediler diye tedavisini tamamlamadı ama eşimin bu hafta yaptırdığı spermiogram testi aşağıdaki gibidir.gözle görülür bir artış söz konusu ama
normal yolla çocuk sahibi olabilirmiyiz? değerler ne durumda yardımlarınızı bekliyorum.

mikroskopi:her sahada 5-6 eritrosit ve 10-12 lökosit görüldü.
miktar:1,6--cc-1-6
görünüm: krem
viskozite:uzamış
reaksiyon:9,0
sıvılaşma:120-dak-< 30
spermatozoid sayısı 1 cc de: 26,400,000-/cc - >20,000,000
spermatozoid sayısı tüm ejakülatta:42,240,000
normal yapılı spermatozoid : 5 %
baş anomalisi: 54 &
orta parça anomalisi: 15%
kuyruk anomalisi: 26 %
normal hareketli 1 saat: 40%
normal hareketli 2 saat: 30%
normal hareketli 3 saat:20 %
normal hareketli 4 saat:10%
yavaş hareketli 1 saat: 15%
yavaş hareketli 2 saat: 20%
yavaş hareketli 3 saat: 25%
yavaş hareketli 4 saat:20%
hareketsiz 1 saat:45%
hareketsiz 2 saat:50%
hareketsiz 3 saat:55%
hareketsiz 4 saat:70%

merhaba bu sperm sayımı normal. sizin muayene bulgularınız da normal ise gene de bir uzmandan görüş alarak bekleyebilir ya da tedaviye başlayabilirsiniz. bolşans
merhaba, eşim 2007 yılında varikosel ameliyatı oldu ancak tüp bebek dediler diye tedavisini tamamlamadı ama eşimin bu hafta yaptırdığı spermiogram testi aşağıdaki gibidir.gözle görülür bir artış söz konusu ama
normal yolla çocuk sahibi olabilirmiyiz? değerler ne durumda yardımlarınızı bekliyorum.

mikroskopi:her sahada 5-6 eritrosit ve 10-12 lökosit görüldü.
miktar:1,6--cc-1-6
görünüm: krem
viskozite:uzamış
reaksiyon:9,0
sıvılaşma:120-dak-< 30
spermatozoid sayısı 1 cc de: 26,400,000-/cc - >20,000,000
spermatozoid sayısı tüm ejakülatta:42,240,000
normal yapılı spermatozoid : 5 %
baş anomalisi: 54 &
orta parça anomalisi: 15%
kuyruk anomalisi: 26 %
normal hareketli 1 saat: 40%
normal hareketli 2 saat: 30%
normal hareketli 3 saat:20 %
normal hareketli 4 saat:10%
yavaş hareketli 1 saat: 15%
yavaş hareketli 2 saat: 20%
yavaş hareketli 3 saat: 25%
yavaş hareketli 4 saat:20%
hareketsiz 1 saat:45%
hareketsiz 2 saat:50%
hareketsiz 3 saat:55%
hareketsiz 4 saat:70%

merhaba bu sperm sayımı normal. sizin muayene bulgularınız da normal ise gene de bir uzmandan görüş alarak bekleyebilir ya da tedaviye başlayabilirsiniz. bolşans

hocam çok teşekkür ederim cevabınız için:) benim jinekoloğa gidip muayene olmam yeterlimi yoksa herhangi bir test uygulanacak mı? uygulanacaksa bunlar neler olacak bilgi verebilirmisiniz?

merhaba tekrar bence infertilite ile uğraşan jinekologlara gitmeniz daha hızlı yol almanızı sağlar. tüp bebek merkezlerine başvurabilirsiniz. illa size tüp bebek yapılacak anlamına gelmez bizim gibi merkezler size akılcı yolları daha kolaylıkla bulur. zaman kaybetmemiş olursunuz. sevgiler.

hocam çok teşekkür ederim cevabınız için:) benim jinekoloğa gidip muayene olmam yeterlimi yoksa herhangi bir test uygulanacak mı? uygulanacaksa bunlar neler olacak bilgi verebilirmisiniz?

hocam birşey daha sormak istiyorum ..
ileri hızlının %25 yada ileri hızlı + ileri yavaşın toplamının %50 olması gerekiyor deniyor..bu duruma göre bizim sperm oranlarımızı düşük oluyor ama sayımız ii sayılır..bu oranlar herkeste aynı mı olmalı ,yoksa sperm sayısına göre mi değişir.kafam çok karıştı ..bir de aşılamada morfolojiye bakılmadı ..bu da beni endişelendirdi ..morfolojiye bakılmadan aşılama yapılması ne kadar doğru .çünkü morfoloji sıfır da çıkabilir ..o durumda boşuna aşılama yapılmış olmazmı ..

selam bu testleri değerlendirirken tüm durumlar bir arada değerlendirilir. bu nedenle %25 e %40 a sizin takılmamanız gerekir. iyi bir ifertilite uzmanı sonuçlarınızı ve gideceğiniz yolu belirler. morfoloji bakılması sperm değerlendirmesinin içinde olmalı ki biz spermin tüm parametrelerini değerlendirebilmiş olalım. dilerseniz başka bir merkezde tekrar spermiogram testi yaptırınız. sevgiler.

hocam birşey daha sormak istiyorum ..
ileri hızlının %25 yada ileri hızlı + ileri yavaşın toplamının %50 olması gerekiyor deniyor..bu duruma göre bizim sperm oranlarımızı düşük oluyor ama sayımız ii sayılır..bu oranlar herkeste aynı mı olmalı ,yoksa sperm sayısına göre mi değişir.kafam çok karıştı ..bir de aşılamada morfolojiye bakılmadı ..bu da beni endişelendirdi ..morfolojiye bakılmadan aşılama yapılması ne kadar doğru .çünkü morfoloji sıfır da çıkabilir ..o durumda boşuna aşılama yapılmış olmazmı ..

Back
X