Hoca nikâhında mehir şartmı? Hoca nikâhı geçersizmi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mehir şart değil haktır, ister alırsınız ister almazsınız.Nikahın geçersizliği gibi bir şey söz konusu değil yani rahat olun.
Mehir nikah sırasında belirlenmemişse mehrimisal uygulanır yani kızkardeşiniz ,halanız ,kuzeniniz ne mehir aldıysa siz de o civarda mehir talep edebilirsiniz.Alabilir misiniz orası baya zor.
Bir de mehrin boşanırken alınacağı algısı var o çok yanlış.
Mehir boşanılırken değil evlenilirken alınır. Ha kadın isterse evliyken yavaş yavaş verirsin diyebilir kocasına o ayrı.
Erkekler boşanırken utanmasa kadının parmağındaki alyansı çıkarıp alacak değilki mehrini vermek.

Böyle uyanık bir görümce olamadım ona yanarım
Görümceler dış kapının mandalı aslında ama nedense kabullenmek istemiyorlar
Ben de iki tane var, ikisi de kvmden çok kvlik yapmaya çalışıyorlar.
Geçen gün büyük olan dedi ki; bırakta biraz görümcelik yapayım, ben de dedim ki; sen görümcelik yaparsan ben de gelinlik yaparım hemen pıstı.

Neden maddi sıkıntılarla boğuşmamak için evliliği sürdürsün ki, Yani o mehiri ödemese ödemez ki çoğu kimsede ödemiyo. Çoğu boşanmalar zaten kavga, gürültü, aldatmalarla oluyo o raddeye gelen adam haramı helalı düşünüpte evlilik sürdürmez de ödemezde. Dinen sizin dediğiniz gibi ama kimse buna uymuyo malesef

Geline takılan altınlar, ev eşyaları, para vb ne istersen o. Sadece Hacca götürmesini isteyen de biliyorum. Bu size kalmış bir şey. Mehir boşanma yada kocanın ölmesi durumunda kadının bir süre hayatını idame ettirebilmesi için gerekli olan maddi teminat. Boşanma durumunda eşi ödüyor. Eğer ölürse senede kefil olan kişi ödüyor. Sizin nikahınızda olmaması nikahta sıkıntı yaratacağını sanmıyorum ama yapılsaydı iyi olurdu yine bir hocaya danışın.

Bakın ben size bi hoca olarak net bişey söyleyim.

Nikahın hocası memuru olmaz. Nikahın dini devleti olmaz. Nikah sadece geçerli olan kadının haklarını koruyandır. Devlet karşısında sizin elinizi güçlü kılacak hangisiyse o geçerlidir. Yani şu an siz resmi olarak evliyseniz "hoca" nikahınızı bozdurma fikrüniz sadece gereksiz aksiyon olur. Onun yerine gidin bi fakire sadaka verin.

Ayrıca mehir istememişsiniz zaten hatta istesem de vermezdi diyosunuz o halde bunu eşmenin huzursuzluk çıkarmanın anlamı yok. Eğer eşinizden haklarınızı alamadığınız konusunda bi şikayetiniz varsa gidin devlet nikahlı olduğunız adama dava açın hoca nikahına göre daha çok şansınız olur bunun için.

Iste bunu anlatmaya calısıyorum . Bosanma da sevilemyen helal ama hangi koca karısınin mehrini ödüyor ki ya da mehre gelene kadar karısını el ustunde tutuyor? Bunlar dini bilip de yasamamaktan

Nikahın geçerli olması için İlla mehir gerekmiyor tabiki. DEEE doğru şekil de bozulması olayını fetva hattını arayıp sor DETAYLI bir şey kimse o kadar hoca değil burda

tabi ki geçerli mehir istemediniz sormadılar diye geçerli olmaz olur mu ne garip bir şey arkadaşınız mi söyledi geçerli değil diye tövbe tövbe

Merhaba. Hoca bana da sormadı. Eşimin dayısı olduğu için herhalde Sonradan eşim kendi söyledi. Hoca sormadı ama ne istiyorsun diye yok dedim istemedim. Sonra eşimin de ısrarı üstüne ilk aklıma geleni söyledim. Onuda şimdiye kadar unuttum. Aradan 8 yıl geçti. Kimin aklında kalıyor.

sanırım eşiniz alevi. alevilerde istenmiyor diye biliyorum.
benim eşimde alevi. imam nikahına babalar gitti kıydırdılar biz orda yoktuk.
çıktıklarından babama sordum mehir ne istedin diye ne mehiri sormadı hoca bişe zorla mı isteseydim diyo.
alevilerde öyle bişi yokmuş sonradan hoca öyle demiş.. ya da beni yiyolar bilmiyorum

Sorulması zorunlu mu bilemem ama bana sormuştu. Ne istenir bende tam bilemediğimden hocanında yardımıyla Ozamanlar 30-35 binlik bi arabası vardı onu demiştim. Yanlış bilmiyosam boşanma durumunda mehir kadına veriliyo diye biliyorum.

50 altından olmuşsunuz onun yüzünden. Yüzyılın en büyük görümceliğini yapmış daha aklında ne var ki bırak görümcelik yapayım demiş acaba?

Hoca daha iyi bilir. Nikah mehir için kıyılmıyo ki geçersiz olsun. Ben umre istemiştim. Eşim polis şark görevine gelirken bağışladım. Ne olur olmaz borcu kalmasın üzerimde diye. Altınlar, arabalar isteyenler var.

Ay bu arada ben mehir olarak umre isteyince eşim duygulanıp ağlamıştı Adam artık ne isteyecek diye düşündüyse umre diyince rahatladı heralde diye dalga geçmiştim

Bize hoca sormuştu komik Bi an olmuştu hatta. Hiç komuşmamıştık çünkü bunu biz. Eşim 2 maaşımı veririm dedi. Ben durdum durdum 3 maaş olursa olur dedim açık arttırma gibi hoca falan herkes gülmeye başladı. Öyle anlastık hoca da elindeki Bi kagıda yazdı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…