- 16 Haziran 2018
- 1.159
- 4.514
-
- Konu Sahibi Buhayatbeni7bitirdi
Böyle uyanık bir görümce olamadım ona yanarımBen hiçbir şey istemek istememiştim ama hoca efendi iste demişti.
Ben 50 tane altın olsun o zaman demiştim ama kastettiğim 50 tam altındı, uyanık görümcem 50 tane çeyrek diye çevirmişti hocaya.
Görümceler dış kapının mandalı aslında ama nedense kabullenmek istemiyorlarBöyle uyanık bir görümce olamadım ona yanarım
Mehir islamda kadının kendi hak ve hürriyetlerini korumasi icin guvence amacli veriliyor . Erkekler, karisı mehrim sana helal olsun demedikce bosanırsa bunu dinen vermek zorunda. yüklü miktar oldugu icin de bir erkek hemen bosanalim lafı edemiyor evliligi surdurmeye calısıyor .Cunku mehir yuklu miktarda oldugu icin bosandiktan sonra maddi sıkıntilarla bogusacagini biliyor.Burda aslında kadın korunuyor, kadının sigortası hükmünde.Fakat gel gelelim günümüzde hangi erkek mehri takıyor ve ona gore davranıyor??
Iste bunu anlatmaya calısıyorum . Bosanma da sevilemyen helal ama hangi koca karısınin mehrini ödüyor ki ya da mehre gelene kadar karısını el ustunde tutuyor? Bunlar dini bilip de yasamamaktanNeden maddi sıkıntılarla boğuşmamak için evliliği sürdürsün ki, Yani o mehiri ödemese ödemez ki çoğu kimsede ödemiyo. Çoğu boşanmalar zaten kavga, gürültü, aldatmalarla oluyo o raddeye gelen adam haramı helalı düşünüpte evlilik sürdürmez de ödemezde. Dinen sizin dediğiniz gibi ama kimse buna uymuyo malesef
tabi ki geçerli mehir istemediniz sormadılar diye geçerli olmaz olur mu ne garip bir şey arkadaşınız mi söyledi geçerli değil diye tövbe tövbeMerhaba kızlar,
Forumda yeni olduğum için ve hiç başka bir sitelerde önceden üye olmadım için bazı şeyleri geç olsada sorup soruşturup öğrenmek istiyorum. Evliyken bukadar zamanım olmadığı için sanırım böyle forumlarda pek takılmıyordum.
Geçen kızlarla sohbette ablamın arkadaşı yeni gelin olcak mehir konusunu açtı acaba ne istemeliyim gibisine.
Ben ozaman hiç bir şey istememiştim daha doğrusu hoca bana hiç sormadı.
Ne nasıl yani gibi bir tepki aldım. Bu evlilik ALLAH katında geçerli degilmiydi? Isteseydim bile vermezdi ama hocanın sormaması garibime gitti. Doğru şekilde nasıl bozulur hoca nikâhı?
Sizler ne istediniz?
Sorulması zorunlu mu bilemem ama bana sormuştu. Ne istenir bende tam bilemediğimden hocanında yardımıyla Ozamanlar 30-35 binlik bi arabası vardı onu demiştim. Yanlış bilmiyosam boşanma durumunda mehir kadına veriliyo diye biliyorum.Merhaba kızlar,
Forumda yeni olduğum için ve hiç başka bir sitelerde önceden üye olmadım için bazı şeyleri geç olsada sorup soruşturup öğrenmek istiyorum. Evliyken bukadar zamanım olmadığı için sanırım böyle forumlarda pek takılmıyordum.
Geçen kızlarla sohbette ablamın arkadaşı yeni gelin olcak mehir konusunu açtı acaba ne istemeliyim gibisine.
Ben ozaman hiç bir şey istememiştim daha doğrusu hoca bana hiç sormadı.
Ne nasıl yani gibi bir tepki aldım. Bu evlilik ALLAH katında geçerli degilmiydi? Isteseydim bile vermezdi ama hocanın sormaması garibime gitti. Doğru şekilde nasıl bozulur hoca nikâhı?
Sizler ne istediniz?
50 altından olmuşsunuz onun yüzünden.Görümceler dış kapının mandalı aslında ama nedense kabullenmek istemiyorlar
Ben de iki tane var, ikisi de kvmden çok kvlik yapmaya çalışıyorlar.
Geçen gün büyük olan dedi ki; bırakta biraz görümcelik yapayım, ben de dedim ki; sen görümcelik yaparsan ben de gelinlik yaparımhemen pıstı.
ya çok fenalar, detay veremiyorum.. bi tanesi kk'dan bazen bişeylere bakıyor, deşifre olmak istemiyorum.50 altından olmuşsunuz onun yüzünden.Yüzyılın en büyük görümceliğini yapmış daha aklında ne var ki bırak görümcelik yapayım demiş acaba?