Hobi olarak yazan var mı?

umayya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
26
8
Kendimi bildim bileli yazmaya ve okumaya meraklıyımdır. Daha 16 yaşımdayken bir kitap yazıp bitirmişliğim var! İğrenç oldu çocukça yazılmış bir kitap diyerek kaldırdığım kitabımı geçenlerde tesadüfen buldum ve aradan 9 yıl geçtikten sonra tekrar okudum. Muhteşem bir duyguydu gerçekten :)
atık malzemelerden bir şeyler oluşturmak, gitar ya da başka bir enstürman çalmak v.b şeyler de çok eğlenceli, ama
Benim gibi hobi olarak yazı yazanlar var mıdır merak ettim:)
Şimdi ise; yazdığım şeyler bunlar

bende 9 yaşında ilk şiirimi yazmıştım. o günden beri yazarım. şiir olarak başladığım serüven romana döndü. iki kitap bitirdim bende. 3 ve 4 yazıyorum. özellikle 2 senedir çok hız verdim. bu sene ilk kitabımı yarışmaya gönderdim. sonuç almak önemli değil (tabi büyük yalan) sadece kendim ile yarışıyorum. senin gibi birini burda bulmak çok heyecan verici. bende bu sene çok fazla okumaya başladım. Virginia woolf'u keşfettim. şuan elimde yazarlık dersi isimli bir kitap var. kadının yazma konusundaki detayları anlatılıyor. zaman olsa günde 3 kitap bitiresim var. arada yazışalım :)

Ben de yazmayı çok seviyorum. Bizim gibi yazanların olduğu bir derneğe üyeyim. Kar amacı gütmeyen bir dernek ama isim vermek reklama girer mi, forum kurallarına aykırı mı bilmediğim için derneğin ismini burda yazmadım ama isterseniz özelden yazabilirim sanırım. Bol bol kitap okuyorum, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İlerde kitaplarımı raflarda görmek istiyorum

Bende çocuk Bir tane çocuk kitabı yazdım oğlum için sürekli değişik senaryolar kurar anlatırım ona vaktim yok yazmaya iki bebek olunca onlara günlük tutuyorum hergun ne yaptıklarını anlatıyorum büyüdüklerinde onlara vereceğim

yazmak benim hayatım gibi birşey yaklaşık 5-6 senedir yapıyorum bunu yazdıkça rahatlıyorum şiir hikaye güzel söz her türlü şey benim hayatım gibi birşey oldu

ayy ne kadar güzel ben yazan ve okuyan insanlarla bir arada olmayı bile seviyorum. Bu yazdıkklarınızı okurken o kadar sevindim ki kendim gibi birilerini bulduğuma. Peki aramızda internette,sitede, gazete dergi gibi köşelerde yazanlar var mı yoksa hepimiz kendi kendimize yazanlardan mıyız.

Kitaplarımı raflarda görmek benim de en büyük hayalim(kendimi bildim bileli). Umarım bir gün olur.

kendim gibi kitap okumak ve yazmayı hobi edinen kişilerle yazışmak beni çok mutlu eder.

Aslında yaşama dair her şey ile ilgili yazıyorum. Ama yazdığım kitaplar gnelde roman ya da öykü tarzı şeyler.
şimdilerde ise internet sitelerinde yazıyorum. İlk internette yazdığım yazının yayınlandığını gördüğümde sanki kitabım basılmış gibi sevinmiştim:)) Her ne kadar kitap çıkarmak kadar harika olmasa da yine de yazdıklarımı pek çok kişinin okuyor ve bilgileniyor olması övünç verici. İnternetteki yazılar da genellikle bilgilendirme amaçlı oluyor gerçi denemelerimden bir kaç tanesinin de yayınlandığı olmuştu.
Mesela, şerbetçi otunun faydaları nelerdir?
kış düğünü
vişnenin faydaları
güneşin aşkı istanbul
kadınlar pırlantaya benzer
en çok kullanılan uygulamalar nelerdir
en iyi video programları nelerdir
kefir nasıl yapılır
...
... gibi bir sürü şey.

Sizler hangi konularda yazıyor sunuz ve yazmayı seçiyorsunuz?

nerde yazıyorsunuz (internet, dergi ,gazete....) ve ne tür şeyler yazıyorsunuz?

Aaaa ben de çok severim yazmayı. Kısa Hikayeler yazarım ama vakit ayırmak zor oluyor biraz. Kitap yazmaya henüz cesaretim yok. Yazma konusunda eğitimim de yok ama yetenekli olduğumu düşünüyorum bir de tabi çok kitap okurum

Ben muhabirlik yapiyodum canim bi internet sitesinde yaziyorum simdi baya uzun zamandir guncel konular lise yillarinda siir yaziyodum simdi guncel konular ask mesk yaziyorum kitap yazmak istiyorum kismetse

vayyy muhabirlik ne güzel:))

Hep dikkatimi çekmiştir en çok okuyanlar, yazmayı da severler. Ama yazmak yetenek işi bence de, elbetteki eğitimle geliştirilebilir ama öncelikle yazmak insanın doğasında olmalı.

artık yapmıyorum canım yapacağımı da sanmıyorum

olsun sitelerde yazmak da güzel. Bende sitede yazmayı çok seviyorum. Bir kitap çıkaramasak da hiç yoktan iyidir değil mi?

bu arada bütün arkadaşlara itiraf edeyim bende kitap çıkarma heveslisi bir tek benim sanırdım meğer aynı hayali paylaştığım bir sürü kişi varmış :))

o heves var bende ama cesaret yok, şimdi sınava hazırlanıyorum vakitte yok, eşimde diyo aslında bi denesen diye ama nerden nasıl başlıcağımı bilmiyorum, şu edebiyat fakültesini kazanayım da kitap sonra ki aşama olacak benim için, bu sitede yazmayı seven insanlar olmasına sevindim. çünkü çevre bilirsin vakit öldürme olarak görüyo sitede yazmak istersen gönüllü muhabir yada gönüllü yazar olarak arattır birçok seçenek var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…