Ho geldin Yaz

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
HOŞ GELDİN YAZ

Sıcaklar başladı.Antalya da yaşayanlar bilirler bunaltan sıcaklar.. öyle bir bunaltır ki...serinleyecek yer bulamazsınız.Denize girmek kesmez sıcağı.Çıkınca bir daha girmek istersiniz suya,deriniz pörsür ama serinleyemezsiniz. Poyrazı dağlardan gelir.Yapış yapış olmazsınız ama o sıcağa nasıl dayandığınıza şaşarsınız.Poyraz bazen günler sürer...Ardından Meltem çıkar.Eser ama serinletmez alabildiğine ıslatır teninizi yapış yapış...Ah!gece olsa diyemezsiniz..Poyrazda Meltemde küser,bir durgunluk,güneş varmışçasına bir sıcaklık..

Klima mı? tabi ki her evde,hatta her odada vardır.. yaz gecelerinde de her yer kapalı oturmak daha bir bunaltır insanı...
Şöyle deniz kenarında dolaşayım diyemezsiniz.Şehir merkezinde rakım 40..Yürüseniz deniz aşağılarda gece zaten gözükmez.Serinlik yalasın teninizi diye boşa beklersiniz...Ter içinde dönersiniz,gece saat kaç fark etmez...
Denizin en en kıyısında oturmaya giderseniz gece,belki ama belki biraz fark eder.Kıyının sularından elinizle şöyle bir boynunuza,kollarınıza sürersiniz.Bazen de giriverirsiniz aniden içine şöyle bir oh!deyip yüzüverirsiniz korkusuzca.Tak etti mi,hiç bir şey düşünemezsiniz.. geceymiş,balıkmış..

Dağ eteklerinde oturan yüzlerce insanın sabahladığı Konya altı sahilleri görülmeğe değerdir..Önceleri herkesin garipsediği..sonraları nedenini anladığı o karmaşa,sadece bunaltan sıcaklıktır...
Şimdilik gece balkon keyfi güzel.Daha sonraları düşünmek bile istemiyorum..
Denizi olan şu sıcaklığına alışamadığım şehirde.. ..İnsanların neden yaylaya çıktıklarını da şimdilerde anlıyor hak veriyorum..gençken.. deniz bırakılır gidilir mi diye söylenirdim.
Burada,korkarak beklediğim yaz... Yinede hoş geldin...

Yeşilimin duyguları

evet yeşilim canım ablam çok haklısın,seni çok iyi anlayanlardan biriyim ben heralde...gerçekten sıcaklar başladı ve ben şimdiden bizi zorlu bir yazın beklediği kanaatindeyim.heralde evden çıkmak güç olucak bizler için,eve kapanıcagız dediğin gibi hava daha şimdiden beni korkuttu diye bilirim.inşallah bu sıcak havalar bizim doştluğumuzu iyice ısıtır senınle....paylaşımın için teşekkürler...

izmir de çok sıcak..hele bir kaç hafta sonra iyice kavrulucaz..offff ki ne offff:bbo:her yaz keşke kutuplarda yaşasam dedirtiyor bu sıcaklar bana...

yeşilim tüylerim diken diken oluyor inan o sıcakları düşündükce.bugün çıralıdaydık insanlar serin sulara bırakmıştı bile kendilerini.o kadar sıcaktıki hava.Allah yardımcımız olsun.ahhhhhhhh antalya ahhhhhhh

YAZ DEDİĞİN

Özledim yazını,imbatını
Ege”nin saymakla bitmeyen serin kıyılarını
Akşamları bir şal bir ceket
Ver elini deniz boyu

Özledim yazlık açık hava sinemalarını
Ahududu dondurmasını,Buz gibi bardacığını
Buzlu bademini ve de midyesini

Yaz dedin mi
Yapış yapış olmadan,denizin,imbatın tadını çıkaracaksın
Yaz bitince,gelecek yazı özlemle bekleyeceksin.

Yeşilimin duyguları

YAZ DEDİĞİN

Özledim yazını,imbatını
Ege”nin saymakla bitmeyen serin kıyılarını
Akşamları bir şal bir ceket
Ver elini deniz boyu

Özledim yazlık açık hava sinemalarını
Ahududu dondurmasını,Buz gibi bardacığını
Buzlu bademini ve de midyesini

Yaz dedin mi
Yapış yapış olmadan,denizin,imbatın tadını çıkaracaksın
Yaz bitince,gelecek yazı özlemle bekleyeceksin.

Yeşilimin duyguları

canımmm..özlemişsin izmiri :çiçek:

sevgili nixe..sevgimiz baki canım biliyorsun
sıcakları nasıl atlatacağız Allah büyük..Alanyaya arkadaşıma gideceğim gelince seni bulurum güzel bir tekne turu yapar azda olsa serinler sohbetler ederiz.Teşekkür ederim davetin için..

Yesilim ne guzel anlatmisin yazi inan buralarda yaz tam yasanmiyor sansiniz var sicaksa sicak denizse deniz ulkemin guzellikleri oyle ozledimki yazinida, Antalya'ya gelmistim Izmir'ede ama bu sefer geldigimde bu bahsettiginiz guzellikleri yasamak isterim kiyilarinda yurumek ah canim cekti herseyiyle yurdumun yaz aylarini sevgilerimle

ayşecik her arkadaşım özlemle geliyorlar yemin billah dönüyorlar bir daha yazın gelen olmuyor:):):)bende onları bahar aylarında çağırıyorum ...
sen istediğin zaman gel canım mutlaka bekliyorum...sonra karar verirsin yaz aylarında gelip gelmemeye:):)
memlekitin sıcağı diyorsun ama biz 6-7 ay çekiyoruz.sizler bir kaç gün sonra tadı damağınızda dönüyorsunuz hasretle..anlıyorum senin özlemlerini..bekliyorum.

yeşilim harikasın yine çok güzel anlatmışsın yaz sıcağını
bizde hafta sonu Kemalpaşa'daydık orası İzmir'e göre daha serindir genelde ama bugün orasıda çok sıcaktı akşam üzeri döndük eve iki sene önce Antalya'ya tatile gelmiştim keşke o zaman seni tanımış olsaydım inan çok isterdim inşallah yine gelirim ya da sen izmir'e gelirsinde tanışırız canım sıcağına rağmen mutlu yazlar olsun inşallah

Bende bir yıla yakın Antalyada görev yaptım. Aman Allahım arabayla bir yere gitmekten nefret ederdim. Allah yardımcınız olsun. Ama yaz mevsiminin güzelliğide bir ayrı insan canı sıkılınca kendini dışarıya rahatça atabiliyor. Güzel ve mutlu yaz günleri sizlerin olsun.Paylaşımın için teşekkürler YEŞİLİM.

Yaz mevsimi en çok sevdiğim mevsimdir kızlar. Aslında yazmı güneş mi karar veremiyorum, sabah uyandığımda yüzüme güneş vuruyorsa, camı açıp derin bir nefes almak o kadar beni hayata bağlıyorki anlatamam.Antalyada en çok sevdiğim şehirdir her sene mutlaka gelir 10 gün kalırım ama dediğiniz gibi 10 gün keyiften sonra yine İst dönüyorum orada yaşamak eminimki çok daha bunaltıcıdır, allah yardımcınız olsun canım ama çok dikkatli olun, artık yazın kavuran güneşleri allah korusun insanların ölümüne yol açan bir felaket haline gelir oldu.

mihrace inşallah tanışırız ya izmir ya antalya fark etmez yaterki görüşelim inşallah
polim,aysenil..teşekkürler anlatabildiysem ne mutlu bana.burada yaşayıp yok canım iyi idi diyebilen olmuyor ..ne yapalım çekiyoruz işte..iyi günler diliyorum hepinize..

Canım benim sadece sen değilsin sıcakları yaşayan .Aynı sıcaklar burdada var ve çok korkunç derecede .Burdada insanlar ya yazlığa yada yaylaya gidiyorlar .Bizim ne yazlık nede yaylamız var .Çekmek zorunda kalıyoruz .Allah yardımcımız olsun artık .

yağmur sıcaktan gözün korkmasın canım sen güzel bir otelde tatil yapacaksın:):)

lereenim biliyorum her bir yerin sıcağı ayrı ve hepimiz farklı bunalıyoruz dediğin gibi Allah hepimizin yardımcısı olsun:):) yinede hoş geldi yaz

Ay Ablacim icim gitti.Ne kadar güzel memleketimiz ya..her yeri her kösesi bir harika....

Ceyhanlı,gerçekten cennet gibi bir şehir.Bu kadar sıcak olmasaydı...:):)
Buralara gelirsen görüşürüz.

X