hm22'nin YGS - LYS günlüğü

ay salak kafam ben nasıl yapamıyorum ya bunları çok kızdım kendime çok kolaymış offf teşekkür ederim.

Rica ederim elimden geldiği kadar çözmeye çalışırım. Şimdilik çıkmam gerekiyor sorun olursa yaz ben yine girdiğimde bakarım.

İyi geceler..

Problemler zevkli de hız lazım.Çıkıyorum ben kızlar malum tek saat:/

Rica ederim elimden geldiği kadar çözmeye çalışırım. Şimdilik çıkmam gerekiyor sorun olursa yaz ben yine girdiğimde bakarım.

İyi geceler..

iyi geceler kızlar bende çıkıyorum bu arada az önceki soruda 1200 ü 100 e bölüp 10 bulmuşum o yüzden cevabı bulamadım. dikkat eksikligi var bende ya bunun bir tedavisi var mı acaba:s

Dün formül mat1den 80 soru
Celal Aydın fizikten 55 soru
Celal Aydın Kimyadan 60 soru
Formül Geometriden 32 soru çözdüm.
Behzat rasulinin 1.5 saatlik polinomlar videosunu izledim, iyi bildiğim bir konu olmasına rağmen bu adamdan eksiksiz bütün dersleri dinlemek istediğimden iyi oldu. Gerçekten güzel bir anlatıma sahip, tavsiye ederim.
Ben daha ders çalışacaktım ama eşim yeter artık çok yorgun duruyorsun dedi diye bıraktım sözde ama sorular beni bırakmadı.
Bütün gece rüyamda problem çözdüm.
Soru rüya ekranımda gözüküyor.
Ben hemen söylenenleri gerçekleştirmeye başlıyorum, bir yerden bir yere en kısa yolu soruyor, ben koşuyorum koşuyorum, yanımdan otobüs geçiyor ama binemiyorum. İstediğim noktaya gelince sol tarafta sorunun doğru olduğu ve özet çözümü çıkıyor
Üşüyorum, sıcağa dokunurken ısı alışverişi yaptığımı görüyorum hemen formülünü hesaplıyorum falan Baya ilginç rüyalarım oluşmaya başladı, sene sonunda artık deneme çözerim diye düşünüyorum.

Kızlar sorularıma bakar mısınız ?
Bu arada kendi telefonumdan fotoğraf atmayı başarabildim pek güzel olmasa da ..

Eklentiler

• $Fotoğraf-0001.jpg
    40,6 KB · Görüntüleme: 58
iyi geceler kızlar bende çıkıyorum bu arada az önceki soruda 1200 ü 100 e bölüp 10 bulmuşum o yüzden cevabı bulamadım. dikkat eksikligi var bende ya bunun bir tedavisi var mı acaba:s

Bu arada ben buna cevap yazacaktım bak unutmuşum, ben dikkat eksikliği için bir ilaçlar duydum, hatta daha iyi çalışmayı da sağlıyormış ama bağımlılık yapma tehlikesi de varmış. Bende de aşırı dikkat eksikliği var, şu an çok erken diye düşünüyorum bağımlılık yapmak için uzun zamanı var ama ocak gibi falan bir doktora danışmak istiyorum.

bende de aşırı var mesela soruyu buraya koydum cevap çıkmıyor diyorum meğer işte bölme işlemini yanlış yapmışım.en basit toplama işlemini bile yanlış yapıyorum.bazende doğru cevap b şıkkı mesela benim elim kayıyor gidiyorum c yi işaretliyorum var bende birşey ama aşırı dikkatsizim ben.eğer devam ederse bende bir doktora danışayım.belki evde yapılabilecek egzersizler falan da olabilir.

ilk sorunun cevabı 12 mu bu arada

Son düzenleme:

İşlem hataları soru çöze çöze daha dikkatli yapacağım düşüncesiyle azalıyor ama tamamen geçmiyor, en azından ben de geçmedi ama o yanlış şıkkı işaretleme daha kötü, türkçede özellikle gidiyorum tik koyuyorum paragrafa bu diye sonrasında başka şıkkı işaretliyorum. Bir de stres altındayken daha da artıyor.

Evet cevap 12 işaretlemeyi unutmuşum yine.

ben o soruyu kafamdan yaptım ama sana şunu söyleyeyim kuralı yani gidip kitaptan bak 312 diye bir kural var burda onu uyguluyoruz.sen dedigim gibi kitaba bak ne demek istedigimi anlarsın.

ben o soruyu kafamdan yaptım ama sana şunu söyleyeyim kuralı yani gidip kitaptan bak 312 diye bir kural var burda onu uyguluyoruz.sen dedigim gibi kitaba bak ne demek istedigimi anlarsın.

Şu kenar ortaylarda olan kural, tabi kenar ortay doğrusundaki benzerlik doğal olarak kenarlarda da oldu.
Teşekkür ederim ama ben seni tutmayayım hadi şimdi çık sonra devam ederiz.

Şu kenar ortaylarda olan kural, tabi kenar ortay doğrusundaki benzerlik doğal olarak kenarlarda da oldu.
Teşekkür ederim ama ben seni tutmayayım hadi şimdi çık sonra devam ederiz.

tam bende çıkıyorum diyecektim:) akşama görüşürüz:)

Son düzenleme:
Kızlar ya birşey kafama takıldı.(Bİr şey demek de komik oldu şimdi )Daha doğrusu bazen sorularda çıkıyor.Bazen de aralara sıkıştırıyorlar sorularda.Kitaplardan araştırıyorum bulamıyorum sinir oldum. Ancak karşıma çıkan soruların doğru cevaplarından bilgileri toparlamaya çalışıyorum.
1-)Bütün hücrelerde bulunması gereken yapılar-maddeler nedir?
2-)Ökaryot hücrelerde bulunması zorunlu olan maddeler yapılar nedir?(mitokonri zorunlu mu mesela bence evet)
3-)Bütün canlılarda bulunması gereken yapılar-maddeler nedir?
4-)Hücre zarında bulunması zorunlu olan maddeler?
5-)Hücre çeperinde bulunması zorunlu olan maddeler?
H.zarı ya da çeperi ikisinden birinde, galiba çeperde karbonhitrat bulunmuyordu galiba öyle bir şey görmüştüm diye hatırlıyorum bir soruda.
Bildiklerinizi yazarsanız sevinirim.Beynimin içinde dönüp duruyor bu sorular benim:96:

Bence biyoloji her şeyi bilmeyi gerektiren bir dersten çok bildiklerini yorumlamayı gereken bir ders,o yüzden çok fazla ufak ayrıntılara takılmak yerine bol soru çözerken oturmasını beklersen daha verimli olur.

1-Madde dersen çook geniş bir alan olur ama organel dersek bütün canlılarda bulunması gereken organel ribozom. Ayrıca nükleik asitlerde ( organel değil ama önemli.) bulunmalı.
2- Bütün ökaryot canlılarda mitokondri bulunmak zorunda değil, oksijensiz solunum yapanları var çünkü. Ribozom için kesin var deyip diğerlerini, duruma canlıya göre değerlendirirsin, canlılar çook geniş bir alan olduğundan direk genelleme yapmak zor bir şey, tek canlıda farklı durum olsa soru yanlış denilebilir, p yüzden belli başlı durumlar dışında çok fazla bütün kavramı olmaz sorularda, en azından ösymde.

3- Yine organel olarak ribozom. Bu arada ribozom olduğundan tüm canlıların protein yapılı olduğunu söyleriz.

4- Hücre zarı karbonhidrat yağlar ve proteinlerden oluşur. Zorunlu kavramı olarak duymadım hiç.

5- Bunu bilmiyorum.Ama karbonhidrat olamaz, hücre duvarında karbonhidrat vari hücre çeperinde de selüloz bulunabiliyor, selülozda karbonhidrat. Bu arada hücre çeperi ile ilgili önemli bir konu. Bitkilerde selüloz,mantar da kitin vardır.

Kaç günden beri yoruluyordum biraz.
Dün de eşim bak çok yorgun duruyorsun hasta olacaksın yapma böyle bir kaç gün biraz azalt çalışmanı dedi.
Ben de söz dinledim.
Behzat Rasuli'nin Polinomlar 2'sini dinledim.1.5 saat sürüyor, videoları genelde uzun zaten ama güzel.
Üstüne formülden 40 soru çözdüm polinomlardan.
Geometriden de 32 soru çözdüm bıraktım.

Ben atp,enzim,karbonhidrat ,protein,yağ,hücre zarı,dna,rna gibi şeyleri sordum aslında.Bunlar bence bütün hücrelerde zorunlu.(Rİbozom zatenAllah'ın emri de )Ayrıca mitokondri konusunu tekno femde anlatırlarken alyuvarlar hariç oksijenli solunum yapan bütün ökaryot hücrelerde bulunur demiş onu da tam anlamış oldum şimdi.
Bir de hücre duvarıyla çeperi farklı şeyler değil diye biliyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…