Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Önce bikaç gündü. Sonra 1 hafta, sonra 2 hafta derken 3 hafta oldu işte. Fl ölçüsü geri olduğundan boyu çok kısa doğacak sanıyordum 49 cm doğdu. Baş ölçüsü 35 cm standart ölçütmüş. Benimki 34 doğdu. Normaldi yani gayetBaştan beri mi gerilik 3 haftaydı yoksa baştan 1 ile başlamıştı
Ben fetal DNA testi yaptırmıştım zaten 11. Haftada . Bu gerilik durumundan önce yaptırmıştım. Bi sorun çıkmamıştı testte. Gerilik söz konusuysa bebek büyümeye devam ediyor mu, kordonda kan akışı bebeğe sağlanıyor mu ona bakıyorlar. Onlar normalse bişey yapmaya gerek duymuyor doktorlar . Doktorun birisi gerilik 4 haftaya çıkarsa müdahale ederiz demişti.Test yaptırmayı düşündünüz mü söylendimi
Evet benim de detaylı ultrasonda ilk haberim oldu. Ama doktorum bana böyle down sendromu ya da başka bir şey olabilir demedi. Genetik olarak minyon olabilir dedi sadece.Benim sadece kol bacağında gerilik vardı 1 hafta sonra 2 haftayı geçerek bi süre oldu sonrasında 1 e geri düştü doktor test yapalım dedi dovn sendromu olabilir bilki dile yada kemik hastası olabilir test yapmadan bilmeyiz dedi bende korkuyorum ama doğurmaya karar verdim o yüzden benimle aynı durumu yaşayanlar var mı diye öğrenmek istedim
Merhaba İkili tarama testim yüksek risk çıkmıştı son haftalara yaklaştığımda 33 34 haftalarda bacak boyunun kısa olduğunu söyledi Dr doğduğum güne kadar bacak boyu 1 hafta kısa geldi tarama testim de yüksek risk çıktığı için Dr genetik olabilir diyecektim ama ikili yüksek risk çıktığı için down olabilir bebeğin dedi doğumda doktora ilk sorduğum bebeğim nasıl kelimesi oldu şuan bebeğim 10 aylık binlerce kere hamd olsun Rabbime sağlıklı sıhhatli sizde endişe etmeyin Allah sağlıkla sıhhatle dünyaya getirmenizi nasip etsinSiz ztn fetal dna yaptırmışsınız ya o yüzden size dovn sendenomu olabilir denmemiştir bilmiyorum bu konuyla ilgili çok endişeliyim sağlıklı bir şekilde doğurmayı çok istiyorum ne kemik hastası ne dovn senderumu sağ Salim doğusun istiyorum Allah büyük o yüzden bu sayfaya üye oldum burdan biraz olsun içimi rahatlatmak için
Aynen bebeğim sağlıklı doğdu hatta ilk doğduğu an muayene eden Dr a söyledim bacak boyu kısalığı falan vardı dedim kul yapımı cihazlar bunlar bir iki hafta sapmalar olabiliyor dedi ultrason ölçümleri yüzde yüz doğrudur diyemeyiz demiştiAmin inşallah sizinki sağlıklı sıhhatli doğdu ozaman