merhabalar, ben geçen yıl eylül ayında polip ameliyatı oldum. olmadan önce de çok araştırdım, sizin de biraz içinizi rahatlatmak istiyorum. umarım herkes için aydınlatıcı olur.
benim sıkıntım ameliyattan 3 ay önce başlamıştı; yani haziranda. önce anlamadım, sonra ağustosta muayene olduğumda önce hiçbir şey çıkmadı. bir sürü hormon testi vs de yapıldı. sonuçlara bakarken bir kere daha alttan muayane etmek istedi doktorum ve kendisiyle orada tanıştık. beni rahatsız eden oymuş. bir sene yurtdışında olacağım için önce aldırmak istemedim, doğum kontrol hapıyla tedaviye başladık. ancak ben sadece bir ay dayanabildim; çünkü, hem ruhsal olarak beni çok etkiledi hem de ara kanamalar çok arttı. şansıma vize sürecim de uzayınca aldırmaya karar verdim.
kendi doktorumda düzenek olmadığı için beni başka bir yere yönlendirdi. (büyük hastanelerde işlem çok pahalı aklınızda olsun.) yine muayene edildim, arkasından da reglmin bitişinden üç gün sonra operasyon yapıldı. genel anestezi yapıldı ve gerçekten iyi ki öyle oldu. hiçbir şey duymadım. ameliyathaneye alınmam, bayıltılmam ve ayılmamla birlikte yarım saat sürdü. hiçbir şey anlamadım bile. 2 saat hastanede kaldıktan sonra bana bir şeyler yedirdiler ve çıkardılar. beni yoran tek şey narkozdu. hiç canım acımadı, korkulacak bir operasyon değil.
sonrasındaki bir hafta seks yasak, zaten içinizde böyle bir istek de olmuyor canım acır mı korkusuyla. çünkü ıkınırken bile biraz canınız acıyor, o yüzden yumuşak besinler tüketilmeli. kasıkta hafif ince bir sızı oluyor, yumurta düşürme dönemi gibi bir ince sızı daha başka bir şey hissetmiyorsunuz. regl olana kadar da kanamalarınız hafif hafif devam ediyor. yani bir ay boyunca pedi çıkarmanız pek mümkün değil. operasyon sonrası ilk regl bitiminin ardından da o rahatsızlık veren akıntı tamamen kesiliyor, şişkinlik ve çok aşırı yoğun regller kesiliyor. 6 ayda bir de kontrol ediliyor.
benim ameliyatımda doktorum rahim ağzımın normalden geniş olduğunu fark etmiş, bunu özellikle belirtti. hamilelik döneminde düşüğe sebep olabilirmiş; bu sebeple hamile kaldığım zaman ilk 3 ay içinde oraya bir dikiş atılması gerekecekmiş. bu da benim için bir bonus oldu, sebepsiz yere düşük yapma riski yok :)
umarım açıklayıcı olmuştur