SelamArkadaşlar merhaba 24 yaşındayım. 5 yıllık evliyim daha önce doğal yolla hiç gebelik yaşamadım. Geçen yıl tedaviye başlamaya karar verdik.6 ay ilac kullandim fakat sonuç olumsuz olunca aşılamaya gecelim dedik ama maalesef çok fazla yumurtam geliştiği için doktorum ya tüp bebeğe geçelim yada bu ay iptal edelim dedi biz iptal etmek istemedik ve direkt olarak tüp bebeğe geçiş yaptık. 14 yumurtam toplandı bunların 5 i 5.gun embriyosu 2 si 6.gun toplam 7 kaldı elimizde ve hepsi A kalitede dendi. Temmuz ayında ilk transferi taze yaptık. Test sonucum pozitif çıktı 15.17 fakat bir gün sonra 12 ye düştü ve doktorum embriyonun tutunduğunu fakat yerlesemedigini söyledi. Bu duruma herkes çok şaşırdı doktorum hatta embriyologlarım bile.çünkü herşey olması gerektiginden iyiydi çok umitliydik... Zaten tedaviye baslamadan rahim filmi cektirmistik rahmim hafif Y seklinde ve çok dardı ve doktorum bu yüzden önce ameliyat olup sonra ikinciyi denememizi önerdi. Aralık ayinda ameliyat oldum. Deprem bölgesinde olduğum için iki aydır transferi erteliyorduk amaa bugün tekrar estrofeme başladım ve çok heyecanlıyım korkuyorum. Aranizda benim gibi olan varmı? Ameliyattan sonra deneyipte pozitif sonuç alan varsa bana çok büyük umut olur
Allah en kısa zamanda hayırlı haberler almamızı nasip etsin öncelikleAleyküm selambende aynı şekilde rahim genisletildi ve düzeltildi. Aralık 12 sinde ameliyat oldum ameliyat sonrasında bikac gün çok ağrım oldu ama sonrasında sadece kanamam oldu çok yoğun sekilde nerdeyse 1 ay kanamam durmadı bu yüzden yasmin kullandım düzenli olarak yasmin kanamamı biraz olsun durdurdu. Sprial takılmıştı bana yapışma olmasın diye kanamam bundandi sanırım spriali çıkarınca direk bitti kanamam. Sonrasinda benim icime suphe düştüğü icin baska bir doktora muayene oldum ama oda hicbir problem olmadığını söyledi hatta operasyonu kim yaptıysa cok başarılı olmuş dedi bende çok rahatladim normalde benim doktorumda sizinki gibi 2 adet geçsin demişti Şubat sonunda başlayacaktık hazırlıklara fakat hem deprem bölgesinde olduğumuz icin hastanede problem çıkmış hemde benim kistlerim vardı o yuzden erteledik mecburen zaten psikolojik olarakta hazir hissetmiyordum boylesi daha iyi oldu sanırım. Bende şuan reglim dun tahlillerimi verdim estrofeme başladım 10 gün kullanıp muayene olucam ve transfere karar vericez bakalım.benimde 5 aa kalite dondurulmuş embriyom duruyor şuan ve ben çok kararsızım ikimi tek mi transfer yaptirsam bilmiyorum
Size sprial takıldı mı? Siz nasıl hissediyorsunuz?
Başka bi doktora çıktığımda bence iki adet dönemi erken en az 3 ay bekleyin ki rahim toparlansın demişti bana ama bilmiyorum tabi her doktorun tedavi yöntemleri farklı oluyor
Ayyy yokk 2 haftayı biz dedik.Allah razı olsun.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederimBende sizi çokkk iyi anliyorum bende aynı konudan muzdaribim. Demir eksikliği b vitamini eksikliği kansızlık ne ararsan var bende yaz kıs ellerim ayaklarım buz gibidir. bende ayni sekilde cok düzenli regl olurum hic sekmez günlerim. Ama ameliyattan sonrası için aynı şeyi soyleyemem
Ameliyathane soğuk olduğu için ben saatlerce yatakta titremistim. Benim belimde ağrımısti ama kasıklarım daha kötüydü sanki içe çekiliyor gibi hissediyordum ilk gunler gercektem ızdırap gibi geçmişti sürekli ağlıyordumçok şükür geçti tabii.
Bende sizin gibi düşündümmm
Hatta doktorumada iki ay erken biraz bekleyip deneyelim dedim ama.o sıcak bakmadı ertelemeyelim demisti. zaten dediğim gibi mecburen ertelemis olduk ama o sure zarfında ben hep yasmin kullanmak zorunda kaldım kistlerden dolayı. Belki ilaç kullanmayıp deneseydik olurdu ama işte evdeki hesap çarşıya uymadıbence deneyebilirsiniz sonuçta rahimdeki problemde ortadan kalkmış oldu belkide kendiliğinden olacak belli olmaz ki
He birde şöyle iki hafta ilişki yasaklamış öyle algıladım. Bence cookkk erken biz 35 gün sonunda iliskiye başladık kanamam durdu biraz bekledik ve o sekilde basladik ama benim gecen haftaya kadar her iliskide hala kanamam oluyordu ve çok fazla canım acıyordu. Doktorumda bu kanamanin neden olduğunu bilmiyor olmaması gerek normal değil diyor ama icerde yarada yok anlam veremedik. Belki kistlerdendir bilmiyorum
Valla 2 haftadan önce zaten asla düsünmüyorum.. bana kalsada 2 ay net.Nasıl yani 3 gün müilk başta doktorum adet görene kadar yasak demişti bizede. Bence baska bi doktorada muayene olun bi sorun ikimizede ayni islem yapılmış gibi duruyor. Allah korusun bi terslik olur falan ben yatarken bile korkuyordum valla. Öyle birsey yok yani 3 gün ne rahmin kendini toparlamasi 3ay sürer demişti baska bi doktor bana
Ben ne kullansam fayda etmiyor valla zaten çok sigara icen biriyim. Vitaminlerin çoğunu götürüyor heraldetransfer donemimde sigara icmemek icin cok zor tutuyorum kendimi hatta ilk transferimde ilk iki gün icmedim ama sonra gunde yarim yarim bir tane içmiştim acaba ondan mı yerlesmedi diyede düşünmüyorum degil ama olmuyor yaa icmeden duramiyorum asla ne yapicam bilmiyorum
Aynen öyle benimde 5. Yılım inan 15 farklı doktora gozukmusumdur simdiye kadar. Onlara kalırsa hiiicc sebep yok olur diyorlar kaç yıldır yaşın genç olur diyor her gittiğim doktor. Yaşın genc diyeee diyeee 24 oldum erken anne olmayi çok istiyordum o yuzden hic korunmadim ama nasip olmadi maalesef. Bence benimde tutunma problemim var
Amin inşallah. Herşeyin hayırlısı olsun. Beklemekten dua etmekten başka birsey gelmiyor insanın elinden. Umarım doğudayken bi bebeğim olurda batıya gittiğimde en azından insanlarin hâlâ mi çocuğunuz yok sorularina maruz kalmam. İnanın yıllık izinlerde eşimin memleketne gitmek istemiyorum artık.
Preg bi şeydi geçen sene kullandık.Şuan vermez zaten estrofem progestan. Bu ilaçları transfer öncesi adetinde başlayacaksın sanırım rahim kalınlaşması toparlanmasi icin ben bu sekilde başladım. Hatta progestan degil estrofem kullanmıyorum sadece. Günde 4 adet kullan dedi. Senin ilaclar bitince baslar muhtemelen estrofeme falan
Bahçeciyi çok duydum benim arkadaşımda istanbuldakinde yaptırmıştı. Ama maalesef onunda 2. Denemesiydi başarısız olmustu
Ama başarılı olup suan kucağında olan tanidigimda var tabi
Gece hastanedemi kaldın yoksa evine geçtin mi? Ya bide bu sigaranın vücuttaki etkisini azaltmak icin ilaclar varmış hic duydun mu?
Benimkinede basıklık, çöküntü mevcut ve dar dedi. Ben basla filmeleri yorumluyorjm ama kendim gibisini görmedimBenim doktorum bana hic onermedi ama gittigimde sorucam bende kullanmak istiyorum faydasi varmi bilemem amaağrın olmaması çok iyi peki kanaman var mı?
Valla hic anlamıyorum kiibenimkisi üstten baskıtı hafif y sekli gibiydi bide dardı seninkindede dar gözüküyor. Senin doktorun bisey dedimi peki rahimden kaynaklı olabilir dar oldugu için tutunamamistir gibisinden
Yok ya dayanılmayacak bir ağrı değil zaten.eksik yapmamıştır yaa içinizde bir şüphe varsa baska bir doktora muayene olun. Bende supheye düşüp gitmiştim ama çok şükür sorun yok demisti en azından içim rahatlamıştı kanama olmamasi çok ilginç yaa anlamıyorum benim niye onca kanamam oldu doktorum her seferinde kanamam durmadi deyince şok oluyordu garip ya demekki bunyeye göre değişiyor veya sprialden dolayi kanamam oldu bilmiyorum ağrın gecer bir iki güne usutmussundur belki ameliyathanede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?