histeroskopi ameliyatla rahim düzeltmesi - siz neler yasadiniz

Kelebegim30

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2011
55
2
86
Avusturya
Slm arkadaslar ben 4 basarisiz tüp bebekten sonra rahimimin T seklinde oldugu anlasildi doktor bey ameliyatla düzeltmeye calisacagiz dedi, siz neler yasadiniz, ve sonra hamile kalabildinizmi, dogal yolada olabilirmiyim acaba?
tskler

Merhaba. Benim de Rahmimde perde vardı. T sekline yakındı ancak ben hamile kalbiluyordum ama hep düşükle sonuçlanıyordu. Ama bazı durumlarda gebeliği de engellenmiş bu durum. Ben 3 düşükten sonra 2 kere histereskopi oldum. Sonra tekrar kendiliğimden hamile kaldım. Şükürler olsun 23. Haftamdayim her sey yolunda gidiyor. Dr ameliyat diyorsa hic tereddüt etme normal yolla olmasa da tüp bebek tutar Allah'ın izniyle. İyi bir yerde ehil elleerde yaptir ameliyatını.
Cok gecmisolsun.

Senin adina cok sevindim hamile kalamamak cok kötü ama kaybetmek eminimki cok daha zordur, ameliyatimi dr. bahceci yapacak kismetse eylülde, 3,5 yilim bosuna gecti belki önceden olsaydim 4 tüp bebekten biri tutardi simdiyi insallah bundan sonrasi benim icin hayirli olur.

Hamile kalıp ta her sey yolunda gidince unutuyorsun kayıp zamanlarını. Ben de 3 yıl bosu bosuna kaybettim. Ben de Bahçeci umutta Süleyman beye yaptırdım cok da memnun kalmıştım. Hayırlısı olsun insallah

sonra sana tüp bebek mi önerdiler yoksa sen beklemek mi istedin acaba ne kadar zaman sonra sende hamilelik oldu ben bu arada 32 yasindayim tskler

Ben de 30 yaşındayım canım. Ben hic vakit kaybetmeden hemen aşılama istedim ilk histereskopiden sonra. Ama onceden kendiliğimden hamile kaldığım icin yapmadı Süleyman bey. İlk histereskopiden sonra hemen istemedim sonra 3 ay kdr denedim olmadı. Sonra 2. Histereskopi ye karar verdi Dr. İlk ve 2. Histereskopi arasında 8 ay var. 2. Histereskopi den 2 ay sonra rahim filmi istedi Dr um. 2 subatta rahim filmi çektirdim Dr um tamam dedi, eğer bekleyemem dersen Nisan da aşılama yaparız dedi. Ama ben 26 Şubat'ta hamile oldugumu öğrendim:) yani rahim filminden sonra bı daha adet görmedim. Dr um bile şaşırdı :) sen de kafanı rahat tut biraz kendine zaman tanı insallah kendiliğinden kalırsın.

Slm arkadaslar ben 4 basarisiz tüp bebekten sonra rahimimin T seklinde oldugu anlasildi doktor bey ameliyatla düzeltmeye calisacagiz dedi, siz neler yasadiniz, ve sonra hamile kalabildinizmi, dogal yolada olabilirmiyim acaba?
tskler

Merhaba ben 2 gun once histereskopi oldum. Tup bebek oncesinde doktorum bu islemin basari sansini artiracagini soyledi. İslem sirasinda kucuk bir perde tespit etti ve duzeltti. Suan kanamam var ama normaldir diye umit ediyorum. Persembe gunu kontrole gidecegim. Perdenin kaldirilmasi bebegin tutunmasi ve sinrasinda dusuk riski acisindan cok onemliymis. Anladigim kadariyla bu konuda tecrubeli bir doktora yaptirmakta fayda var.

tskler
MERHABA BANADA T ŞEKLİNDE RAHMİN VAR DENİLDİSİZ HİSTEROSKOPİYİ NEREYE YAPTIRDINIZ HAMİLE KALABİLDİNİZ Mİ BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM:sus::KK55:

Merhaba kızlar bende histeroskopi oldum ama henüz sonucunu öğrenemedim. Genetik testlerin sonucunu bekliyorum hepsini birlikte konuşuruz dedi doktorum. Acaba rahimde birşey bulunursa o an histeroskopi sırasında mı düzeltiliyor? Yoksa başka ameliyat mı gerekiyor? Bir de ben hala adet olamadım. 4 nisandı en son. 1 hafta sonrasında histeroskopi oldu. Ama bugün bir ay olacak hala bişey yok :( normalde 25 gün sürer ve düzenlidir adetlerim. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu aranızda?

Merhaba kızlar bende histeroskopi oldum ama henüz sonucunu öğrenemedim. Genetik testlerin sonucunu bekliyorum hepsini birlikte konuşuruz dedi doktorum. Acaba rahimde birşey bulunursa o an histeroskopi sırasında mı düzeltiliyor? Yoksa başka ameliyat mı gerekiyor? Bir de ben hala adet olamadım. 4 nisandı en son. 1 hafta sonrasında histeroskopi oldu. Ama bugün bir ay olacak hala bişey yok :KK43: normalde 25 gün sürer ve düzenlidir adetlerim. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu aranızda?
Benim tanı amaçlı Histeroskopi yapılmıştı ve polip teşhis edilip hemen o an alınmıştı. Ameliyat sonrası da ayılınca doktor yanıma gelip neler bulduklarını ve çözdüklerini anlatmıştı. Senin de ciddi bir sorunun teşhis edilmiş olsaydı bence mutlaka doktor söylerdi. Ufak tefek yapışıklıkları hemen açıyorlar ya da polip varsa alıyorlar zaten.

Ben o ay yumurtalıkları baskılamak için doğum kontrol ilacı kullandım, 28.günde de düzenli şekilde adetimi gördüm. İstersen adet gecikmesi için bi doktorunla görüş.

Benim tanı amaçlı Histeroskopi yapılmıştı ve polip teşhis edilip hemen o an alınmıştı. Ameliyat sonrası da ayılınca doktor yanıma gelip neler bulduklarını ve çözdüklerini anlatmıştı. Senin de ciddi bir sorunun teşhis edilmiş olsaydı bence mutlaka doktor söylerdi. Ufak tefek yapışıklıkları hemen açıyorlar ya da polip varsa alıyorlar zaten.

Ben o ay yumurtalıkları baskılamak için doğum kontrol ilacı kullandım, 28.günde de düzenli şekilde adetimi gördüm. İstersen adet gecikmesi için bi doktorunla görüş.
Teşekkür ederim. Evet doktora sölicem. Bir iki güne sonuçlarda çıkar inşallah. Konuşurum doktorla.

Merhaba arkadaşlar konu açılalı çok olmuş ama 1 kişi bile bunu okuyup derdine derman bulacaksa ne mutlu bana deyip buraya yazma gereği duydum. Histeroskopide miyom kist perde vs.çıkmadı temiz denmişse size asla ama asla yeterli bulmayın ve mümkünse bu işlemi yaptıracağınız doktor prof.olsun. İsim vermeyeceğim ama tam teşekküllü bir özel hastanede işinin ehli diye isim yapmış olan doktorum da bana hiçbir sıkıntı görünmediğini söylemişti, akabinde 2 adet tüp bebek yaptı ikisi de negatif sonuçlandı. Bunun üzerine bu böyle olmayacak dedim eşime, hekimlerin hocası sayılan adı yaşadığım şehirde tek geçilen profesör hekimden derhal randevu aldım, ve doktor daha beni muayene bile etmeden ve bulanık çekim bulduğu hsg filmimden rahmimin T biçiminde olduğunu söyledi, ultrason muayenesi ile de tescilledi. Histeroskopi çok onemli bir operasyondur bu sana temizdir diye söyledikleri kıstaslar seninki gibi bir rahim şekli olanlar için yeterli değildir ciddi cerrahi müdahale gerekir normal yoldan bu şekilde rahimle zaten gebe kalınmaz tüp bebek ise hiç tutmaz dedi. Zararın neresinden dönülse kar ama yaşadığım maddi manevi yıkımın tarifi yok.

Merhaba arkadaşlar konu açılalı çok olmuş ama 1 kişi bile bunu okuyup derdine derman bulacaksa ne mutlu bana deyip buraya yazma gereği duydum. Histeroskopide miyom kist perde vs.çıkmadı temiz denmişse size asla ama asla yeterli bulmayın ve mümkünse bu işlemi yaptıracağınız doktor prof.olsun. İsim vermeyeceğim ama tam teşekküllü bir özel hastanede işinin ehli diye isim yapmış olan doktorum da bana hiçbir sıkıntı görünmediğini söylemişti, akabinde 2 adet tüp bebek yaptı ikisi de negatif sonuçlandı. Bunun üzerine bu böyle olmayacak dedim eşime, hekimlerin hocası sayılan adı yaşadığım şehirde tek geçilen profesör hekimden derhal randevu aldım, ve doktor daha beni muayene bile etmeden ve bulanık çekim bulduğu hsg filmimden rahmimin T biçiminde olduğunu söyledi, ultrason muayenesi ile de tescilledi. Histeroskopi çok onemli bir operasyondur bu sana temizdir diye söyledikleri kıstaslar seninki gibi bir rahim şekli olanlar için yeterli değildir ciddi cerrahi müdahale gerekir normal yoldan bu şekilde rahimle zaten gebe kalınmaz tüp bebek ise hiç tutmaz dedi. Zararın neresinden dönülse kar ama yaşadığım maddi manevi yıkımın tarifi yok.
BEN AYILMADAN DR GITMIS MSJ CEKTIM SONUC NEDIR DIE " RAHIM DAR T UTERUS PATOLOJI SONUC CIKINCA GÖRUSELIM" DEMIS.... BU BU FILMDE OLAGAN BISY MI NEDEN PATOLOJI GITTI AKLIMDA DELI SORULAR

Benim de rahim filmi sonucunda geniş tabanlı spektrum çıktı. Hafif çöküklük var, opu yaparken doktorum onu Da düzeltecek inşallah. Gebe kalmaya değil ama tutunmaya engel olabilir dedi hangi doktora gittiysem.

Back
X