• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

histereskopi sonrası...

dervis

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
1.244
12
358
Diğer
Arkadaşlar
15 gün önce operatif histereskopi, 6 gün önce de ofis histereskopi oldum.. rahimde hem polip vardı, hem de perde ( septum) vardı.. operatif histereskopide bunlar alındı, daha sonra ameliyattan 5 gün sonra kontrol yapıldı, rahimde yapışıklık oluştuğu için,-bu tür histereskopilerde olabiliyormuş-, ofis histereskopi de oldum ama hala adet olamadım, gecikti....ameliyatın etkisi mi, başka bir sorun mu oldu merak ediyorum, biraz daha beklemeyi düşünüyorum doktora tekrar gitmeden önce ama histereskopi olan arkadaşlar, başınıza geldi mi böyle birşey? ya da histereskopi sonrası adetiniz nasıl oldu? doktor bana hiçbir ilaç vermedi, ama ben huzursuzum ve de stresliyim...buarada 2 negatif mikro, 3 negatif aşılamamız var... 3. mikroya başlamadan bu sorunlar çözülür mü....:uhm:

canım benim de histeroskopi sonrası adet gecikmesi olmuştu.

bide anlamadğım aşılama ve mikro yapıldıktan sonra mı histeroskopi yapıldı

evet 3 negatif aşılama ve 2 negatif tüp bebekten sonra histereskopi yapıldı maalesef.. polip vardı ama doktorlar o kadar önemli değil demişlerdi, perde de varmış çok minimum düzeyde o da buarada alındı.. adet gecikmesi oldu demişssin ne kadar gecikti? ben panik oldum.. hamile falan değilim ama bir terslik mi var acaba diye merak ediyorum

canım geçen yıl oldum ben hatırlamıyorum. sen hala aynı dr a mı gidiyon yada dr na ne kadar güveniyon. ben dr rahim filmi çekmezsek olmaz mı dedim olmaz demişti.

bu arada özür dilerim histeroskopi değil laporaskopi yapıldı. ondan sonra aşılma yapıldı.

ben doktoruma güveniyorum da tüp bebekleri başka bir merkezde oldum tabii..ama ben biraz daha bekleyip adet olamazsam giderim doktora..

kaygılanma gerçekten zor değil, ofis histereskopi mi olacaksın? eğer öyleyse 5 dakika bile sürmüyor, çok çok hafif bir ağrı hissediyorsun kaygılanacak bir durum olmadığına hak vereceksin...
kızlar buarada sanırım histereskopiden sonra adeti geciken yok aranızda??

Bende septumdan dolayı histeroskopi ameliyatı olmuştum.ve ameliyat sonrası 2 ay süre ile kullanacağım cyclo progynova adlı ilaç kullanmıştım.bu ilaç adet olabilmek ve rahimin toparlanması ve hormonlar içinmiş.o yüzden 2 ay düzenli şekilde regl olmuştum.fakat daha sonra benim regl miktarımda biraz azalma olmuştu.yani 2-3 günde bitiyodu.normalde 5-6 gün sürerdi.daha sonra bendede biraz yapışıklık görmüştü dr ve ofis hist.ile açmıştı.yapışıklıklarında reglin azalmasına neden olduğunu söylemişlerdi.yani istersen dr una bunu dile getir.maalesef bu operasyonlardan sonra regl düzenlerinde veya miktarlarında değişiklikler olabiliyor.düzenli kontrollerine git.için rahat değilse de başka bikaç dr a da görünebilirsin.

mrb arkadaşlar banada aralık ayında aynı anda laparoskopi ve histeroskopi yapıldı.opersayon sonrası adet gecikmesi yaşamadım.tam gününde adet oldum.ama yapışıklık olabileceği konusunda hiç bilgim yoktu.yapışıklık olduğunu doktorunuz nasıl anladı.ben histeroskopiden sonra adetin 2.günü muayeneye gittim.hem ultrasonla hemde vajinal yoldan muayene etti doktorum herhengi bişey söylemedi yapışıklık olsaydı bu şekilde anlaşılırmıydı acaba.şimdi benimde içime kurt düştü.

mrb arkadaşlar banada aralık ayında aynı anda laparoskopi ve histeroskopi yapıldı.opersayon sonrası adet gecikmesi yaşamadım.tam gününde adet oldum.ama yapışıklık olabileceği konusunda hiç bilgim yoktu.yapışıklık olduğunu doktorunuz nasıl anladı.ben histeroskopiden sonra adetin 2.günü muayeneye gittim.hem ultrasonla hemde vajinal yoldan muayene etti doktorum herhengi bişey söylemedi yapışıklık olsaydı bu şekilde anlaşılırmıydı acaba.şimdi benimde içime kurt düştü.

Geçmiş olsun öncelikle..benim dr umda aynı seninki gibi bikaç ay reglimin 2.günü muayene ediyordu.dr um ultrasonla bakarken görmüştü.bence dr una ne olur ne olmaz bu konuyu usg esnasında sor yapışıklık görüyormusunuz de..gerçi o bakıyordur ama ne olur ne olmaz..için rahat etsin..

kızlar
histereskopi olup da adeti geciken var mı aranızda?

histeroskoi olduğumda doğum kontrol hapı kullanıyordum boş dönemimde adet olmadım. sonra ilaç değiştirdim bu ay güzel oldum yani kısaca benim başımada geldi

Doktor ameliyattan 5 gün sonra ultrasonla ve vajinal yoldan muayene sırasında biraz yapışıklık olduğunu söyledi, ve ameliyattan bir hafta sonra da ofis histereskopi yapıldı tekrar , bu yapışıklığın giderildiğini söyledi, bu tür ameliyatlarda yapışıklık olabiliyormuş, ofis histereskopi ile açıyorlar..ben de septum ve polipten dolayı ameliyat oldum, operatif histereskopiydi, ama bana ilaç falan vermedi, adet gecikmesi için bekliyorum hala:(

so nunda adet oldum ama normal 7 gün sürdü , 3 gündür de hala lekelenmeler var ve sanki adet olacakmışım gibi bir şişkinlik, kasık ağrısı var, normal mi, ameliyattan mı amaaannn offf

geçmişi okudum adet oldum yazısını görünce ben bile rahatladım. geçmiş olsun, banada 10 gün önce laparoskopi ve histeroskopi yapıldı.çift rahim tanısı netleşti. bende arkadaşın dediği ilaçtan kullandım bi haftaya kadar adeti bekliyorum. inşaallah gecikme yada problem olmaz. o kadar çok işlem geçirdim ki yoruldum. herkes hakkında hayırlısı, Allah kimseyi evladın varlığıylada yokluğuylada imtihan etmesin

so nunda adet oldum ama normal 7 gün sürdü , 3 gündür de hala lekelenmeler var ve sanki adet olacakmışım gibi bir şişkinlik, kasık ağrısı var, normal mi, ameliyattan mı amaaannn offf

merhaba canım

bende bu ay oldum laparoskopi ve histereskopi benimde adetim gecikti seninki kaç gün geçti??

adet olmak için brşey kullandınmı ??

merhaba canım

bende bu ay oldum laparoskopi ve histereskopi benimde adetim gecikti seninki kaç gün geçti??

adet olmak için brşey kullandınmı ??

adet olmak için hiçbir şey kullanmadım, doktor da zaten ameliyattan sonra bana bir ilaç vermemişti, ama sanırım arada lekelenmeler falan oldu ameliyattan önce de sonra da o nedenle günü şaşırdı, bir hafta gecikti ama oldu.. ben çok sıkıldım beklerken, artık inşallah hepimiz için herşey normal olur da sağlıkla bebişlerimize kavuşuruz bu yıl..sen niye histereskopi ve laporoskopi oldun? benim rahimde perde ( uterus septum) vardı bir de polip vardı

Son düzenleme:
geçmişi okudum adet oldum yazısını görünce ben bile rahatladım. geçmiş olsun, banada 10 gün önce laparoskopi ve histeroskopi yapıldı.çift rahim tanısı netleşti. bende arkadaşın dediği ilaçtan kullandım bi haftaya kadar adeti bekliyorum. inşaallah gecikme yada problem olmaz. o kadar çok işlem geçirdim ki yoruldum. herkes hakkında hayırlısı, Allah kimseyi evladın varlığıylada yokluğuylada imtihan etmesin

Mai inşallah zamanında adet görürsün, beklemek de sıkıyor , bu işlemler zaten sıktı hepimizi, bunalttı.. ama sonu hepimiz için hayırlı olur da bebişlere sağlıkla kavuşuruz inşallah, sen neden laparoskopi oldun?

Back