Histereskopi ile Miyom Operasyonu ile Başımdan Geçenler

nuralde

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2024
6
1
34
Kızlar yakın tarihte başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum sizlerle ve başınızdan geçen önerilere açığım.

4 ay önce sezaryen ile doğum yaptım. Doğum sonrası oğlumu kaybettim. Doktora doğum sonrası kontrole gittiğimde 2,5 cm submükoz miyom olduğunu ve gebeliğe engel olacağı için histereskopi ile alınması gerektiğini söyledi. Fakat en az 6 ay geçsin sonra tekrar bakalım dedi. Doğum yaptığım hastaneye (devlet hastanesi ) perinatoloji doktoruna ziyarete gittiğimde sohbet sırasında ona söyledim burada ki bir doktor bu alanda çok iyi bir de ona danışalım dedi. Doktorla görüştükten sonra doğum iznimin biteceğini ve 4 ay olduğunu söyledim. O da muayene sonrası miyom tehlikeli bir bölgede madem iznin de bitiyor hemen yapalım dedi. Hastaneye yatışım yapıldı büyük ameliyathanede yapacağız dediler. Tabi bana dil altı hapı vs vermediler. Genel anestezi ile operasonu yaptılar ve 2 saat sürdü. Operasyon sonrası doktor açıklamak için geldi. Histereskopinin en zor vakalarından biriydi rahim iç duvarında da değil dışındada değil tam ortasında olduğu için o bölgeyi açıp kazıdık ,rahim delinmesin diye operasyonu yarıda bıraktım 2 ay sonra tekrarlayacağız dedi. Yapışıklık olabilir var mı diye bakarız dedi. 1 gece de hastanede yatırdı kan kaybı çok olabilir kontrol altında tutmamız gerekiyor dedi. Neyse çıkışım yapıldı bana beraberlik ve banyo hakkında bişey demedi. Asıl kafama takılan şeyi eve geldiğimde farkettim. Hastanede tampon var onu çıkaracağız dediler ve vajina içinden gazlı bez çıkardılar. Eve gelince aklıma takıldı acaba tampon unutmuş olabilirler mi diye kendim kontrol ettim ve içeride dikiş olduğunu farkettim. Bunlar operasyon yaparken serviks kesisi atmışlar ama ben operasyon böyle mi yapılıyor bilmediğim için araştırdım ve bazı açıklamalarda da böyle olduğunu gördüm. Siz de operasyon yaparken içeri kesi attılar mı ? Histereskopi sonrası yapışıklık için bişey dediler mi ? Yapışıklık gebeliğe engel mi ? Bir de bunun için yaptırmak istemiyorum. Aslında kafamda bir sürü soru var ve tekrar yaptırmayacağım muhtemelen operasyonu psikolojik olarakta hazır değilim. Doktor olumsuz bişey olsa söylerdi değil mi ? Tecrübe eden arkadaşlar yazarsanız çok sevinirim.

Cok gecmis olsun farkli sebepten gecen yıl 2 kere histereskopi oldum benim rahmim T seklindeydi kesi falan yoktu ama sizinki baya ciddi bi durummus cok cok gecmis olsun. Yapışıklık evet gebelige engel. Bazi doktorlar histereskopi sonrasi bi jel var ondan koyuyorlarmis Yapışıklık olmasin diye .. ama operasyonu yarida biraktigini soylemis sanirim buna revizyon ameliyati gerekicek

Çok teşekkür ediyorum. Biraz moralim bozuldu sanırım güven sorunu yaşıyorum. Oldum olası rahimden yapılan operasyonları tehlikeli buluyorum. İstesende normal doğum yapamazsın artık zorlarsan rahim yırtılır dedi. Alttaki kesiyi de görünce açıkcası korktum. Yapışıklık tespiti normal muayene sırasında görünüyor mu acaba?

Yok yapisiklik Hsg de gozukuyor o yuzden her histereskopi oncesi ve sonrasi hsg cekilmistim. Korkmayin benim operasyonumu cem celik yapmisti ayni zamanda tup bebek tedavisindeydim keske normal hasta kabul etsede sizde bi ona gozukebilseniz. Son hsgmi fulya acik emarda cektirdim ceken doktor sen soylemesen histereskopi odugunu anlamazdim oyle muntazam bi rahim yapmis dedi..
Ya normal dogum demissinizde gebelikte zaten rahim kalinlasiyor. Histereskopiyide o yuzden adetten hemen sonra 1 hafta icinde yapiyorlar. Rahim kalin olmasin yumurtlama dongusunde rahim kendini gebelige hazırladığı icin kalinlasir..

Bu arada sıze şöyle bisey soyliyim fenomen doktor Erson aksu Benim ilk histereskopimi yapan doktor bana dedi ki rahimi duzelttim cem hoca bakiyor hsgye duzelmemis diyor gittim erson aksuya dedim rahim duzelmemis yok yaa dedi duzelttim biraz daha kazırsam rahimi deler çıkarım dedi.... ben onun oyle demesi uzerine tekrar histereskopi oldum. Farklı bi doktor gorusu almakta fayda vardir . Eger imkaniniz varsa doktorunuzdada tereddut yaşıyorsaniz iyi bi doktora gitmenizi oneririm ben..

Aynen öyle yapayım önce kendi doktoruma bir gideyim daha sonra başka bir doktora daha giderim. Teşekkür ediyorum paylaşımınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…