- 18 Mart 2019
- 39
- 8
- 1
- 30
- Konu Sahibi Bayandogru
-
Ben sadece yaşadığım durumları anlattım.size absürd gelmesi normalEee bu evden taşınmadan önce evliliğe söz vererek annenizi abinizin eline bırakmaya razı olmuşsunuz. Şimdi ne değişti? Farklı eve taşınınca abiniz daha mı kötü olacak? Adama açıklamissiniz tamam demiş şimdi de farklı bir şey demiyorsunuz, tek dediğiniz ben huzuru yeni evde bulabilirim adam için değişen bir şey yok. Madem bu kadar takıyorsunuz bunu nişanliniz da huzur bulmadan siz yeni odaya da tasinsaniz tek başına eve de tasinsaniz yine bulamayacaksıniz... Ya da dilde hepsi bilemedim. Konu baya absurd geldi zaten
Öyle de huzur olmayan bir evde insanın maneviyati dağılıyor ister istemez.evinde huzuru olmayan insanın dünyası da ahireti de zarar görüyor
Bakın yukarıdaki sizin yazınız huzur olmayan yerde maneviyat olmaz dediniz yani anne evinden bahsetmediniz mi?Hayır.benim kendime ait alanım olmadığı için huzursuzdum şimdi ise yeni bir ev ve odam olacak.Ben zaten vazgeçtim diye bisey demedim.sadece artık daha yoğun düşünür oldum sorunları dedim
Benim buraya yazma sebebim zaten basta ta belirttigim gibi sadece icimi dokmek.Yahu ne vicdani? O zaman buraya yazmayın adama da bir şey demeyin... Evlenin... Resmen kendinize yoldaş arıyorsunuz. Bir de insanları etiketliyorsunuz. Vicdaninizla yaşayıp nasıl birine siz dünyalık için yaşıyorsunuz diyebiliyorsunuz tek bir yorumdan. İnsan durup düşünür acaba öyle ki diye. Ya şöyle konular beni oyle boğuyor ki... Bir şey de anlatamiyorsun ki yapıştırıyor hemen etiketi sana kendi kaldığı yerden devam ediyor.
Sağlıksız oldugumu takıntı yaptığını nerden çıkardın ki.Ben küçüklüğümden beri dine yönelen bir insanim.yazdıklarım da sadece gerçekler.ama sizin gibiler sadece dunyalik yaşadığınız için kalkıp ta vicdan iyla yaşayan insanları rahatsız diye nitelendiriyosunuz
zaten iki sene once OKB teshisi konuldu.
Vazgeçtim demedim yanlış anladınız sanırım.sadece böyle bir derdim var sorunlar daha ağır geliyor demeye çalıştımBakın yukarıdaki sizin yazınız huzur olmayan yerde maneviyat olmaz dediniz yani anne evinden bahsetmediniz mi?
İkincisi evlenmekten vazgeçtim ama nişanlım evlenmek istiyor günahını almaktan korkuyorum demediniz mi konu bu değilmi ben mi anlamıyırum siz mi çelişiyorsunuz
Evet öyle. Ailenizle huzursuzsunuz. Şimdi yeni odaniz olacağı için birden yine aileniz ile yasayacaginiz halde huzuru bulacağınızi düşündünüz. Eski evde annenizi abinizin bırakırken sorun yoktu şimdi ise annenizi abinize bırakmayi düşünürken birden vicdan azabı çekmeye başladınız. Nişanliniza sevmediginizi söylediğiniz için ee o da biliyor diyorsunuz ama adam kabul etmiş onun için değişen bir şey yok... Bir de dünyevi işler de var mesela... Yani çalışmak zorundasın mesela ki gecinesin gibi... Hem işleyen demir isildar. Sizse??? Yani sevmediginiz biri ile evlenene kadar girin ise çalışıp kendinize ait küçücük ev tutun ve ne istiyorsanız yapın.Ben sadece yaşadığım durumları anlattım.size absürd gelmesi normal
Tamam da ben hastalıktan sonra dine yonelsem haklısınız.Ben hep b oyleydim.ayrıca abartı yaptığım bişey yok ki ahiret için çabalamak niye abartı olsun.Ablacim bakin, din obsesyon yapmaya yatkin bir konu. Cok kafa yorunca, takinti yapmaya musait yapida insanlar bu konuya saplanabiliyor. Kendiniz demissiniz:
Bu sekil olmasi beklendik bir sonuc tabi ki, kotu seyler yasayinca inanaca sarilmissiniz ama sizinki fazla.
Her seyin fazlasi zarar. Dine inanmak guzel ama onun da fazlasi psikoloji icin zarar. Siz de mantikli dusunemiyorsunuz bence, evlilik karari vermeyin karsidakinin de basini yakacak gibisiniz.
Himm sizin düşünceleriniz yorum değil yani. Yeni bir şey öğrenmiş oldum. Aslında ben öznel değerlendirme yaptım sizin yorumunuzaBenim buraya yazma sebebim zaten basta ta belirttigim gibi sadece icimi dokmek.
buraya yazma da sıkıntı yok.sen yorum yapıyorsun.Ben düşüncelerimi söylüyorum sadece.
Orası öyle tabi.Ben sadece o zamanlar umut verdim diyorum.onunla ilgili tek problemim bu.Vazgeçtim de demiyorum zaten.sadece icimi dokmek istedim.burası bir derdim var konu içeriği değil mi.sadece icimi döktüm yahuEvet öyle. Ailenizle huzursuzsunuz. Şimdi yeni odaniz olacağı için birden yine aileniz ile yasayacaginiz halde huzuru bulacağınızi düşündünüz. Eski evde annenizi abinizin bırakırken sorun yoktu şimdi ise annenizi abinize bırakmayi düşünürken birden vicdan azabı çekmeye başladınız. Nişanliniza sevmediginizi söylediğiniz için ee o da biliyor diyorsunuz ama adam kabul etmiş onun için değişen bir şey yok... Bir de dünyevi işler de var mesela... Yani çalışmak zorundasın mesela ki gecinesin gibi... Hem işleyen demir isildar. Sizse??? Yani sevmediginiz biri ile evlenene kadar girin ise çalışıp kendinize ait küçücük ev tutun ve ne istiyorsanız yapın.
Kardeşim dönüp tekrar okudum ve evet vazgeçtim ama bırakamıyorum anlamına geliyor yazdığınız harbiden siz bir psikolojik destek alın ve o şekilde karar verin böyle olmazVazgeçtim demedim yanlış anladınız sanırım.sadece böyle bir derdim var sorunlar daha ağır geliyor demeye çalıştım
Allahumme amin.yorumunuz için çok teşekkür ederim.gerçekten bi beni anlayabilen siz çıktınızAllah yar ve yardımcın olsun kardeşim şimdiki evlilikleride görüyoruz severek evleniyorlar 2 gün sonra ayrılıyorlar. Eskilere bakarsak görücü üsülü evlilikler daha uzun sürüyor. Tmm sevmiyorsun anlıyorum seni sende aynı benim gibisin insanın yaşı ilerledikçe hissizleşiyor. İnsan sadce 1 kere sever oda olmazsa bütün hislerini kaybeder ve limandaki son kişiyi sevmese bile insanlardan uzak olmak için son çare olarak onu görür.çalışmayı dene istersen bi kendine olan öz güvenin yerine gelmesi için
Yahu nerde vazgeçtim demisim.tek dedigim şey sadece evlilikten sogumam hissiz olmam annemi birakmam daha çok kafamı meşgul etmeye başladı dedim.psikolojiyle ne alakasi var bunun.insanim ben elbet kafaya takacamKardeşim dönüp tekrar okudum ve evet vazgeçtim ama bırakamıyorum anlamına geliyor yazdığınız harbiden siz bir psikolojik destek alın ve o şekilde karar verin böyle olmaz
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.en doğrusunu yapmaya calisacamKendini iyice bir dinle.
Ailenden, durumundan hiçbirsey yüzünden vazgecme.
Kimseyi söz verdin diye daha ciddi daha buyuk sorunların altına sokma.
Bugune kadar zor koşullardan buraya kadar gelebıldıysen bunları da atlatabıleceginden şaşma.
İbadetini de aksatma.
Neyse ben yanlış anladım evet siz öyle birşey demediniz o yüzden herkes sizinle o konuyu konuşuyor tövbe YarabbimYahu nerde vazgeçtim demisim.tek dedigim şey sadece evlilikten sogumam hissiz olmam annemi birakmam daha çok kafamı meşgul etmeye başladı dedim.psikolojiyle ne alakasi var bunun.insanim ben elbet kafaya takacam
Bakın hiçbir şey degismedigi halde acabalarim var deseydiniz tepkiler değişik olurdu. Ama siz es adayımız, aileniz ya da siz degismemisken sadece değişen bir ev iken böyle düşüncelere kapıldım diyince hiç samimi durmuyorsunuz kusura bakmayın. Sonuçta bir kelebeğin kanat çırpma şu her şeyi degistirebilirken sizin düşüncelerinizin değişimine kimse takılmazdi ama sizinki başka bir şey iste. Kendinizde görmediğiniz kabul etmediginiz bir şey. Şu an evlenseniz de evlenmeyip yeni eve tasinsaniz da aradığınız şeyi bulmanız zor çok zor.Orası öyle tabi.Ben sadece o zamanlar umut verdim diyorum.onunla ilgili tek problemim bu.Vazgeçtim de demiyorum zaten.sadece icimi dokmek istedim.burası bir derdim var konu içeriği değil mi.sadece icimi döktüm yahu
Öyleyse vazgeçtim dedigim cümleyi göster.benim tek dedigim kafamı meşgul ediyor bu durumlar.Ben sadece bunların hastalıkla ilgisi olmadığını,kanlı canlı insan olarak üzüldüğümü düşündüğümü soyledimNeyse ben yanlış anladım evet siz öyle birşey demediniz o yüzden herkes sizinle o konuyu konuşuyor tövbe Yarabbim
Zaten kafaya taktığınız için destek alın diyorum psikolojik destek kötü birşey değil sizin buna verdiğiniz tepki bile normal değil onlar daha normal düşünüp doğruyu gösteriyor insana
Böyle düşüncelere kapıldım demedim ki...sadece bu düşünceler vardı ama son zamanlarda kafamı daha çok meşgul eder oldu dedimBakın hiçbir şey degismedigi halde acabalarim var deseydiniz tepkiler değişik olurdu. Ama siz es adayımız, aileniz ya da siz degismemisken sadece değişen bir ev iken böyle düşüncelere kapıldım diyince hiç samimi durmuyorsunuz kusura bakmayın. Sonuçta bir kelebeğin kanat çırpma şu her şeyi degistirebilirken sizin düşüncelerinizin değişimine kimse takılmazdi ama sizinki başka bir şey iste. Kendinizde görmediğiniz kabul etmediginiz bir şey. Şu an evlenseniz de evlenmeyip yeni eve tasinsaniz da aradığınız şeyi bulmanız zor çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?