His kaybı

Bağıntısız olaylar topluluğu. Evlenmek istemiyorsan kimseyle evlenme. Çocuğun da senin gibi mutsuz bir ailede büyür yoksa. Bu arada Allah, din , kitap demişsin de maddi durumu da sıkıştırmışsın araya. Allah rızası için evlensen bize anlattığın gibi, bunu düşünür müydün?

O kişiden çok öncesinde hissiz bir insandim zaten.evet biliyor çok defa konuştuk bu konuyu.mevzumuz huzur zaten.gecmistekiler önemli değil.sadece onları yaşadığım için hissizlestigimi düşünüyorum.

Tabiki evlilik guzel vesiledir dediklerinizi yapabilmek icin.Ama ask bos birsey degildir evlilik uzun ve emek isteyen bir yol.Hissiz yatamazsin ,hissiz opemezsin ,hissiz derdini tasasini cekemezsin buna emin ol.
Öyle tabi.doğru söylüyorsunuz.ama ortada bir söz ve umut var.Aşk sadece ALLAH a duyulur bunu öğrendim.insanlar aşık olunmayi hak etmiyorlar.zaten bir sure sinra ask sevgiye dönüyor

Maddi durumu sikistirmadim ki.sadece durumu yok.evlenemiyor.Bu onun için sorun diye dedim.sorunlarını anlatırken yazmışım zaten fark ettiysen.yoksa ben hiç birsey istemedim ondan.maddiyat umrumda degil

Öyle tabi.doğru söylüyorsunuz.ama ortada bir söz ve umut var.Aşk sadece ALLAH a duyulur bunu öğrendim.insanlar aşık olunmayi hak etmiyorlar.zaten bir sure sinra ask sevgiye dönüyor

Su yazdiklariniz o kadar sagliksiz ki. Bence yasadiklarinizdan nefes almak icin dine siginmissiniz ve bu sizde takinti haline gelmis. Surekli din, din, din seklinde yazmaniz ve yazma biciminizden dinle aranizda saglikli bir iliski olmadigina, dine takinti seklinde baglandiginizi dusundum.

Bence takinti tedavisi olmadan evlenmeye kalkismayin. karsi taraf ne psikolojide bilmiyorum ama sagliksiz bir kafada oldugunuz acik, o adam neden sagliksiz bir insanla evlenmek istiyor onu da anlayamadim.

Ya siz önce aşkın gereksiz olduğunu düşünmeyi bırakarak başlayın işe eğer "his" lerinizi geri kazanmak istiyorsanız aşk gereksiz diyorsunuz sonra hislerimi kaybettim diyorsunuz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Yarın ölecek gibi ibadet edin hiç ölmicekmiş gibi yaşayın demiş kim demiş bilmiyorum güzel demiş o yüzden ibadetin yeri ayrı dünya işlerinin yeri ayrı kiiiiiiii evlilik de ibadet gibidir yalnızlık Allaha mahsus bunu da unutma

Yaradilami severim yaradandan dolayi gibi bi sevgiye de donusmuyor k.bakmayin .Cok farki var baska sevgilerden

Bu olaylarda kavga çıkar sonuç banlanmalara gider dini konular yasak ama bu konu da çok yapılcak belli ki

Valla konu sahibesi haklısın kendince insanların büyük bir çoğunluğu sevmeyi haketmiyor bi yerden sonra işler nankörlüğe huzursuzluğa varıyor ama söz verdiniz diye de sevmediğiniz bir insanla evlenilmez ortada ciddi bir şey bile yok severek evlenenler ne haldeyken sevmeden evlenenlerin hali nicedir ? Evlilik söz verdim huzurlu olcaz evlenelim gibi bişey değil ne yazık ki aynı hayatı paylaşmak gerçekten çok zor birde maddi durumu olmayan ailesiyle hiç anlaşamayan biri size hayır görünen şer şer görünen hayır olmasın lütfen ince eleyip sık dokuyun.

Öyle de huzur olmayan bir evde insanın maneviyati dağılıyor ister istemez.evinde huzuru olmayan insanın dünyası da ahireti de zarar görüyor

Çok teşekkür ederim olumlu yorumuzun için.haklısınız tabi.ama yaptık bir hata

Eee bu evden taşınmadan önce evliliğe söz vererek annenizi abinizin eline bırakmaya razı olmuşsunuz. Şimdi ne değişti? Farklı eve taşınınca abiniz daha mı kötü olacak? Adama açıklamissiniz tamam demiş şimdi de farklı bir şey demiyorsunuz, tek dediğiniz ben huzuru yeni evde bulabilirim adam için değişen bir şey yok. Madem bu kadar takıyorsunuz bunu nişanliniz da huzur bulmadan siz yeni odaya da tasinsaniz tek başına eve de tasinsaniz yine bulamayacaksıniz... Ya da dilde hepsi bilemedim. Konu baya absurd geldi zaten

Öyle de huzur olmayan bir evde insanın maneviyati dağılıyor ister istemez.evinde huzuru olmayan insanın dünyası da ahireti de zarar görüyor
Yine kendinizle çelişiyorsunuz anne evinde huzur yok diyorsunuz evlenmek istedim iyi birisi diyorsunuz sonra ondanda vazgeçiyorsunuz sonra günah almaktan korkuyorsunuz bence siz psikolojik destek alın

Sağlıksız oldugumu takıntı yaptığını nerden çıkardın ki.Ben küçüklüğümden beri dine yönelen bir insanim.yazdıklarım da sadece gerçekler.ama sizin gibiler sadece dunyalik yaşadığınız için kalkıp ta vicdan iyla yaşayan insanları rahatsız diye nitelendiriyosunuz

Yine kendinizle çelişiyorsunuz anne evinde huzur yok diyorsunuz evlenmek istedim iyi birisi diyorsunuz sonra ondanda vazgeçiyorsunuz sonra günah almaktan korkuyorsunuz bence siz psikolojik destek alın
Hayır.benim kendime ait alanım olmadığı için huzursuzdum şimdi ise yeni bir ev ve odam olacak.Ben zaten vazgeçtim diye bisey demedim.sadece artık daha yoğun düşünür oldum sorunları dedim

Yahu ne vicdani? O zaman buraya yazmayın adama da bir şey demeyin... Evlenin... Resmen kendinize yoldaş arıyorsunuz. Bir de insanları etiketliyorsunuz. Vicdaninizla yaşayıp nasıl birine siz dünyalık için yaşıyorsunuz diyebiliyorsunuz tek bir yorumdan. İnsan durup düşünür acaba öyle ki diye. Ya şöyle konular beni oyle boğuyor ki... Bir şey de anlatamiyorsun ki yapıştırıyor hemen etiketi sana kendi kaldığı yerden devam ediyor.

Ailevi sorunlarınız yüzünden bunalıma girmişsiniz ve sağlıksız bi şekilde karar vermişsiniz .şimdi de istemiyorsunuz evlenmeyi karşı tarafı üzmek istemiyorsunuz Tamam da eğer evlenirseniz ikiniz de üzüleceksiniz sevmediğiniz biriyle nasıl evleneceksiniz kendinizi de onu da daha mutsuz edersiniz evlenirseniz.güzel bi dille anlatın evlilik istemediğinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…