Hirsutizm belası😔😔

Kamerdrn

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2021
206
150
18
34
Bu iğrenç kıllardan kurtulabilen var mı arkadaşlar? Ense,göbek üstü,boynu kanıksadım. Üst bacağımı da yeni yeni kabulleniyorum derken yüzümü görünce dehşete düştüm. Yüzümü full kaplamışlar neredeyse. Bu beladan nasıl kurtulunur?(lazerden korkuyorum)

İğneli epilasyon dışında bir çare gözükmüyor. Hormonlar kalıcı olarak düzelir mi bilmiyorum.

Tedavi görmüyorsanız ve farklı bir şey deneyecekseniz bitkisel ilaçlar deneyebilirsiniz.
Benim hormonlarımı "Alchemilla Vulgaris" tinktürü düzenledi.
Ergenken de Hayıt tohumunun hapını kullanmıştım eczaneden, doktor gülmüştü bitkisel ilaçtan ne olacak diye, üç ay sonra hormonlarım mükemmeldi, ağzı açık kalmıştı, hiç unutmam. Hayıt tohumu hapıdan kaynaklandığına ikna olmuştu.
Siz yine doktorunuza sorun önce tabii.
Ikinci olarak tavsiye iğneli epilasyon ve lazer.
Epilasyonu iz olmayacak yerlere yaptırın.

hirsutizmin altında yatan bir sebep var mı? cushing,pcos vb?

öncelikle altta yatan nedene yönelik tedavi olun, ve lazer epilasyona başlayın.

normal bireylere göre daha inatçı olacaktır lazere cevap ama sebat ederseniz sonuç alırsınız. en azından normal seviyeye indirirsiniz.

lazerden korkmayın inanın bir kadının kendine yapabileceği en büyük iyiliklerden,uzman birini bulun ve lazer yaptırın.

hirşutizme diğer kozmetik ürünler etki etmez maalesef, kaldı ki normal kılları bile yalnızca lazer /iğneli epilasyonla bitiriyorlar sadece... öyle azaltıcı kremler vb, hikaye bence .

geçmiş olsun :)

Lazerdende korkuyorsanız napalım? Sebebi neyse önce onu tedavi yoluna gidip sonra lazerle bitirmeniz lazım. Başka yolu yok bunun. Yada böyle yaşamayı kabul edeceksiniz.

Pko varsa lazer gereksiz. 3 yıl sonra tekrar çıktı benim. İğneli epilasyon iyi diyorlar, güvenilir bulamadım ben. Yoksa onu deneyeceğim. Ben kabul ettim kıllarımı. Çenemde falan çıkıyor, belimi görmüyorum o yüzden umrumda değil. Göbeğimdeki yağlar kıllardan daha fazla canımı sıktığı için odaklanamıyorum kıllara. Yaşınız gençse pko için verdikleri doğum kontrol hapları kılları epey sakinleştiriyor. Ben yaş itibariyle hapları bırakınca geri kavuştum kıllarıma.

İbrahim saraçoğlu pko kürleri var soğan suyu kürü, belli bi süre boyunca taze nane yeme kürü vardı sabırla yapmanızı tavsiye ederim

Tüy sarartıcı krem kullanmıştım bi ara o da iyi bişey di. Bana da doktor hirsutizm teşhisi koymuştu. Bir şey fark ettim kilo verdikçe azalıp inceliyordu tüylerim. En iyi de hamilelik dönemimdi kadınlık hormonu arttığı için tüylerim azalmıştı, bazı yerlerde hiç çıkmıyordu. Sonra geri geldi. Bende kilo aldıkça artıyor

Pko olduğu için kendi kendine geçmez. Boynuma lazer yaptırdım aynı şekilde geri çıktı. Ama çeneme iğneli yaptırdım bazı sebeplerden yarı da bıraktım. Orası daha az kıl var. Pandemi biterse devam etmeyi istiyorum. Tek çare ilk önce doktara gidip onay aldıktan sonra iğneli epilasyon.

Canım çok tatlıdır normal lazere gittiğimde seansı yarıda bırakıp çıkmıştım. Sonra buz lazere gitmeye başladım, yine acı var ama dayanılmayacak gibi değil kesinlikle. Bence deneme atışı yaptırın demek istediğimi anlayacaksınız. Lazer çok büyük rahatlık

Ilaç kullanımına bağlı gelişmişti bende.
Çenemde topsakal cücük kılları belirginlesmisti . Bıyık çene boyun kısmına lazere gittim 'ten rengim ve kıl yapim çok uygun olduğu için 3 4 seansta bittiler .
Diğer bölgelerde vücut ilaca alışınca eski haline dondu yüzüm. ya döküldü ya sarardı ben de emin olamıyorum ama pürüssüz haline kavuşmuştum.
Kadın olarak zor bi durum biliyorum hormon testi yaptirmistim genetik yatkınlık çıkmıştı yani hormonlarım normaldi siz de gereken testleri yaptırın uygun yöntemi kullanın.
Ya biliyo musunuz yüzünü kaymak gibi sandığım bir arkadaşım vardı, bi gün dediki iple kıl almayı biliyor musun , evet dedim bütün yüzünü bana iple aldırmıştı, yani sağlıklı olan insanların bile bu tarz sorunları varken ben kendime niye dert ediyorumki diye özgüvenim yerine gelmişti .

Ay o hayıt mahfettı benı ya. Dort ay kullandım duzenlı adet sancım azaldı, kist vardı küçülmüş bende devam ettim bikaç ay daha. Gogusler bır beden büyüdü. Zaten kocaman gezıyodum kilo falan almadım ustune dort kılo verdım ama bır beden buyudu. Samantha fox gıbı gezıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…