hırsız!

NoktaylaVirgul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2013
171
96
kızlar selam, hemen konuya gireceğim çünkü cümlelerimi toparlayamıyorum çok şaşkınım.
özetliyorum hemen;
pek çalışanımız olmamakla beraber, giyim mağazamız var. bugün gelen ürünlerin stokta görünüp reyonda eksik olduğu söylenince hangi ürünler diye bir baktım, ne göreyim; sürekli gelen, hepimizle samimiyet kurmuş bir müşteri(!)nin elinde gördüğüm iki gömlek... güvenlik kamerası görüntülerini izleyince bende de taşlar yerine oturdu daha yeni. kız o ürünlerle giriyor kabine, çıkıp bakınıyor kimse ortalarda yok, geri giriyor aynı şeyleri yeniden (?) denemeye. 17-18 yaşlarında bir kız... neyse, bu kız bana az önce yeni bi üst aldığını buna uygun birşeyler baktığını söyledi ve ürünü torbasız, paketsiz öylece çantasından çıkarıverdi. insan yeni aldığı, "çok para verdiği" ürünü neden kırış kırış etsin ki çantasında? belli ki bu da çalıntıydı.
yüzde doksan emin olduğum fakat hala konduramadığım, inanmak istemediğim bu konuda yardım istiyorum. ilk olmadığına eminim, son olması için ne yapmalı? muhtemelen güler yüzüyle bir daha gelecek, direkt sen hırsızsın demek olmaz, götürdüklerini getir de denmez; nasıl yaklaşmalı? şaka gibi değil mi, çalan utanmıyor da biz hırsızlığını kanıtladığımızı söylemeye çekiniyoruz....

Bence kesinlikle utanmayin. Hirsizlik zannedildiği kadar masum değil. Hırsızlık emek çalmak bir kere. Ona görüntüleri izletip para isteyin vermediği takdirde polise basvuracaginizi soyleyin.

Yumuşak yüzle bir şeyler de soylemeyin sakin. Hirsizlik suç büyük suç. Size kirilsin kirilabilir utansin pisman olsun ama emin olun her sey ufak ufak alarak başlıyor böyle. Gayet ciddi olarak bu seferlik bir sans tanidiginizi onun da eski ve suan kaybettigi hatri icin olduğunu parayi suan vermezse polise basvuracaginizi soyleyin

Annem de bekarken sizinki gibi ufak bir butikte calisiyormus ayni sey basina gelmis cok samimi bir musteri kiyafetleri calarmis arada yetmez calisanlarin cantalarindan parparalari bile calarmis. Bunu dinleyeli cok oldu ama aklimda kalan kiza 'Yaptıklarını gorduk luften bir daha gelme buraya' tarzi bir seyler soylemisler tabi ben olsam sikayet ederdim boyle konuzmazdim. Hem cekincek olan siz degilsiniz belliki sizi kullaniyor bir an once karar verip uygulayin

hala inanamıyorum o kadar samimiydi ki, hiç şüphelenmezdim, kayıplar elinde gördüğüm şeyler olunca dank etti.. iki senedir falan gelip giderdi arada bir parayla aldığı da olurdu aslında. güvenmemek lazımmış demek... izletirken ben utanır kızarırım

Canim zaten o kadar samimi olmasinin sebebi rahat hareket edebilmek. Iyice guven kazanmis ama kim bilir neler neler calmistir. Para kolay kazanilmiyor susup kalicak misin yani?

Polisin ilgilenecegini pek sanmiyorum arastirdim, benzer durumlara cok fazla rastlandığı icin malesef. Amacim kizi utandirmak. Pisman etmek. Yahu sirf parasi cikismiyor diye barkodu okuttuktan sonra aa indirimdeymis bu derdik nerdeyse..

susarsam tekrari olur tabi ki bildigimizi belirtmeliyim, ama nasil bir uslupla... umarim bu gece uyuyamaz rezil kiz...
sarjim bitiyor yarin tavsiyelerinizin hepsini okuyacagim tesekkurler...

Polisin ilgilenecegini pek sanmiyorum arastirdim, benzer durumlara cok fazla rastlandığı icin malesef. Amacim kizi utandirmak. Pisman etmek. Yahu sirf parasi cikismiyor diye barkodu okuttuktan sonra aa indirimdeymis bu derdik nerdeyse..
Neden ilgilenmesin polisin işi bu yahu siz utandırdanız ne olacak utanacak olsa zaten hırsızlık yapmaz pembe gözlüklerinizi bir kenara bırakın kaç kişi bu ahlaksızın çaldıkları yüzünden rızkından oldu kim bilir

Allah akıl fikir versin böylelerine. Bence bir daha olursa görüntüleri izletin. Şikayet edeceğinizi söyleyin ve ödesin ürünlerin parasını.

Hic cekinmeyin.

Yaptigi davranisin dogrulugu hic yok.

Dogru olmayan bir seyi yapmanin anlami ve bu davranisi hastalik boyutuna cikarmasi icin susmanin da anlami yok..

Yuzune vuracaksiniz ki dersini alsin..
Yapmasin..
O korku ona yetsin..

Kız kleptoman olabilir.Görüntüleri izlet ve yakınlardaki mağazalarıda uyar. Böyle insanların tedavisi görmesi gerek.

Birilerinin bu kızcağızâ yaptığının hem dinen hem kanunen cezasın olduğunu öğretsinki bu çirkinlikleri bir daha yapmasın ciddi ciddi konuşun polise başvuracaginizi anlatın eğer böyle yapmakta ısrar ederse kimbilir sizin sayesinde bu alışkanlıgındanda inşallah kurtulmuş olur

Polise başvuracağınızı ve görüntüleri Tv ve basına vereceğinizi söyleyin.

Biraz yalvartın sonra şuana kadar çaldıklarının parasını hemen ödemesini söyleyin.

Görüntüleri uzun yıllar saklayın.

Yalvartıp, parayı da alıp polise vermezseniz hep size şükran ve eksik kalır. Polise verirseniz savcı duruşmada ceza verir ilk suçu olduğu için hükmü 5 yıl sonraya ertelenir ama size düşman olur

Siz o kisiye bak seni yakaladik yaptigin cok ayip dediginiz zaman o kisi bu huyunu terk mi edecek?
Tabi ki de hayir.
Sadece o saatten sonra bir dah sizin magazqya gelmeyecek ve kendisine hirsizlik icin baska magazalar sececek.
Yapmaniz gereken en dogru sey polise ohbarda bulunmak ve goruntuleri vermek. Cunku yaptigi seyin bedelini odemeden yanlis oldugunu anlamaz. Siz de o kisiden elinizdeki kesin delillerle sikayetci olursaniz sizin sayenizde belkide bir cok insan bu kisinin zararindan kurtulur. Vicdan meselesi yapacak birsey yok. Asil o kisiyi sikayet etmediginiz zaman vicdanen sorumlusunuz. Ayrica polis ilgilenmiyor diye birsey kesinlikle yok. Siz sikayetci olup arkasinda durursaniz bal gibi cezasini alir.

kıza sayımda eksik olduğunu kamera görüntülerini izlediğinizde yaptığı suçu gördüğünüzü söyleyin. zararınızı ödemezse kamera kayıtlarını polise verip şikayetçi olacağınızı da ekleyin.
ve de ekmek kapınıza bir daha gelmemesini söyleyin.
esaslı bir ceza almadıkça iflah olmaz.

Bi arkadas dogru soylemis.
Seni gordum daha burya gelme derseniz, size gelmez. Ama diger dukkanlari talan eder hala. Cezasini cekmeli.
Polis derim ben.
Eger gitmesseniz polise daha kimleri zarara ugraticak. Belkide paraya cok ihtiyaci olan bi esnaf vardir yakinlarinjzda? Belkide evladinin ameliyati icin pra biriktirmesi lazim o esnaf, ama urunler calindikca zarara ugruyordur. Olamazmi?

Bide indirimli vermissinz iyi niyetinizden. Cok yazik boyle insanlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…