Bebek Beslenmesi hipp formül süt ve aptamil hakkında

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sena_nur1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
393
5
96
40
Samsun
merhaba arkadaşlar oğlum 6 aylık oldu.ilk zamanlardan beri anne sütü ve mama birlikte aldı.6 aylık olana kadar aptamil kullandık.2. sine geçince tadını sevmedi.bende bebelac aldım onuda sevmedi.dün markette hipp markayı gördüm zaten ne zamandır onu arıyordum.bana tatsız geldi içmez diye düşünürken bir anda bitirdi artık açmıydı yoksa başka bir şeyini mi sevdi anlamadım.şimdilik ona devam edeceğim.sormak istediğim elimde aptamil kaldı kahvaltılarda ve milipanın 7 tahıllısını hazırlarken devam sütü lazım.hipp ise günde bir kez içiriyorum.aynı anda iki mamanın bir zararı olurmu.
zaten muhallebileri hazırlarken karıştırıyorum.mesela bebelac pişirilen lezzetler macun gibi oluyor.fazla su katıp ğişirip içine pişirilmeyen lezzetlerinden katıyorum.oğlum daha çok seviyor böyle.
diğer bir sorum mama hazırlarken mesela 100 cc hazırlıyorum içine mama katınca 110 oluyor.biz 100 mü yoksa 110 mu içirmiş oluyoruz.bence mama kattıktan sonrası söylenir.sizce nasıl.

canım bi zararı olacağını sanmam ben de bi aralar hero baby devam sütü kullanırken aynı zamanda aptamilin kaşık mamasından veriyodum kıvamını açmak için de içine 30 ml devam sütü koyuyodum mesela..diğer soruna gelince benim bildiğim 90 ml suya 3 ölçek katılıyo ve bu şekilde 100ml falan oluyo tabi bazen daha fazla da olabilir sonuç olarak hazırlandıktan sonra nekadarsa ve nekadar içerse okadardır yani..sen 100 ml hazırladın 110 ml oldu ve hepsini bitirdi ozaman 110 ml içmiş oluyo bana kalırsa..

teşekkür ederim canım.sadece içerikleri farklı olduğu için sindirimi zor olurmuş.ama ben çeşitliliği seviyorum.mesela aptamil 7 tahıllı sütle hazırlanıyor.bendede hipp marka süt var.onunla hazırlıyorum.oğlum bebelac piriçliyi çok seviyor.aptamil tatsız olunca bir kaşıkta ondan katıyorum.hero baby haricinde diğerlerni kullanıyorum.sabahları bebelac kahvaltı akşamları aptamil yedi tahıllı.devam sütü hipp.
acaba hipp yerine aptamilemi geçsem ama hipp daha kalteli ve oğlum onu daha çok sevdi.bu kadar karışıklık konusunda ne dersiniz.doktorumuz mama taraftarı değil.zaten bende bir kere veriyorum bazen hiç vermiyorum.anne sütüne göre.

canım sütün yeterliyse verme derim bende zaten 6 aylık olmuş ek besine geçtin mi?ben kaşık maması 2 günde bi veriyorum mesela sabah normal kahvaltı veriyorum sonra devam sütü öğlen etli veya sade sebze ve yoğurt öğleden sonra yine devam sütü emzirmediğim için akşam üzeri meyve püresi içine bitane büyümix katıyorum yatmadan önce de sütlü muhallebi pirinç unuyla yapıyorum biakşam ondan bi akşam da bebelacın gece muhallebisinden veriyorum her akşam aynısını yemekten sıkılıyo çünki..druna sordun mu peki bu durumu yani karışık verdiğini söyledin mi?bence sorun olmaz ama sen yinede sebze meyve ve yoğurda daha çok önem ver kaşık maması da arada bi verirsin sebzeye zor alışıyolar aklında bulunsun hemen vazgeçme hergün küçük miktarda yap bi iki kaşık ta olsa vermeye çalış benim oğlum 5 aylıktan beri hatta 4 aylıktan beri ek gıda alıyo ama anca 8-9 aya doğru düzgün yemeye başladı sıkıntılı bi dönem ama geçiyo merak etme..

gece boyu anne sütü alıyor.sabaha karşı sütüm olmayınca bir kere 7-8 gibi devam sütü.sonra kahvaltı.devam sütü içine cici bebe labne yumurta pekmez.dün ilk defa kayınvalidem bebelac kahvaltı almış onu bir kaşık kattım.kahvaltıyı seviyor.yumurta biir gün verip diğer gün vermiyorum.sonra meyve püresi her gün farklı.öğlen sebze püresi başta kendim yaptım onu pek sevmedi bir kaç kere hazır aldım.ama kendim yapacağım ikisinde sevmedi zaten yoğurtla kandırark yediriyorum.sonra emzirme.zaten aralarda sütüm oldukça emziriyorum.akşama kaşık maması.kaşık maması bir kez.bende sürekli farklı yapıyorum.bebelac pişirilen lezzetleri sıvı yapıp ekler ekliyorum.bir kaç kere elimde kendim pirinçunuyla yaptım.doktorumuz mama istemiyor.oda yemek vermemi istiyor.zaten veriyorum.ama sevmediği sebzeyi günde iki kereye çıkaramam.ben meyveli yoğurt vermiyorum.sadeyi çok seviyor.bazen elimde günlük sütle yapıyorum bazende babmix sade alıyorum.
sadece karar veremediğim devam sütü oldu en iyisi hipp diyorlar.

canım mll lere fazla takılma bence bunlar pra tuzağı tamam 500 ml diyorlar bangır bangır ama bende basta takardım sımdı pek dusunmuyorum cunku 500 ml ek gıdayla bırlıkte alacagı kalsıyum mıktarıymıs...bebeğin ayarını kendı belırleyecektır...ama mamanın hazırlandıktan sonrakı cc si önemli yanı 100 cc suyla yaptıgın mama yı 110 cc say

bir de kahvaltılarını nıey hep mamayla hazırlıyorsun 7 tahıllı falan bıraz daha dogal sızlerın yedıklerı seylere alıstır bana kalırsa..yumurtayı peynırı ekmegı tek tek ver...ekmek sert gelırse sutle yumusatabılırsın..bebek ekmeklerı var onlardan kullanabılırsın yaa da unonun sutlu yumurtalı ekmeklerı var ...ben su karısık mamaları pek haz etmıyorum da..pekmezını de ayrı ver tatlara ayrı alıssın ve de doğalına

saol canım pekmezi ayrı veriyorum biraz ağır geliyor bende azıcık karıştırıyorum.bende ayrı verilmesi taraftarıyım.bebek ekmekleri aldım ama çok sert geldi.devam sütüylemi ıslatayım.aslında ıhlamura ıslatanlar var ama ben ıhlamuru ayrı içiriyorum kaşıkla.ne bileyim cici bebeyi seviyor doysun diye.aslında hazırı sevmiyorum ama bazen ister istemez oluyor.ama kesinlikle meyve püreleri elde yapılmalı tatları çok alakasız hazırların.
peki yumurta ve pekmez yetmez kahvaltıda bir de ekmek deneyim ama onuda mecbur sütle ıslatmam lazım.cici bbe vermeyimmi.

ekmeği sütle ıslat ben genelde pekmez suruyorum uzerıne ve sıcak suyla ıslatıyorum sutunu ayrı ıcırıyorum ...ama sutlede olur...bebe bıskuvısı ne bıleyım kahvaltıda bence damak tadı acısından olmamalı ..normale yakın seylere alıssın ne de olsa bolca seker var bebe bıskuvılerınde...ve de gluten soya lesıtını...

süt derken normal sütmü oda yasak çünkü.bence hipp marka süt en iyisi.birkere kötü haber çıktı oda düzeltirirldi.tek organik süt.bu arada bebe biskivisinide alacağım şekeri yok yumurta yok içinde.bugün ekmek içi verdim.ıhlamura ıslattım pekmezle tatladırdım.arada cici bebe olarak onu veririm artık.ya canım herşeyde var günlük süt alıyoruz hepsinde var.ama en azından kaliteli olanını tercih etmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…