Hipotiroidi rahatsızlığı olanlar buraya

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
arkadaşlar gebe kalmaya engel bi hastalıkmış hipotiroidi. ve tsh hormonunun yüksek olması belirtisi. bu sorunu yaşayanlar varsa yazabilirmisiniz başka belirtileri neler ve nasıl tedavi ediliyor

Merhabalar , ben hipotiroid hastasıyım. hamilelik düşünüyorum fakat TSH değerim 3.77 çıkti bu deger engel olacak kadar yuksek mı? Döktora gideceğim ama bilenler varsa ;en yakın ne zaman düzene girer bir an önce cocuk sahibi olmak istiyorum...sanırım adet duzensızlığım de buna bağlı

Ben de hipotiroidi hastasıyım. Başka topiklerde de yazmıştım. 1 buçuk senedir ilaç kullanıyorum ve düzenli olarak kan tahlili yaptırarak tsh değerimi kontrol ediyorum. Herkes hipotiroidinin hamile kalmaya engel olduğunu söylüyor ama ben korunurken hamile kaldım. Yani ilaçlarınızı düzenli olarak kullanırsanız tsh değeriniz de 1,5 - 2 arasında olursa hamilelik için bir problem olacağını sanmıyorum. İlaçları düzenli kullanmak önemli. Çünkü ben ilk başlarda pek dikkat etmemiştim ve o zaman hiçbir faydasını görmedim.

Düzenli kontrol ve ilaç kullanımı çok önemli .bende de var ilaç kullanmaya başladıktan bir yıl sonra hamile kaldım.sanırım ne kadar uzun süreli tsh yüksek olarak yaşanmış bu önemli. 3.77 de çok yüksek değil.allah hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşaallah

merhaba arkadaşlar bende hipotiroid hastasıyım,ve gebelik düşünüyorum benim değerlerim baya yüksekti 7.51 doktorum euthyrox 25 mg ilaç verdim 5.21 düştü 1 ayda çokda düzenli kullandığım söylenemezdi doğrusu...sonraki ay degerimde bir değişiklik olmadı daha sonra doktorum dozunu yükseltti ve ben çok dikkat ettim her sabah aynı saatte içtim ve şuan 2.35 çok şükür...hem kendimiz için hemde gebelikte bebeğin zihin ve beden gelişiminde çok önemliymiş...

Bir de hipotiroidi bende çok kilo yapmıştı. Ben ilaçlarımı düzenli kullanmaya başladıktan sonra 6 ay içinde 25 kilo verdim.

Bir de hipotiroidi bende çok kilo yapmıştı. Ben ilaçlarımı düzenli kullanmaya başladıktan sonra 6 ay içinde 25 kilo verdim.

sadece ilaç kullanarakmı verdin kiloyu. ben de hipotroidi hastasyım. şuan ilaç kullanmıyoprum şükürler olsun. ama kiloları veremedim. ev işi hariç hareket etmiyorum ondan biliyorum. düzenli yürümek lazım. Allah bütün hastalara şifa versin İnşallah.

Amin inşallah. 2 ayda sadece ilaçla 10 kilo verdim. Sonra yürüyüş yapmaya da başladım. Yürüme bandım var. Her akşam yarım saat yürüdüm. 4 ayda 15 kilo daha verdim. Yürüyüş yapmasam kilo vermeye devam eder miydim onu bilmiyorum ama 6 aydır da kilomu koruyorum sadece ilaç kullanıyorum şu an.

daha hafta sonu öğrendim gebeliğimi. en son ölçümde ağustos ayında 4.56 gibi bir değerdeydi tsh...iki aydır düzenli ilaç kullanıyorum hafta sonu yapılan tahlillere göre tsh 2.61 çıkmış doktorlar gebelik süresince 2nin altında tutmaya çalışıyorlarmış..öğrenince endişelendim acaba bebeğim içi bir risk taşır mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…