• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipotiroid Hastaları İçin Liste...

SEDA_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2008
1
0
86
Ankara
Sitedeki tüm arkadaşlar.Mutluluğumu ve belkide benim gibi mutlu olabilecek arkadaşlar olabilir diye bu satırları sizlerle paylaşmak istedim.
Ben Hipotroid hastasıyım ve bu hastalığı geç öğrenmem nedeniyle tedavi geç başladığı için 1 yılda toplam 12 kilo aldım hızlı olarak.Beni görenler şaşırıyordu artık .Ne oldu sana arımı soktu, bu nehal diyenler, üzülüp yüzüme bir şey söylemeyip acı dolu gözlerle bana bakanlarla geçen 1 yıl..
İlaç tedavisi ve yemek işine dikkat ettiğim halde hiç kilo veremiyordum ve artık kendimi
bırakmıştım.Moralmen çökmüştüm ,kendimi ben bile tanıyamıyordum artık.Sonra birgün kendime sen ne yapıyorsun kendine gel dedim ve o günden sonra kiloyla mücadelem başladı..
Spor , yürüyüş, yediklerime dikkat etme ile çok yavaşta olsa kilo vermeye başladım.2 kiloyu elma hapı ile verdim..11 ay sonunda 4 kilo vermiştim ama benim hala vermem kilolarım vardı..Bir gün işyerinde bir arkadaşım bana bir diyet listesi verdi.15 gün içinde fazla kilosu olanlar 10 kilo, daha az kilo sorunu olanların ise 5-6 kilo verebildiği yazılıydı listede..
Hemen ertesi gün bu diyete hemen başladım..Kolay gibi görünüp oldukça zorlayıcı bir diyet , korkuç bir irade istiyor..15 gün gerçekten çok zorlandım diyebilirim ama toplamda 5 kilo verdim.Artık sadece 4-5 kilo fazlalığım kaldı.Öyle çok mutluyumki , hayata bakış açım bile değişti.Artık yine eski ben olmuştum bendim artık..Herkes mükemmel kilo verdiğimi söylüyor.Ama diyetten sonra hala yediklerime çok dikkat ediyorum ama spor yapamıyorum.İşlerim oldukça yoğun ve eve geldiğimde çok yorgun oluyorum..Yanlız bu diyetten sonra aşırı bir halsizlik oldu o yüzden vitamin kullanıyorum..
Daha sonra bir arkadaşım eşi için bu diyeti istedi oda başlamış henüz tamamlamadı ama o bir haftada 5 kilo vermiş. Belkide benden daha kilolu olduğu için olabilir.
Listeyi yazıyorum arkadaşlar.Sanırım bu bölüme yazılıyor.kaydirigubbakcemile5

Aşağıdaki liste 1 hafta dolduğunda tekrarlanacaktır.
Sabah kahvaltıları her gün aynı yenilecek:

1 dilim kepek ekmeği,
kibrit kutusu büyüklüğünde peynir (dilediğiniz çeşit olabilir)
şekersiz çay,kahve

PAZARTESİ:

ÖĞLE:
İki adet katı pişmiş yumurta.
Domates, salatalık, (miktar yok istediğiniz kadar.)

AKŞAM:
8 tane ızgara köfte (ekmek içi konulmadan yapılacak)
Limonlu Salata (dilediğiniz salatayı kullanabilirsiniz,sınır yok.)

SALI:

ÖĞLE:
1 simit
1 bardak ayran

AKŞAM:
Haşlanmış Tavuk (yarım tavuk yiyebilirsiniz)
Salata

ÇARŞAMBA

ÖĞLE:
200 gr. yoğurt (kaymaksız)
1 dilim kepek ekmeği
Salatalık (sınırsız)

AKŞAM:
2 Büyük dilim ızgara et (ya da bir büyük ızgara balık)
Salata

PERŞEMBE

ÖĞLE:
200 gram haslanmış patatesten yapılmış salata içine domates, taze soğan, salatalık eklenecek.limon ve hardal da konabilir, yağ yok.

AKŞAM:
6 adet kuzu pirzola
Salata

CUMA

ÖĞLE:
2 yumurta ile yapılmış domatesli menemen
Salata

AKŞAM:
1 büyük tabak haşlanmış yağsız makarna,
Yoğurt

CUMARTESİ

ÖĞLE:
Haşlanmış 2 adet sosis
Salata

AKŞAM:
3 adet (az pirinçle yapılmış) biber,domates ya da kabak dolması
2 kaşık yoğurt

PAZAR

ÖĞLE:
100 GR. beyaz peynir
1 dilim kepek ekmeği
salatalık,domates

AKŞAM:
şiş ızgara
Salata

Kurallar:
Aralarda acıktıkça, salatalık, marul, havuç yenilebilir.
İçecek olarak şekersiz olarak her şey içilebilir.
Salatalar yağsız olacak.
Muzaffer Kuşhan

YAPACAK OLAN TÜM ARKADAŞLARA BAŞARILAR DİLERİM..kaydirigubbakcemile5

Back