• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipofiz tümörü

Pamuklu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2019
188
156
53
29
Kızlar bi kaç gün önce hipofiz bezinde 5.5 mm tümör olduğunu öğrendim dostinex yazdılar çok korkuyorum ilaçla küçülmezse ameliyat diyolar aranızda bilen var mı ya da atlatan

Kızlar bi kaç gün önce hipofiz bezinde 5.5 mm tümör olduğunu öğrendim dostinex yazdılar çok korkuyorum ilaçla küçülmezse ameliyat diyolar aranızda bilen var mı ya da atlatan
şimdi sana kızacağım :sinirli: ben sana demedim mi korkma diye? bak kanlı canlı örneği benim diyorum. ne ilaç ne ameliyat... sıfır tedavi! 2013'ten beri sapasağlamım çok şükür. benim kendiliğinden geçti senin de geçecek merak etme. ameliyat diyenlere de hemen inanma bakalım. gerekirse başka doktora git.

Hipofiz bezi beyinde bulunan, santral hormonların birçoğunu salgılayan küçük bir bez. Tümörlerine baktığımız zaman çoğu tümörü hiçbir hormon salgılamıyor. Ancak hormon salgılayan tümörleri de sık.

Baktığın zaman Prolaktin, Büyüme hormonu, FSH, LH, TSH, ACTH gibi hormon salgılayan tümörler olabilir. Eğer tümör prolaktin salgılıyorsa tedavisi ilaçla yapılabilir. Diğer hormonları salgılayan tümörlerinse direkt ameliyat edilmesi gerekir.

Prolaktin süt salgılamaya yarayan bir hormondur. Dopamin hormonu tarafından prolaktinin salgılanması engellenir. Sana başlanan "dostinex" ilacı kabergolin etken maddesine sahiptir ve prolaktin salınımını azaltır.
Sana bu ilacın yazılmasından tümörün "prolaktinoma" olduğunu anlıyoruz.
Vücudunda memelerinden süt gelmesi, libido azalması gibi şikayetler oluşmuş olabilir. Prolaktinin böyle etkileri var çünkü.

Bu ilaç senin tümörünün önce prolaktin salgılamasını kesecek, şikayetlerin gerileyecek, sonrasında da boyutunu küçültüp etrafına baskı yapmasına, diğer bölgelere zarar vermesini engelleyecek. Sen de hayatına mutlu mesut devam edeceksin :)

Merhaba kullandiginiz ilaçlar iyi geldi mi. gecti mi hastaliginiz

Merhaba kullandiginiz ilaçlar iyi geldi mi. gecti mi hastaliginiz
Hipofiz gland sağ yarımında tabana yakın yerleşimli yaklaşık 1.2 mm boyutunda, post-kontrast serilerde glanda göre az ve geç kontrast tutulumu gösteren mikroadenom açısından şüpheli milimetrik sinyal izlenmiştir. Klinik ve laboratuvar bulguları ile birlikte değerlendirilmesi önerilir.
Benim sonuçta böyle çıktı bir bakarmısınız

Hipofiz gland sağ yarımında tabana yakın yerleşimli yaklaşık 1.2 mm boyutunda, post-kontrast serilerde glanda göre az ve geç kontrast tutulumu gösteren mikroadenom açısından şüpheli milimetrik sinyal izlenmiştir. Klinik ve laboratuvar bulguları ile birlikte değerlendirilmesi önerilir.
Benim sonuçta böyle çıktı bir bakarmısınız
Cok anlamiyorum ama boyutu cok küçük ameliyat edilmez sanirim.. ilaca bile gerek duymayabilir doktor..
Gosterdiniz mi sonucu

Back