Hipofiz mr prolaktin yüksekliği

asdfgh12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2020
430
184
29
Merabalar sbenim prolaktin 2 ay önce 83 falandı bu ay 60 doktor mr istedi endokrin bölümü ve bugün 2 mm bu hormonu salgılayan hücrelerde büyüme var dedi ama ben hatırlıyorum 3 yıl öncesinde falan da bu değerim yüksek çıkmıştı 1 yıl olacak nerdeyse evleneli bebek istiyoruz doktor bu engel olabilir dedi kadın doğum da yumurtaların var falan demişti hormonlarını düzelt sonra görüşürüz demişti daha gitmedim endokrin de bi ilaca başlatacak bugün benim gibi olanlar var mı nasıl yapalım çok zor şeyler bunlar yardımcı olun lütfen

Hipofiz adenomu iyi huylu bir tümördür. Hipofizde birçok hormon salgılanmasına rağmen bu tümörler genellikle prolaktin salgılar. Bu tümörler genellikle boyut olarak büyümez ve etrafa yayılım yapmazlar.

Prolaktin vücudunuzda adet düzensizliği, libidoda düşme, memelerinizden süt gelmesi gibi etkiler yapabilir. Ayrıca LH ve FSH seviyelerinizi bozduğu için gebe kalmanıza engel olabilir.

Dopamin hormonu ise prolaktini baskılar ve kötü etkileri ortadan kaldırır. Endokrin doktorunuz bu ilacı başlayacaktır muhtemelen. İlacın etkilerini olumlu anlamda görebileceğinizi düşünüyorum. Geçmiş olsun.

Merabalar sbenim prolaktin 2 ay önce 83 falandı bu ay 60 doktor mr istedi endokrin bölümü ve bugün 2 mm bu hormonu salgılayan hücrelerde büyüme var dedi ama ben hatırlıyorum 3 yıl öncesinde falan da bu değerim yüksek çıkmıştı 1 yıl olacak nerdeyse evleneli bebek istiyoruz doktor bu engel olabilir dedi kadın doğum da yumurtaların var falan demişti hormonlarını düzelt sonra görüşürüz demişti daha gitmedim endokrin de bi ilaca başlatacak bugün benim gibi olanlar var mı nasıl yapalım çok zor şeyler bunlar yardımcı olun lütfen
Merhaba benimde prolaktinik 54.30 çıktı ben evliyim 2 tane çocuğum var ama gogusumden 2 buçuk yıldır süt geliyor hipofiz mr çektirdim görüntüler bar ama daha sonuç çıkmadı

Elimde böyle bir görüntü var ama siz anlarmısinız birşey daha önce çektirdiğiniz için

Eklentiler

• Screenshot_20210817-200010.png
    Screenshot_20210817-200010.png
    224,7 KB · Görüntüleme: 279
X