• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipofiz Adenomuna Bağlı Prolaktin Yüksekliği

utopya06

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
16.912
27
408
Ankara
birkac gun once hipofizimde 5mm adenom oldugunu ogrendim
buna bagli olarak prolaktinim 96 cikti
ben de fsh lh gibi degerler guzel cikti
gogsumden sut gelmiyor
adetlerim de duzenlidir
benim gibi bu sorunu yasayanlar tedavi sureclerinden bahsederlerse cok sevinirim
ayrica hic cocugum yok ve cocuk istiyoruz

canım benim eskiden vardı ama şimdi yok çok şükür 4 sene boyunc prolaktinimi düşürmeye çalıştı salak doktorlar hep ilaç kullandım baskılansın diye bnmde göğüsümden süt gelmiyordu adettede problem yoktu ama gebe kalmak istediğim için engel dediler 4. senenin sonunda hastalığım bir prof. sayesinde anlaşıldı tiroid hastasıymışım tiroid tedavi edilmediği için sürekli prolaktinim yükseliyormuş . şimdi ilaçlarmı kullanıyorum ve prolaktinim en fazla 20 cıkıyor yani çok normal :) sanada tavsiye ederim bir endokroloji bölümünde muayne ol .

bendede aynı sorun vardı.uzun sure ılaç ıctım sonra ben sıkılıp bıraktım.goğsumden sutte gelıyodu cok deıl sadece sıkınca goruyodum.cocugum olmaz dıyede korktum.evlendım cocugum hemen olmaz dıye rahattım.ama ılk aydan hamıle kaldım yanı hamıle kalmama engel olmadı.sımdıde ıkıncı bebegıme hamıleyım.o ilaçları bosunamı ıctım bılmıyorum.ama ılaçları ıctıkten sonra mr tekrarlandı adenom yok olmustu.sen yınede kullan ılclarını.adenom buyuyedebılır.korkulacak bısey yok ama.

teşekkürler
içimi rahatlattınız
endokrinden ptesi için randevu aldım gidicem
tiroite bakıldı o da sınırım az üstü ama tekrar baktırıcam
umarım benim de adenomum biran önce yok olur da kurtulurum bu dertten
ben de çocuk için düşsün istiyorum
hangi ilaçları kullandınız dostinex mi?

birkac gun once hipofizimde 5mm adenom oldugunu ogrendim
buna bagli olarak prolaktinim 96 cikti
ben de fsh lh gibi degerler guzel cikti
gogsumden sut gelmiyor
adetlerim de duzenlidir
benim gibi bu sorunu yasayanlar tedavi sureclerinden bahsederlerse cok sevinirim
ayrica hic cocugum yok ve cocuk istiyoruz

öncelkle geçmş olsn bende habire edet düzenszliği yaşayp söktrücüler kullanrdm meğer hem troid hemde hpofiz adenomu varmş ama korkma takipteysen
prolaktin (st) hormonu ve polikistik over - Jinekolog (jinekolok) Dr. Kaan Kocatepe bu linki okuyablrsin
ne kadar vahim bir durum olmasada beyin denince tümör denince ürküyor insan lakin takdir bundada br hayr var dyelim
2sene önce nörölöjik muaynede öğrendim prolaktnmde yuksekti doktrlar bebeğe scak bakmıyordu ama ben yeni evlydm bebek istyordum hemn hamilede kaldm kadın d. doktorm ihtmal ble vermemişti ama tıp herşeyi bilemez:19:
bebeğim oldu no problem :56: lakin doktr sütü braktr dedi oda çook zordu:14:
şmdi kontrolde herşey süt sıkınca geliyor braz endşelym ama bakalm ne olr dahlye doktorum bana bu adenomu stres üzüntü gbi şeylern tetkledini söylemişti endokrnme soracağım eğer öyleyse işim zor..:50:
yinede hayat güzel..:49:

Back