• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöroşirürji hipofiz adenomu ilaç tedavisi

smileypain

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2013
1
0
6
34
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Hipofiz bezimde 4,5mm lik bir adenom olduğun öğrendim. Prolaktin hormonu salgılayan bir adenom,dr ilaç tedavisi önerdi. Bu ilaç tedavileri ortalama 2-3 arası sürüyormuş. Ben 4 aylık evliyim ve seneye hamile kalmayı planlıyordum. Aranızda bu ilaç tedavisini olup biten sonrasında da hamile kalan var mı, ya da tedavi sırasında hamile kalan.Yorumlarınıza çok ihtiyacım var.
Teşekkürler

canım merhaba;
bende de adenom var ve 8 mm 3 ay once bebek isterken öğrendik.3 aydır tedavı goruyorum,6 ayı doldurunca mr cekılecek insallah küçülür . başlarda panik ve stres oluyor ınsAN AMA zaten stres kaynaklı bir hastalık.rahat olmak ve boyle yasamaya alısmak en ıyısı.herşey bizim için :)
:1:

Bende de aynı problem var hazıran ayından beri dostınex ıcıyorum eylulde ıkıncı mr cektırdım bıraz olsa kuculdugunu gorduk ama ılac dozajını azalttı doktorum, oyuzden tedavı surecım uzayacak yani mart ayına kadar ıcıp tekrar mr cektirecem. İnşllh o vakte kadar guzel haberler alırım. Bnde merak edıyorum bole olupta hamıle kalan var mı ? Rabbim hepimize bebiş nasip etsin :))

Bende de aynı problem var hazıran ayından beri dostınex ıcıyorum eylulde ıkıncı mr cektırdım bıraz olsa kuculdugunu gorduk ama ılac dozajını azalttı doktorum, oyuzden tedavı surecım uzayacak yani mart ayına kadar ıcıp tekrar mr cektirecem. İnşllh o vakte kadar guzel haberler alırım. Bnde merak edıyorum bole olupta hamıle kalan var mı ? Rabbim hepimize bebiş nasip etsin :))

canım senın kaç mm idiadenom? 6 ayda nekadar küçüldü ? ve dostinexi nekadarlık kullanıyordun?

canım senın kaç mm idiadenom? 6 ayda nekadar küçüldü ? ve dostinexi nekadarlık kullanıyordun?

Ilk ilacımı tam tablat 3 gunde bır hazıranda almaya basladım ikinci mr de eylulde cektırdım. Ikı cd yı karşılştırdk; ılkı 7 ye 5 mm ıkıncı cd de 5e 3 mm gorduk cok şükür. Eylulden sonra yarım tablet al dedı doktorum ki hala kullanıyorum mart ayna kadarda kullanmam lazımmış. İşte şuan mart ayının gelmesini sabırsızlıkla beklıyorum..sen ılacını nasıl alıyorsun ?

Son düzenleme:
ağustosta cıktı hastalıgım,bende agustosta basladım tedavıye 8mm adenom şubat sonunda mr cektırıcem,kendimde mr teknısyenıyım ama ınankı giremedim,insan kendi olunca canı tatlı oluyor sanırım...:18:
ben haftada 2 gün yarım tablet kullanıyorum dostinex i.
bebek için ne önerecek bakalım zaman neyi gösterecek...
stresten uzak durmaya çalışıyorum .Rabbim hepimize şifa versin inşallah canım şubatta bilgilendiririz birbirimizi yine.:16:

ağustosta cıktı hastalıgım,bende agustosta basladım tedavıye 8mm adenom şubat sonunda mr cektırıcem,kendimde mr teknısyenıyım ama ınankı giremedim,insan kendi olunca canı tatlı oluyor sanırım...:18:
ben haftada 2 gün yarım tablet kullanıyorum dostinex i.
bebek için ne önerecek bakalım zaman neyi gösterecek...
stresten uzak durmaya çalışıyorum .Rabbim hepimize şifa versin inşallah canım şubatta bilgilendiririz birbirimizi yine.:16:

Canim her doktorun ilac tedavisi degisiyor.Rabbim sifa versin bize ve hasta olan herkese... Stersten uzak kalmaliyiz ama ben malesef stresliyim ve suan yurtdisinda ailemden uzak dort duvar arasinda yasadigim icin ister istemez sters oluyor :( Mr teknisyenisin ve girememissin beni hic sorma yaa normal bir igneden aglayacak kadar korkarim :( ilac bir anlik sicaklik veriyor ya resmen titriyorum orda ikinci gecisimde de igneyi elimi batirip 5 dk beklettiler ben o sirada hungur hungur agliyor ve titriyorum :((( ama iste mecburuz insallah ikimizinde son gecisi olur ... Insallh canim haberini bekliyecem .. Allaha emanet ol

kizlar seneler once mr cektirdigimde bi sorun yok denmisti.. 3 sene oluyor kontrole gitmedim.. tekrar ediyor mu bilmiyorum.. bebegim oldu Allaha bin sukur.. bur problemim yok ama acaba gitmek gerekiyor mu ara ara

Back