• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipofiz adenomi ameliyatı

ilaçla küçülebilir ama tamamen yok olmuyor malesef.. büyüme olasılığı da var ama kişiden kişiye değişiyor.. bu tümörün yapısı ile de ilgili.

bana ameliyat dedi. 5 mmlik.yArın tekrar mr' a gireceğim. dinamik mr diyor. daha gelişmiş bir mr mış..bakalım bunun sonucu hemen ameliyat diyor doktor.üstelik bende hipertiroidde çıktı. iyice bunalttı valla...:((((

ALLAH HERKESE şifa versin...

Son düzenleme:
bana ameliyat dedi. 5 mmlik.yArın tekrar mr' a gireceğim. dinamik mr diyor. daha gelişmiş bir mr mış..bakalım bunun sonucu hemen ameliyat diyor doktor.üstelik bende hipertiroidde çıktı. iyice bunalttı valla...:((((

ALLAH HERKESE şifa versin...

doktoruna güven bence, vücudun sağlıklıyken bu tümörün salgıladığı hormonlar yüzünden sağlığını kaybediyorsun, yaşam kaliten düşüyor. eğer ilaçla kontrol edilemiyorsa ameliyattan korkma, riski de çok azmış bak... bir de ayrıca hipertiroidi için tedavi görmen gerekebilir, atom tedavisi uyguluyorlar... onca ilaç, ne bileyim... kurula da girmiştin galiba, birden fazla doktor onaylamıştı sanırım yanlış mı hatırlıyorum... inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun, Allah yardımcın olsun...

doktoruna güven bence, vücudun sağlıklıyken bu tümörün salgıladığı hormonlar yüzünden sağlığını kaybediyorsun, yaşam kaliten düşüyor. eğer ilaçla kontrol edilemiyorsa ameliyattan korkma, riski de çok azmış bak... bir de ayrıca hipertiroidi için tedavi görmen gerekebilir, atom tedavisi uyguluyorlar... onca ilaç, ne bileyim... kurula da girmiştin galiba, birden fazla doktor onaylamıştı sanırım yanlış mı hatırlıyorum... inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun, Allah yardımcın olsun...

evet sağlığım iyice bozuldu. bir an önce ameliyat olmam gerek. kuruldan haber bekliyorum yarın belli olacak ameliyat günüm.. hipertiroid içinde daha ilaç verilmedi. bakalım onun içinde radyoaktif iyot veriliyromuş. hayırlısı bakalım.

ALLAH HERKESE ŞİFA VERSİN.

merhaba canım şu an 34 yaşındayım ama hemen hemen bu hastalığa 23 yaşlarında yakalandım o zamanlar drlar sürekli dostinex verip hormonu düşürüyorlardı tek iyi yönüm şu anda biri 8 diğeri 4 yaşında 2 çocuğum var düşünce eğer başka problem yoksa hamile kalınır bence ameliyatı 1cm olmadan önermiyorlar yani şiddetli baş ağrısı yada görmeye bir etkisi varsa o zaman dedi hamileliktede adenomun büyümüyceğini korkulacak bir şey olmadığını söylüyorlar dünkü dr ilaçla bastırılıp hatta bazı hastalarda küçüldüğünü gördük dedi valla ben bu sütten kurtulamadım aman boş verin farzedin geçmek bilmeyen bir gribe tutulduk :nazar:

merhaba ben 21 yaşındayım bir sene önce prolaktin hormonum 61 çıktı mr istediler 3 mm adenom çıktı endokrine gittim sonrasında tehlikeli değil diyip gönderdiler şimdi göğüslerim büyüdü ve çok ağrı yaıyo aynı zamanda baş ağrılarımda oluyo tekrar dr gittm yine tahlil yaptılar prolaktin 81.90 çıktı bi daha emara girdim 6 mm olmuş ancak doktorlar ne ilaç veriyo nede başka bişe yapıyo ne yapacağımı bilemedim korkuyorum artık ne yapabilrim bi öneriniz var mı

merhaba ben 21 yaşındayım bir sene önce prolaktin hormonum 61 çıktı mr istediler 3 mm adenom çıktı endokrine gittim sonrasında tehlikeli değil diyip gönderdiler şimdi göğüslerim büyüdü ve çok ağrı yaıyo aynı zamanda baş ağrılarımda oluyo tekrar dr gittm yine tahlil yaptılar prolaktin 81.90 çıktı bi daha emara girdim 6 mm olmuş ancak doktorlar ne ilaç veriyo nede başka bişe yapıyo ne yapacağımı bilemedim korkuyorum artık ne yapabilrim bi öneriniz var mı[/QUOTE

Öncelikle herkese acil şifalar dliyorum..

Aranızda cushıng hastası olan varmı bilmiyorum :( 17 temmuzda bana cushıng tanısı konuldu beyın mr ve hıpofız mr cekıldım .5 mm sol kısımda bır anedom yanı tümör gozuktugunu soyledı dr.. bır takım testler ıstendı hormon testlerı bugun sonucla bırlıkte amelıyat mı degılmı onu kararlastırıcaz..

bu hastalıkda ılk basta bende asırı kılo alma arka sırt bolgesınde ıkı omuz arası yanı kurek kemıgımde sıskınlık ayakda buyume 38 numaradan 40 gıyorum su an 1 yılda oldu bu durum.. adet duzensızlıgı en belırgın ozellıgı devamlı bas agrısı olmaya baslamıstı mıgren dıyordum ama degılmıs.. kıllanma gıbı bır sorunum olmadı ama yuzumde sıstı ay dede yuzu denılen gıdık bolegesıne kadar..

bu durumu yasayan yada tedavısı amelıyat yada ılacla olmus cushıng hastası olan kısıler varmı ?

ne güzel bir siteymiş burası... okudukça gördükçe seviniyorum burayı keşfettiğime... aradığın arayabileceğin,
arama ihtimalin olan hatta olmayan, aklına gelen gelmeyen her şey var.... gerçi başlık eskimiş ama yaşadığım için kendimden biliyorum, yine de deneyimlerimi paylaşmak istedim birine faydası olursa diye... ağustosun 20 sinde ben hipofiz adenomu ameliyatı geçirdim... süreç şöyle gelişti: son bir senedir adet göremiyodum... 14 ay içinde 4 kere adet gördüm üçü tarlusal, sonuncusu cylo progynova ile... strestendir, kilodandır geçer bilmem ne derken süreç uzadı... bir kadın doğumcu ultrasonla baktı bişey yok, olursun adet dedi gönderdi, anti depresanı verip savdı... 3-4 ay daha oyalandım... bi yandan da , ikinci çocuğu hiç düşünmeyen ben, yaşım geçmeden doğursam mı ki triplerine girdim... dur dedim bi kadın doğumcuya daha gideyim; hem adetimi düzene sokayım hem de güzel bi diyetisyen , spor salonu olayına girip kilo vereyim diye pllanlar yapıyorum... kadın doğumcu uyuz bana çok kaba ve cesaret kırıcı davrandı... bu kadar kiloyla sende kesin bi sürü hastalık vardır bilmem ne diyerek beni kovar gibi dahiliyeciye gönderdi... dahiliyeci de diyetisyene... aylarca diyet yaptım... kilo veremiyorum, insanlar gizlice yiyorum sandılar... sürekli uykum var , yorgunum, hareketlerim yavaşladı... mutsuzum , huzursuzum, sürekli esniyorum ayakta duracak halim yok.. dinleneyim diye yattıkça baş ağrım artıyor...insan bedenini dinlemesini bilmiyor işte... kendine yakıştırmıyosun... başım ağrıdı, sinizüt , migren dedim... uyku problemi çektim stresten dedm... kilo aldım, metabolizmam yavaş dedim...adet göremiyorum kilodan stresten dedim...arkadaşımnın sayesinde fakülteye endokrin uzmanına gittiğim gün hayatım tamamen değişti... guatr, hashimoto ve hipofiz makroadenomu çıktı... dedi ki doktor, guatr olmuşsun çünkü hashimoto var yani bağışıklık sistemin troidine saldırmış, beyninde de 2, 5 cm, evet yanlış görmüyorsunuz çünkü burda herkes 3 - 5 milimetreden bahsediyor, tam 25 mm makroadenom var mutlaka ameliyat dedi... fakültede çok iyi bir doktora ameliyat oldum... şuan iyiyim... hayat boyu endokrin gözetiminde, düzenli mr ve ilaçla yaşayacağım artık ama yaşamak çok güzel.... benimki hormon salgılamayan cinstendi... şubatta kontrol mr ında tamamen geçip geçmediği belli olacak... prölaktinim ameliyattan önce 65 ile 85 arası değişiyordu şuan 11 küsürlerde... diğer değerlerim de normala döndü... ben hayatımın kıymetini anladım, sevdiklerim eşim ailem üzerime titredikçe şımardım ve kendimi daha çok sevmeye karar verdim... hastalık mı.? amaaaaaannnn koy gitsin :D

ne güzel bir siteymiş burası... okudukça gördükçe seviniyorum burayı keşfettiğime... aradığın arayabileceğin,
arama ihtimalin olan hatta olmayan, aklına gelen gelmeyen her şey var.... gerçi başlık eskimiş ama yaşadığım için kendimden biliyorum, yine de deneyimlerimi paylaşmak istedim birine faydası olursa diye... ağustosun 20 sinde ben hipofiz adenomu ameliyatı geçirdim... süreç şöyle gelişti: son bir senedir adet göremiyodum... 14 ay içinde 4 kere adet gördüm üçü tarlusal, sonuncusu cylo progynova ile... strestendir, kilodandır geçer bilmem ne derken süreç uzadı... bir kadın doğumcu ultrasonla baktı bişey yok, olursun adet dedi gönderdi, anti depresanı verip savdı... 3-4 ay daha oyalandım... bi yandan da , ikinci çocuğu hiç düşünmeyen ben, yaşım geçmeden doğursam mı ki triplerine girdim... dur dedim bi kadın doğumcuya daha gideyim; hem adetimi düzene sokayım hem de güzel bi diyetisyen , spor salonu olayına girip kilo vereyim diye pllanlar yapıyorum... kadın doğumcu uyuz bana çok kaba ve cesaret kırıcı davrandı... bu kadar kiloyla sende kesin bi sürü hastalık vardır bilmem ne diyerek beni kovar gibi dahiliyeciye gönderdi... dahiliyeci de diyetisyene... aylarca diyet yaptım... kilo veremiyorum, insanlar gizlice yiyorum sandılar... sürekli uykum var , yorgunum, hareketlerim yavaşladı... mutsuzum , huzursuzum, sürekli esniyorum ayakta duracak halim yok.. dinleneyim diye yattıkça baş ağrım artıyor...insan bedenini dinlemesini bilmiyor işte... kendine yakıştırmıyosun... başım ağrıdı, sinizüt , migren dedim... uyku problemi çektim stresten dedm... kilo aldım, metabolizmam yavaş dedim...adet göremiyorum kilodan stresten dedim...arkadaşımnın sayesinde fakülteye endokrin uzmanına gittiğim gün hayatım tamamen değişti... guatr, hashimoto ve hipofiz makroadenomu çıktı... dedi ki doktor, guatr olmuşsun çünkü hashimoto var yani bağışıklık sistemin troidine saldırmış, beyninde de 2, 5 cm, evet yanlış görmüyorsunuz çünkü burda herkes 3 - 5 milimetreden bahsediyor, tam 25 mm makroadenom var mutlaka ameliyat dedi... fakültede çok iyi bir doktora ameliyat oldum... şuan iyiyim... hayat boyu endokrin gözetiminde, düzenli mr ve ilaçla yaşayacağım artık ama yaşamak çok güzel.... benimki hormon salgılamayan cinstendi... şubatta kontrol mr ında tamamen geçip geçmediği belli olacak... prölaktinim ameliyattan önce 65 ile 85 arası değişiyordu şuan 11 küsürlerde... diğer değerlerim de normala döndü... ben hayatımın kıymetini anladım, sevdiklerim eşim ailem üzerime titredikçe şımardım ve kendimi daha çok sevmeye karar verdim... hastalık mı.? amaaaaaannnn koy gitsin :KK70:
Cok gecmis olsun ablam. Bende de 3 yil once 6 7 mm idi. Oyle bir killanma tuylenmeyi ozellikle kullanmiyorum bildigin artik sakl, kilo problemim ve ainen dedigin gibi cok yorulan diyetle zayiflamayan kalp ritim bozuklugundan dolayi spor yapamayan biriyim 1 yasinda oglum var hamilelikten sonra obezim artik. Oglumu sutten kesmeye calisiyorum nefes alip vermekte zorlaniyorum sismanim mutsuzum killarimdan utaniyorum ve hep yorgunum :( sen kilo verdin mi tedaviden sonra. Endokrin kilo icin diyetisyene gonderdimi. Kil tuy problemin var miydi seninde.

Cok gecmis olsun ablam. Bende de 3 yil once 6 7 mm idi. Oyle bir killanma tuylenmeyi ozellikle kullanmiyorum bildigin artik sakl, kilo problemim ve ainen dedigin gibi cok yorulan diyetle zayiflamayan kalp ritim bozuklugundan dolayi spor yapamayan biriyim 1 yasinda oglum var hamilelikten sonra obezim artik. Oglumu sutten kesmeye calisiyorum nefes alip vermekte zorlaniyorum sismanim mutsuzum killarimdan utaniyorum ve hep yorgunum :KK43: sen kilo verdin mi tedaviden sonra. Endokrin kilo icin diyetisyene gonderdimi. Kil tuy problemin var miydi seninde.
canım geçmiş oolsun...
Hayatım boyunca hep kilolu briydim maalesef hala da öyleyim.... evet defalarca diyetisyene gittim yada gönderildim...ama sorun nasıl diyet yapacağımı bilmemek değil yapamamak... her denemem daha çok kilo almakla sonuçlandı... şimdi artık sağlığımı korumaya ve kilomuda çok yavaş vermeye çalışyorum.. ayda bir kilo gbi bir hedef koydu eendokrincim.. artık 3 kilo verip 5 kilo almaktan 6 kilo verip 10 kilo almaktan sıkıldm. Bugünüme çok şükür.... sen de moralini bozma kendini sev... bebeğini düşün..mutsuz annenin çocuğuda mutsuz olur ... kıl tüy kilo koy gitsin canmın içi... kontrollerini ihmal etme... haberleşelim inşallah...sevgiler

canım geçmiş oolsun...
Hayatım boyunca hep kilolu briydim maalesef hala da öyleyim.... evet defalarca diyetisyene gittim yada gönderildim...ama sorun nasıl diyet yapacağımı bilmemek değil yapamamak... her denemem daha çok kilo almakla sonuçlandı... şimdi artık sağlığımı korumaya ve kilomuda çok yavaş vermeye çalışyorum.. ayda bir kilo gbi bir hedef koydu eendokrincim.. artık 3 kilo verip 5 kilo almaktan 6 kilo verip 10 kilo almaktan sıkıldm. Bugünüme çok şükür.... sen de moralini bozma kendini sev... bebeğini düşün..mutsuz annenin çocuğuda mutsuz olur ... kıl tüy kilo koy gitsin canmın içi... kontrollerini ihmal etme... haberleşelim inşallah...sevgiler
Sutten kesiyorum artik onu bugece onikiden sonra randevu alacagim endokrine benim ole hadi bir gunde kilo vereyim cabam yok sonucta her ay 1 kilo versek iki yilda 24 kilo kulaga hos geliyor ama sorun su ki garibanliktan diyet dahi yapamiyoruz karnimiz doysun diye ekmek princ hamurisi :) diyet zengin isi geliyor artik :) bakalim sonumuz hayrolsun insallah. Hayatimda ilk defa bu kadar kiloluyum ve acikcasi battal boya terfi etmek hic hosuma gitmedi herkes gibi. Dahada almam insallah :(

Back