ne güzel bir siteymiş burası... okudukça gördükçe seviniyorum burayı keşfettiğime... aradığın arayabileceğin,
arama ihtimalin olan hatta olmayan, aklına gelen gelmeyen her şey var.... gerçi başlık eskimiş ama yaşadığım için kendimden biliyorum, yine de deneyimlerimi paylaşmak istedim birine faydası olursa diye... ağustosun 20 sinde ben hipofiz adenomu ameliyatı geçirdim... süreç şöyle gelişti: son bir senedir adet göremiyodum... 14 ay içinde 4 kere adet gördüm üçü tarlusal, sonuncusu cylo progynova ile... strestendir, kilodandır geçer bilmem ne derken süreç uzadı... bir kadın doğumcu ultrasonla baktı bişey yok, olursun adet dedi gönderdi, anti depresanı verip savdı... 3-4 ay daha oyalandım... bi yandan da , ikinci çocuğu hiç düşünmeyen ben, yaşım geçmeden doğursam mı ki triplerine girdim... dur dedim bi kadın doğumcuya daha gideyim; hem adetimi düzene sokayım hem de güzel bi diyetisyen , spor salonu olayına girip kilo vereyim diye pllanlar yapıyorum... kadın doğumcu uyuz bana çok kaba ve cesaret kırıcı davrandı... bu kadar kiloyla sende kesin bi sürü hastalık vardır bilmem ne diyerek beni kovar gibi dahiliyeciye gönderdi... dahiliyeci de diyetisyene... aylarca diyet yaptım... kilo veremiyorum, insanlar gizlice yiyorum sandılar... sürekli uykum var , yorgunum, hareketlerim yavaşladı... mutsuzum , huzursuzum, sürekli esniyorum ayakta duracak halim yok.. dinleneyim diye yattıkça baş ağrım artıyor...insan bedenini dinlemesini bilmiyor işte... kendine yakıştırmıyosun... başım ağrıdı, sinizüt , migren dedim... uyku problemi çektim stresten dedm... kilo aldım, metabolizmam yavaş dedim...adet göremiyorum kilodan stresten dedim...arkadaşımnın sayesinde fakülteye endokrin uzmanına gittiğim gün hayatım tamamen değişti... guatr, hashimoto ve hipofiz makroadenomu çıktı... dedi ki doktor, guatr olmuşsun çünkü hashimoto var yani bağışıklık sistemin troidine saldırmış, beyninde de 2, 5 cm, evet yanlış görmüyorsunuz çünkü burda herkes 3 - 5 milimetreden bahsediyor, tam 25 mm makroadenom var mutlaka ameliyat dedi... fakültede çok iyi bir doktora ameliyat oldum... şuan iyiyim... hayat boyu endokrin gözetiminde, düzenli mr ve ilaçla yaşayacağım artık ama yaşamak çok güzel.... benimki hormon salgılamayan cinstendi... şubatta kontrol mr ında tamamen geçip geçmediği belli olacak... prölaktinim ameliyattan önce 65 ile 85 arası değişiyordu şuan 11 küsürlerde... diğer değerlerim de normala döndü... ben hayatımın kıymetini anladım, sevdiklerim eşim ailem üzerime titredikçe şımardım ve kendimi daha çok sevmeye karar verdim... hastalık mı.? amaaaaaannnn koy gitsin