Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
geçmiş olsun benim hastalığımı 3 beyin cerrahı 1 endokrin bir dahiliye ve bir jinekolog takip ediyor uzman oldum artık yani maalesef 3 ay oldu öğreneli ama çok koşturduk guatır bendede çıktı dün kontrolllere gittiğim doktorum troid ultrasonu istedi yaşınız kaç acaba genelde olgun bayanlarda orta yaş gurubunda oluyormuş ama benim yaşım daha 23....ameliyat ewresini merak ediyorum yani hangi süreçte oluyor bu ameliyat çünkü bu adenomun yok olma ihtimali yok sadece ilaç ile bastırılabiliyor...bastırılamassa neler oluyor peki???çocuğumda olmuyor bu durumda ve etkileri çok ağır maalesef bendede saç dönmesi,kilo alma,ara sıra çift görme,şiddetli baş ağrısı oluyor...
merhabalar ablacım benim göğsümden süt gelmiyor...genelde hep süt gelirmiş doğum kontrol hapı kullandığım için adetimde düzenli şaşırdım kaldı diğer etkiler ne alaka ozaman ayyy bu doktorlarda şaşırtıyo insanı
genelde okuduğum yerlerde hep süt gelmesini gördüm malesef benimde öyle ve bir türlü geçmedi geçeceğinide sanmıyorum doğum kontrol hapı sadece senin düzenli adet olmanı sağlar ama prolaktine hiç ama hiç bir etkisi yok bir dönem bende kullanmıştım canım eğer başka soruların olursa hiç çekinme çünkü ben çok mutlu olurum kendimi o zaman daha iyi hissediyorum bu konuları anlatacağım paylaşacağım tek yer burası
merhabalar bende de hipofiz mikroadenomu var 2 yıl önce mr da tesadüfen çıkmıştı ve 2 mm kadardı. hormon tahlillerinde bir anormallik yoktu. ama hipofiz beyinde bulunmasına rağmen sinir hücrelerinden değil de hormon üreten hücrelerden oluştuğundan buradaki tümörler aşırı hormon salgılanmasına neden oluyorlar. Eğer prolaktin salgısı artmışsa memeden süt gelmesi gibi. Hipofiz adenomlarının çoğunluğu prolaktinoma tanısı alır, o yüzden çok yerde memeden süt gelmesi ile karşılaşıyoruz. Ama hipofizden büyüme hormonu, tsh, acth, fsh, lh gibi başka hormonlar da salgılanıyor ve eğer tümör bu hormonları salgılayan bir tümörse bu kez farklı bulgular gözleniyor. mesela büyüme hormonu fazla salgılandığında akromegali denen devlik hastalığı gibi, el ve ayaklar büyümeye başlıyor genelde önce yüzükler parmaklara dar geliyor, sonra ayakkabılar olmamaya başlıyor ve doktora gittiğinizde öğreniyorsunuz. yani hipofiz adenomları türlü türlü şikayetlere neden olabiliyor. Her durumda o hormonu baskılayan ilaçlar kullanılıyor tedavide ama tümör büyümeye devam ederse bu kez görme problemleri başlıyor çünkü hipofiz görme sinirlerine komşu ve burdaki tümör büyüyünce görme sinirlerine baskı oluştuğundan görmeniz bozuluyor.. ilaçla yeterli cevap alınamazsa ameliyat öneriliyor ancak tümör büyüyünce burun deliğinden girilemediğinden kafa açılarak yapılıyor. o yüzden özellikle görmede bir problem varsa ameliyat o zaman düşünülebilir.. Allah hepimizin yardımcısı olsun, ilaçla tedavi de ayrı bir zor, ilacın çok yan etkisi olduğunu biliyorum, ameliyat da zor sonuçta bir operasyon geçiriyorsunuz ve tekrarlama ihtimali olan bir tümör.. ama en azından iyi huylu.. hepimize geçmiş olsun diliyorum, ne diyelim Allah beterinden saklasın.
öncelilke geçmiş olsun ..bende de 5mmlik mikroadenom çıktı. bu haftada yapılan mr da.doktor 1gece hastaneye alacak.kortizol testi için ..ameliyat olabilir dedi..bayramadan sonra bakalım .hayırlısı inş.. dediğinizi gibi iyi huylu en azından . rabbim çaresiz dert vermesin...
öncelilke geçmiş olsun ..bende de 5mmlik mikroadenom çıktı. bu haftada yapılan mr da.doktor 1gece hastaneye alacak.kortizol testi için ..ameliyat olabilir dedi..bayramadan sonra bakalım .hayırlısı inş.. dediğinizi gibi iyi huylu en azından . rabbim çaresiz dert vermesin...
benimkisi 5 mm likti 4 ay önce şuan ne durumda bilmiyorum ama ameliyetta bi çözüm değil hatta sürekli olarak baş ağrısıda kalabiliyor fakat 5 mm de önce ilaç tedavisi gerekiyor gerçi beyin cerrahları genelde hemen ameliyat diyorlar endokrin ise önce ilaç diyor benim ellerimde ve ayaklarımdada şişme oluyor ilaçlarım çok ağır etkiler yapıyor bana mesela 3 4 gün arayla kullandığım dostinex o kullanmadığm 3 gün arada burnumdan getiriyor hayatı son duruunuz ne oldu bilmiyorum ama çok geçmiş olsun hepimize...
merhaba. Tam 1 hafta hastanede tahlilelr yenilendi. Mr çekildi. Baskılam testi, tansiyon vs. Hastande gözetim altın a aldı doktorum. Bu akşam çıktım. çarşamba da mr sonucuma bakıp ameliyat için karar verilecek.çok kötüyüm inanlımaz baş ağrısı, baş dönmesi var. Ameliyat kesin çözüm diyor doktor.offff birde bende hipertiroid çıktı .sanki sıkıntım azmış gibi...siz ameliyatı düşünmedinizmi??doktorunuz ne dedi bu konuda?
çok geçmiş olsun ameliyat olmassınız inş.bendede baş ağrısı baş dönmesi vs.şaşı görme vardı şimdi ilaç kullanıyorum bastırılmaya çalışılıyor tümör size ilaç vermedilermi yani acaba tümörün ebatımı büyük??? Hemen ameliyatı kabul etmeyin sakın bikaç tane doktora başvurun bana 3 tane beyin cerrahı maeliyat dedi ama endokrin doktorum önce ilaç ile dğerlerini normale döndürmeye çalışıcaz dedi...ilacım 2 hafta sonra bitiyo ve kan tahlillerim temiz ve iyi çıkarsa tekrar düşünülücek hemen ameliyatı kabul etmeyin boyutu ne onu bilsem..benimkisi 5 mm di 4 ay önce kan değerlerim hala anormal ise tekrar emar isterler....birde doktorum guatır tomografi istedi benden...benimde troidlerimde sorun var sebebi bu tümör bunun içinde hergün ilaç alıyorum
doktor ameliyat diyor. 5 mm olmuş. Benimki hipofize bağlı cusing hastalığı . Ve ameliyat olmam gerekmiş. ım mr sonucum çıkacak. Ve beni arayacaklar... Ameliyat risklimi acaba???*
yok risk çok azmış bu ameliyatta ama burundan girilerek yapılıyor çoğu....şahsen ben bu ameliyatı olursam kafamdan olmak istiyorum çünkü şiddetli baş ağrısı burndan nefes alamama,burun şeklinde bozulma vs.birde o tamponların çıkarılmasından çok korkuyorum...cusing hastalığı neki??? ben duymadım hiç....benimkinin boyutuda 5 mm ama ameliyat çaresiz kalınan ve ilaçla birlikte küçültülemeyen durumlarda oluyor...yaşınız kaç acaba genelde bu tümör orta yaş bayanlarda oluyormuş...mesela benim yaşım 23 doktorlar çok erken yaşdasın bu hastalık için deyip çok şaşırmışlardı...
tampon olmuyormuş . daha kolay oluyor burundan girmek demişti doktor. yaa şekil bozukluğu olurmu ki( ben burun estetiği oldum 1.5 yıl önce .şimdi şekil bozukluğu olursa üzülürüm.. cuşing hastalığı bu adenomdan olan. kortizol hormununun fazla salgılanmasından olurmuş. ve teşhisi en zor hastalıkmış. ameliyatım kesinleşti. ama yeni bir ,mr da daha da çektireceğiz tekrar gel çekelim. diye aradılar. offff çok yıprandım. neyse sabır diyorum.
bu arada yaşım 33.
korkmayın ablacığım benim adenomum prolaktin hormonunu çok etkiliyor....kortizol derken benimde ellerimde ve ayaklarımda şişme oluyor ama 5 mm bi adenom tehlikeli değil diye biliyorum ama sizin ne durumda bilemem tabiki kaç doktora başvurdunuz peki?? böle durumlarda tek doktorla karar doğru değil diyor bütün doktor ve proflar...
teşekkürler...proklatin benim düşük.cushing hastalığına sebeb olduğu için ameliyat şartmış.fakültede 2-3 endokrin doktoru bakıyor. beraber karar veriyor.kurul toplantısında da proflar değerlndiriyormuş.bakalım hayırlısı ameliyat için gün verilecek..
merhabalar bende de hipofiz mikroadenomu var 2 yıl önce mr da tesadüfen çıkmıştı ve 2 mm kadardı. hormon tahlillerinde bir anormallik yoktu. ama hipofiz beyinde bulunmasına rağmen sinir hücrelerinden değil de hormon üreten hücrelerden oluştuğundan buradaki tümörler aşırı hormon salgılanmasına neden oluyorlar. Eğer prolaktin salgısı artmışsa memeden süt gelmesi gibi. Hipofiz adenomlarının çoğunluğu prolaktinoma tanısı alır, o yüzden çok yerde memeden süt gelmesi ile karşılaşıyoruz. Ama hipofizden büyüme hormonu, tsh, acth, fsh, lh gibi başka hormonlar da salgılanıyor ve eğer tümör bu hormonları salgılayan bir tümörse bu kez farklı bulgular gözleniyor. mesela büyüme hormonu fazla salgılandığında akromegali denen devlik hastalığı gibi, el ve ayaklar büyümeye başlıyor genelde önce yüzükler parmaklara dar geliyor, sonra ayakkabılar olmamaya başlıyor ve doktora gittiğinizde öğreniyorsunuz. yani hipofiz adenomları türlü türlü şikayetlere neden olabiliyor. Her durumda o hormonu baskılayan ilaçlar kullanılıyor tedavide ama tümör büyümeye devam ederse bu kez görme problemleri başlıyor çünkü hipofiz görme sinirlerine komşu ve burdaki tümör büyüyünce görme sinirlerine baskı oluştuğundan görmeniz bozuluyor.. ilaçla yeterli cevap alınamazsa ameliyat öneriliyor ancak tümör büyüyünce burun deliğinden girilemediğinden kafa açılarak yapılıyor. o yüzden özellikle görmede bir problem varsa ameliyat o zaman düşünülebilir.. Allah hepimizin yardımcısı olsun, ilaçla tedavi de ayrı bir zor, ilacın çok yan etkisi olduğunu biliyorum, ameliyat da zor sonuçta bir operasyon geçiriyorsunuz ve tekrarlama ihtimali olan bir tümör.. ama en azından iyi huylu.. hepimize geçmiş olsun diliyorum, ne diyelim Allah beterinden saklasın.
merhaba bak ben bu hormonun büyüme hormonunu salgıladığını bilmiyordum şimdilik adenomun tek çaresi ilaç acaba bu adenomun büyüme olasılığı nedir en son gittiğim dr küçülme sağlanabilir ilaçla dedi bakalım hayırlısı