Merhabalar bende hipo hipo hastasıyım ve bekarım en son hastaneye gidişimde yumurtalıkların olmadığı söylendi bu konu hakkında bilgisi olan varmı bekarken bir tedavisi faln varmı acaba
Merhaba ,
Yazı internetten alıntıdır. Farklı tedavi yöntemleri ve türleri olduğunu belirtmişler. Konu hakkında bir uzman doktorla görüşmeniz en sağlıklısı olacaktır.
Forumdaki bulabildiğim hipo hipo konuları :
Arkadaşlar hipo hipo hastasıyım 6 aylık evliyim çocuk çok istiyorum 1 kez iğne tedavisi oldum olmadı rahmim inceldi 2 ay sonra düzeldi çok şükür virüsten dolayı hastaneye de gidemiyorum siz naptınız hamile kalan arkadaşlar lütfen yardımcı olun doğal bir şey kullandınız mı hayat çayı İncir kürü...
Arkadaslar dün doktorumla konustum hipo hipo hastasi oldugumu soyledi bu hastaligi olupta gebe kalan arkadalsra var mi. Yada bu hastalikta gebe kalma sansi ne kadar
Hipo Hipo Hastalığı Nedir, Neden Olur?
“Hipo hipo hastalığı neden olur?” sorusu, bu rahatsızlıkla karşılaşan pek çok kişinin en çok merak ettiği konulardan biridir. Yumurtlamayı engellemesi sebebiyle doğurganlığı azaltan ve kadın infertilitesini tetikleyen hipogonadizm, esasen bir hormon bozukluğudur. Hipo hipo hastası kadınların büyük bir bölümünün yumurta rezervlerinde herhangi bir problem bulunmaz.
Hastaların yumurtalıklarında adet görmeye ve hamile kalmaya yetecek olgunlukta yumurtalar vardır ancak beyinden salgılanan hormonların yetersizliği, bu yumurtaların etkili bir şekilde olgunlaşmasına engel olur.
Hipo hipo hastalığının temel sebebi, hipotalamustan salgılanan GnRH hormonunun ve hipofiz bezinden salgılanan FSH ve LH hormonlarının eksikliğidir.
Yumurtaların olgunlaşmasından ve çatlamasından sorumlu olan bu hormonların hiç salgılanmaması ya da yetersiz seviyede salgılanması, yumurtalıklardaki yumurtaların pasif kalmasına yol açar. Hipo hipo hastalığı, yumurtlama bozukluğu sorunlarının ortalama %5 ila %10’unu oluşturur.
Farklı türleri ve tedavi yöntemleri bulunan hipo hipo hastalığı, doğru işlemler uygulandığında büyük oranda tedavi edilebilir ve hipo hipo sebebiyle yaşanan kadın infertilitesi giderildikten sonra hastalar doğurganlıklarını geri kazanabilir.