Hipo hipo

Efuli3465

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2022
1
0
25
Merhabalar bende hipo hipo hastasıyım ve bekarım en son hastaneye gidişimde yumurtalıkların olmadığı söylendi bu konu hakkında bilgisi olan varmı bekarken bir tedavisi faln varmı acaba:KK43:

Merhabalar bende hipo hipo hastasıyım ve bekarım en son hastaneye gidişimde yumurtalıkların olmadığı söylendi bu konu hakkında bilgisi olan varmı bekarken bir tedavisi faln varmı acaba:KK43:

Merhaba ,

Yazı internetten alıntıdır. Farklı tedavi yöntemleri ve türleri olduğunu belirtmişler. Konu hakkında bir uzman doktorla görüşmeniz en sağlıklısı olacaktır.

Forumdaki bulabildiğim hipo hipo konuları :

Hipo Hipo Hastalığı Nedir, Neden Olur?

“Hipo hipo hastalığı neden olur?” sorusu, bu rahatsızlıkla karşılaşan pek çok kişinin en çok merak ettiği konulardan biridir. Yumurtlamayı engellemesi sebebiyle doğurganlığı azaltan ve kadın infertilitesini tetikleyen hipogonadizm, esasen bir hormon bozukluğudur. Hipo hipo hastası kadınların büyük bir bölümünün yumurta rezervlerinde herhangi bir problem bulunmaz.

Hastaların yumurtalıklarında adet görmeye ve hamile kalmaya yetecek olgunlukta yumurtalar vardır ancak beyinden salgılanan hormonların yetersizliği, bu yumurtaların etkili bir şekilde olgunlaşmasına engel olur.

Hipo hipo hastalığının temel sebebi, hipotalamustan salgılanan GnRH hormonunun ve hipofiz bezinden salgılanan FSH ve LH hormonlarının eksikliğidir.

Yumurtaların olgunlaşmasından ve çatlamasından sorumlu olan bu hormonların hiç salgılanmaması ya da yetersiz seviyede salgılanması, yumurtalıklardaki yumurtaların pasif kalmasına yol açar. Hipo hipo hastalığı, yumurtlama bozukluğu sorunlarının ortalama %5 ila %10’unu oluşturur.

Farklı türleri ve tedavi yöntemleri bulunan hipo hipo hastalığı, doğru işlemler uygulandığında büyük oranda tedavi edilebilir ve hipo hipo sebebiyle yaşanan kadın infertilitesi giderildikten sonra hastalar doğurganlıklarını geri kazanabilir.

Merhabalar bende hipo hipoluyum.
Bunu neye dayanarak söylendi herhangi bir ultarason vs çekildimi. Benim hikayem çok uzun bu konuda, nereden başlayacağımı bilemedim açıkcası. 15 yaşında yumurtalıkların yok denildi banada başka bir doktora gittiğimde olduğunu öğrendim sonrasında bir ilaç verildi bana o ilacı içtiğimde adet görmem sağlandı. 38 Yaşındayım şuanda hala ilaç kullanarak adet görüyorum içmediğim zaman asla olmuyorum hatta şöyleki atıyorum 1 ayda 4 gün unuttuysam 4 gün geç oluyorum o kadar net, Hipo hipo hastaları doktorlar tarafından şanslı grubunda nitelendiriliyor yani en azından benim her gittiğim doktorlar bu şekilde söyledi anne olmak istediğinde tedavi şansı yüksek olan grup olarak nitelendiriliyor, Dediğim gibi hikayem çok uzun benim özellikle merak ettikleriniz varsa cevap vereyim sizeHoppa

Bunu neye dayanarak söylendi herhangi bir ultarason vs çekildimi. Benim hikayem çok uzun bu konuda, nereden başlayacağımı bilemedim açıkcası. 15 yaşında yumurtalıkların yok denildi banada başka bir doktora gittiğimde olduğunu öğrendim sonrasında bir ilaç verildi bana o ilacı içtiğimde adet görmem sağlandı. 38 Yaşındayım şuanda hala ilaç kullanarak adet görüyorum içmediğim zaman asla olmuyorum hatta şöyleki atıyorum 1 ayda 4 gün unuttuysam 4 gün geç oluyorum o kadar net, Hipo hipo hastaları doktorlar tarafından şanslı grubunda nitelendiriliyor yani en azından benim her gittiğim doktorlar bu şekilde söyledi anne olmak istediğinde tedavi şansı yüksek olan grup olarak nitelendiriliyor, Dediğim gibi hikayem çok uzun benim özellikle merak ettikleriniz varsa cevap vereyim sizeHoppa

Ben evliyseniz birşey sormak istiyorum size

Tabii buyrun evliyim
Bana da yardımcı olur musunuz ben yeni tanı aldım.degerlerim çok düşük ama ben bu aya kadar kendim düzenli şekilde adet oluyordum ama hep 2-3 gün olurdum. Bu ay hala olmadım ve testlerim.sonucu hipo hipo tanısı kondu çocuk istiyorduk ve 9 ayda gebelik elde edemedik doğal olarak. Sizin çocuğunuz oldu mu ne yaptınız ne önerirsiniz 😞

Bana da yardımcı olur musunuz ben yeni tanı aldım.degerlerim çok düşük ama ben bu aya kadar kendim düzenli şekilde adet oluyordum ama hep 2-3 gün olurdum. Bu ay hala olmadım ve testlerim.sonucu hipo hipo tanısı kondu çocuk istiyorduk ve 9 ayda gebelik elde edemedik doğal olarak. Sizin çocuğunuz oldu mu ne yaptınız ne önerirsiniz 😞
Gerçekten bunu ilk defa duydum ilaçsız adet gören bir kişiye hipo hipo denildigini internettende bi araştırın isterseniz şaşırdım suanda taninizin bu olmasına. Çünkü hipo hipolular ilaçsız adet olmaz az yada çok olmaz benim 23 yıldır gittiğim bütün doktorlara dayanarak söylüyorum bunu. Ben çok şükür tup bebekle cocuk sahibi oldum. 1 aşılama 2 tup bebek 2 denemede oldu çok şükür. Rabbim gönlünüze göre versin.

Bence hiç korkma ben 16 yaşında doktora gitim bana dediler senin rahmin yok 18 yaşında gene gitim bu seferde dediler rahmin var ama yumurtaların yok ve rahmin küçük çok ilaç verdi adet oluyirdum artık 21 yaşında evladım sonra hsiterskopi ameliyatında rahmin buyutuldu ondan sonra aşılamaya hamile kadim ama düşük yaşadım bende bekarken doktorlar öyle diyince ben intihar etmek istiyordum bence hiç üzülmeyin hipo hastlari tedaviyle anne oluyor

Hipo hipo hastalarının yumurtalıkları vardır. Görmemiştir Dr. Çünkü rahim gibi yumurtalıklar da çok küçük olur

Bende hipo hipo hastasıyım 22 yaşındayım ve hiç ilaçsız adet olmadım hep ilaçlar yardımıyla oldum sen evli misin çocuk olmasına engel mi ya da bu sorunun bi çözümü yok mu

X